Newsletter: Inscriere la Newsletter

siguranta nationala starea de legalitate, de echilibru si de stabilitate socio-economica si politica a statului, in acord cu principiile si normele democratice.

mai multi termeni...

Alatura-te Echipei CPCS

Avem nevoie de tine!
Membru sau doar voluntar, te asteptam sa te implici in proiectele şi activităţile noastre!

Acceseaza o serie de resurse extrem de utile in studiul culturii de securitate.

Prezentare CPCS

CPCS doreste sa se implice activ in actiuni de educatie preventiva si de gestiune a noii realitati de securitate ca indicator al unei vocatii de factura euro-atlantica si comunitar-europeana. Obiectivul urmarit este stabilitatea...

Citeste Prezentarea CPCS

Voluntariat

Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata...

Mai multe despre voluntariat

Contact

Telefon:
0747 055 760; 0722 306 591

Email:

Contacteaza-ne...

CPCS - primii pasi

Societatea contemporana a cunoscut in noul mileniu evenimente si evolutii care sunt departe de ceea ce Immanuel Kant numea ”Das Eterne Frieden” (pacea eterna). Institutiile statului incearca sa tina sub control orice actiuni sau manifestari care pot degenera in amenintari la adresa securitatii statului, insa se stie ca nimeni, niciunde, nu poate fi in deplina siguranta.

Complexitatea amenintarilor, a riscurilor si vulnerabilitatilor, incepand cu nivelul individului si terminand cu statul necesita implicarea societatii civile, in scopul mentinerii unei stari de siguranta care sa permita dezvoltarea in bune conditii a unei societati prospere, democratice, conectata la valorile euro-atlantice.

Cultura de Securitate a devenit o tema de actualitate, atat pentru institutiile internationale si cele romanesti cat si pentru organizatiile non-guvernamentale. Provocarile lumii contemporane, de ordin economic, politic si social sunt deosebit de complexe si dificil de gestionat. Cand provocarea este de ordin securitar, ea ne intereseaza pe toti in aceeasi masura, obiectivul final fiind stabilitatea si constructia unei societati moderne.

Conceptul integreaza noua abordare institutionala fata de promovarea cunoasterii, increderii si respectului reciproc intre actorii publici cu responsabilitati de securitate din domeniul militar si civil, precum si validarea misiunii sociale a acestora.

„Domeniul de interes al problematicii securitatii nationale si al studiilor de specialitate este abordat in sectorul neguvernamental de un numar extrem de limitat de contributori” (Centrul de Informare pentru Cultura de Securitate din cadrul SRI).

Centrul de Promovare a Culturii de Securitate este deschis tuturor initiativelor care au ca scop cunoasterea noilor amenintari, riscuri si vulnerabilitati, dar si a cunoasterii noilor domenii de securitate individuala, de grup, nationala, regionala si globala. Dorim crearea si implementarea unor actiuni de educatie preventiva si de gestiune a noii realitati de securitate, indicator al unei vocatii de factura euro-atlantica si comunitar-europeana.

Stefan Lacatus,
Presedinte CPCS(2008-2009)

Mesajul Secretarului General

Securitatea, reprezentand o notiune complexa si controversata, in maniera cea mai simpla de a fi explicata, se poate determina in unitati de masura ale absentei ei.

Inradacinata adanc in diferitele dimensiuni ale constiintei – securitatea, ca si concept – capata o multitudine de aspecte si, necontenit, inventeaza diverse masuratori, presupune abordari alternative sau concomitente, sfideaza, de cand lumea, cea mai apriga logica de sorginte umana.[..]

Citeste tot mesajul

Mai multe despre CPCS

RealStudio RoHost Real Project Solutions Fudoshin Martial Arts Editura Tritonic Tiger Protector