Newsletter: Inscriere la Newsletter

politica proces decizional colectiv care include persuasiunea, negocierea si luarea unei decizii privind scopurile si mijloacele optime pentru a atinge scopul final, obligatorii pentru toti; lupta pentru obtinerea si pastrarea autoritatii si a puterii.

mai multi termeni...

Alatura-te Echipei CPCS

Avem nevoie de tine!
Membru sau doar voluntar, te asteptam sa te implici in proiectele şi activităţile noastre!

Acceseaza o serie de resurse extrem de utile in studiul culturii de securitate.

Telefon:
0748 022 805
0722 306 591
Email
fbicon twicon

Primul Ajutor - Prima Sansa!

Context Rutier National

Conform Institutului European de Statistica (EuroStat), la nivelul anului 2006, in Romania, au decedat 2478 de persoane iar 5291 au fost grav ranite, in urma unor accidente de circulatie.

In 2004 tara noastra era pe locul 3 in statisticile Eurostat privind numarul de morti la un milion de masini, cu 749 de decese, doua regiuni din Romania fiind atunci considerate printre cele mai periculoase 20 in tarile candidate la aderare: Nord-Est - 1160 si Sud-Muntenia - 1031.

In anul 2008, conform statisticilor Directiei Politiei Rutiere din cadrul Politiei Romane, s-au produs pe drumurile noastre 10472 de accidente grave, soldate cu 2999 morti, 9260 de raniti grav si 3125 de raniti usor. In plus, au mai avut loc 17156 accidente usoare, soldate cu 21336 raniti usor. Toate cifrele sunt in crestere fata de 2007 cu procente care variaza intre 7 si 35%.

Una din trei persoane ranite in Romania in accidente grave de circulatie moare, fata de media europeana de un deces la 40 de persoane grav ranite.

Obiective

Programul CPCS “Primul Ajutor - Prima Sansa” are ca scop popularizarea masurilor de prim ajutor in caz de accident, si a modalitatilor de aplicare corecta a acestora.

De asemenea, se doreste o constientizare a populatiei referitoare la utilitatea acordarii primul ajutor, pornind de la ideea ca “Responsabilitatea si cunostintele minime de prim ajutor pot salva o viata”.

Actiunile vor consta in elaborarea si distribuirea de pliante si brosuri, precum si realizarea de clipuri de instruire si organizarea de cursuri practice.

Programul se va desfasura in colaborare cu Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta (Unitatile SMURD/SIAMUD), Serviciile Judetene de Ambulanta si Unitatile de Primire Urgente din cadrul Spitalelor Partenere.

Actiune CPCS :: Pliant Exteriro Primul Ajutor - Prima Sansa Actiune CPCS :: Pliant Interior Primul Ajutor - Prima Sansa

Proiecte CPCS

RealStudio RoHost Real Project Solutions Fudoshin Martial Arts Editura Tritonic Tiger Protector