Newsletter: Inscriere la Newsletter

democratie conducerea celor multi; ideal politic dorit dar si contestat; termen politic antic parte din clasificarea formelor standard de regim; forma pura de guvernamant- sistem reprezentativ; etalon principal dominant; drept la autodeterminare colectiva.

mai multi termeni...

Alatura-te Echipei CPCS

Avem nevoie de tine!
Membru sau doar voluntar, te asteptam sa te implici in proiectele şi activităţile noastre!

Acceseaza o serie de resurse extrem de utile in studiul culturii de securitate.

Telefon:
0748 022 805
0722 306 591
Email
fbicon twicon

CHIC - Autoaparare pentru Femei

Pentru a avea un grad optim de control in ceea ce priveste siguranta personala sunt necesare anumite cunostinte si abilitati. Nevoia de siguranta este o necesitate a vietii normale a omului. Frica necontrolata si sentimentul de neputinta ne pot afecta starea de sanatate si calitatea modului de viata.

A fi atenta la aspectele legate de siguranta personala nu inseamna a fi paranoica, izolata sau baricadata in casa. Din contra, cunostintele si abilitatile legate de autoaparare duc la formarea unui autocontrol esential pentru sentimentul de siguranta si bunastare.

Pregatirea psihologica pentru autoaparare este compusa din trei mari segmente:

  • Intelegerea si controlul fricii;
  • Motivarea in directia responsabilitatii fata de siguranta personala prin intermediul studiului si instruirii (ex. antrenamente fizice);
  • Intelegerea rolului pe care respectul de sine il are in recuperarea emotionala, in comportamentul in situatii de criza si in modul in care agresorii/infractorii isi selecteaza victimele.

Cea mai puternica arma de care dispunem este creierul. Intelegerea dinamicii confruntarilor este esentiala pentru a imbunatatii abilitatea de a recunoaste, evita sau raspunde in mod eficient la violenta, sub orice forma s-ar manifesta.

Pregatirea si antrenamentul specific autoapararii inseamna cultivarea abilitatilor legate de cunoastere, intuitie si apreciere. Fiecare situatie violenta este precedata de indicii. A invata cum sa recunosti aceste indicii si cum sa reactionezi la ele este o parte esentiala a unei gestionari de succes a situatiilor limita.

Nu toata lumea devine victima unei infractiuni violente. De fapt, la fiecare persoana agresata exista o multime de oameni care au fost evaluati si evitati. Insa intelegerea faptului ca exista un proces de evaluare pe baza unui sistem de criterii referitoare la “tinta dorita” pot duce la influentarea acestuia.

Oamenii care au cunostinte de autoaparare sunt rar abordati. Faptul ca sunt atenti si au anumite abilitati (care se pot observa din posturi, miscari etc.) proiecteaza semnale subconstiente catre un agresor care ii indica a fi tinte dificile si il determina pe acesta sa ii evite.

Cu siguranta nu exista o singura solutie valabila “miraculoasa” pentru toate situatiile amenintatoare. Prin participarea la program vom avea la dispozitie o serie de modalitati de a raspunde unei agresiuni. Care este cea mai potrivita varianta de gestionare a unei situatii limita se decide in functie de circumstante.

De asemenea, trebuie avute in vedere consecintele legale ale actiunilor noastre. Toti avem dreptul de a ne autoapara, insa de la un moment dat eforturile noastre pot deveni excesive.

Un program de autoaparare trebuie sa ofere informatii si asupra drepturilor legale, a reactiilor adecvate si a modalitatilor de justificare a actiunilor noastre. Abilitatile de autoaparare provin din includerea graduala si continua in viata cotidiana a unor obiceiuri de siguranta personala. Printre acestea se numara si antrenamentele specializate in tehnici de autoaparare. Insa fara recapitulari si practica frecventa 70% din informatii vor fi uitate.

Practicarea antrenamentelor de autoaparare are multe beneficii: duce la imbunatatirea conditiei fizice, la o administrare mai buna a stresului si la crearea unor abilitati care vor reduce posibilitatea unei acostari sau agresiuni.

Prin programul CHIC vom construi si consolida o gandire si un comportament eficient, precaut si adecvat unor eventuale situatii limita pentru a transforma participantele, din potentiale victime, in persoane capabile sa rezolve favorabil situatii conflictuale si sa riposteze eficient daca situatia o cere.

Proiecte CPCS

RealStudio RoHost Real Project Solutions Fudoshin Martial Arts Editura Tritonic Tiger Protector