5 Lecții despre Investițiile la Bursă de la Cupa Mondială – Eurosport RO

5 Lecții despre Investițiile la Bursă de la Cupa Mondială  Eurosport RO

Головна » 5 Lecții despre Investițiile la Bursă de la Cupa Mondială – Eurosport RO
Iată cinci lecții pe care o persoană care investește la bursă le poate învăța din acest eveniment urmărit la scară largă.

Favoriții ar putea deveni perdanți

Pentru fanii Germaniei, Spaniei și Braziliei, eliminarea prematură de la Cupa Mondială din acest an a echipelor favorite a fost dureroasă.

Alte Sporturi15 nume uriașe din sportul românesc, nominalizate la titlul de cel mai bun sportiv din Balcani14/12/2022 LA 16:29

Pentru investitori, este o atenționare asupra faptului că performanțele istorice nu sunt un indicator al rezultatelor viitoare și că nu este întotdeauna recomandat să mizezi pe câștigătorii din trecut. Cea mai bună acțiune din 2021 a fost retailerul de jocuri video GameStop Corp. (GME), ale cărui acțiuni au oferit un randament total YTD de 815,0%. Cu toate acestea, în cursul anului 2022, GME a pierdut cea mai mare parte a câștigurilor sale.

Asta însă nu exclude posibilitatea ca acțiunile GME să se descurce bine pe termen lung. Cu toate acestea, investitorii nu ar trebui să ia decizii uitându-se doar în oglinda retrovizoare. În calitate de investitor, încearcă să înțelegi modul în care schimbările din economie, din sector și cele la nivelul companiilor pot influența valoarea investițiilor tale. Atunci când ai îndoieli, cere ajutorul profesioniștilor.

Ferește-te de așteptări exagerate

Spectatorii se așteptau ca Ronaldo, Neymar sau H. Kane să concureze pentru titlul de cel mai bun marcator, iar șansele ca Germania să treacă de faza grupelor erau foarte mari.

Așteptările se pot concretiza, dar nu întotdeauna. În cazul investițiilor la bursă, atunci când majoritatea investitorilor au aceleași așteptări, pot apărea probleme.

Tesla, de exemplu, a fost desemnată drept una dintre cele mai frecvent tranzacționate acțiuni în noiembrie 2021. De atunci, prețul acțiunii TSLA a înregistrat o scădere de 60%.

Nu te alătura mulțimii. Investițiile care se pot dovedi profitabile pe termen lung se vor simți adesea inconfortabile în momentul deciziei.

Este un efort de echipă

Golul marcat de Neymar împotriva Croației a ținut în viață visul Braziliei la Cupa Mondială, însă doar temporar. Cu toate acestea, în meciurile anterioare, unii spectatori au remarcat un aparent sentiment de individualism în echipa Braziliei. În ciuda faptului că are jucători de excepție, este nevoie de o întreagă echipă pentru a câștiga.

De asemenea, în domeniul investițiilor, un portofoliu câștigător este format dintr-un set diversificat de clase de active și piețe, fiecare dintre acestea fiind concepute pentru a juca un rol diferit în condițiile unei piețe într-o continuă schimbare. Diferitele tipuri de acțiuni, de la cele de creștere la cele defensive și imune la inflație, obligațiunile, ETF-urile și valutele au rolul lor clar definit într-un portofoliu bine diversificat.

S-ar putea să nu existe întotdeauna prelungiri

Prelungirile sunt minutele suplimentare acordate la finalul unui meci de fotbal. Acest timp suplimentar compensează orice întreruperi care apar în timpul meciului. Prelungirile sunt importante, deoarece, de-a lungul timpului, multe goluri câștigătoare au fost marcate în aceste minute.

Este posibil să nu beneficiezi întotdeauna de „timp suplimentar” în investiții. Dacă ești un investitor orientat spre acțiuni, este posibil ca piața să scadă brusc, chiar în momentul în care ai nevoie de fonduri.

Diversificarea sau adoptarea unor strategii cu volatilitate redusă în investițiile tale poate contribui la atenuarea volatilității portofoliului, permițându-ți să îți satisfaci întotdeauna nevoile financiare, chiar și atunci când piețele nu evoluează conform așteptărilor tale.

Fii un investitor cu viziune

Cu toate că englezii au inventat fotbalul, nu ei au inventat Cupa Mondială. Jules Rimet, un francez, a inventat turneul, care, inițial, a avut menirea de a reuni națiunile în conflict.

În prezent, Cupa Mondială este cel mai vizionat și urmărit eveniment sportiv din lume, depășind chiar și Jocurile Olimpice.

Investitorii ar trebui, de asemenea, să încerce să aibă viziune – deși evenimentele politice și titlurile din presă pot influența piețele pe termen scurt, investitorii pe termen lung ar trebui să privească dincolo de asta.

Investitorii cu viziune, de exemplu, identifică modul în care teme precum inteligența artificială, schimbările demografice și schimbările climatice pot afecta peisajul investițional și își pregătesc în consecință portofoliile pe termen lung.

Alte SporturiCalendarul turneelor 888poker LIVE 202313/12/2022 LA 15:16Alte SporturiCote pre-meci sau cote live – avantaje când alegi tipurile de pariuri online13/12/2022 LA 11:13

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *