Altă demitere în Superligă! » Marius Croitoru e ținut în funcție la FC Argeș doar din rațiuni financiare – Gazeta Sporturilor

Altă demitere în Superligă! » Marius Croitoru e ținut în funcție la FC Argeș doar din rațiuni financiare  Gazeta Sporturilor

Головна » Altă demitere în Superligă! » Marius Croitoru e ținut în funcție la FC Argeș doar din rațiuni financiare – Gazeta Sporturilor

Articol de Andrei Crăiţoiu – Publicat marti, 31 ianuarie 2023 08:06 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 09:44

Marius Croitoru (42 de ani), antrenorul lui FC Argeș, e într-un mare pericol să fie demis în curând din cauza rezultatelor dezastruoase. Are șapte meciuri la rând fără victorie în Liga 1.

Foarte bun la Botoșani în 3 sezoane, Marius Croitoru nu reușește să-și mai aplice nicăieri cu succes rețeta care i-a adus succes în Moldova. 

În etapa aceasta a pierdut acasă cu 0-2 partida pe care a disputat-o împotriva fostei sale formații și FC Argeș a ajuns pe locul al 13-lea, unul care impune participarea la un baraj pentru salvarea de la retrogradare după finalul campionatului.

Surse autorizate au dezvăluit că primarul Cristian Gentea și-a pierdut deja încrederea pe care o avea atunci când l-a învestit pe Croitoru în locul lui Prepeliță, pe care tot el îl dăduse afară.

Marius mai continuă la Pitești deocamdată doar pentru că el are un contract valabil încă un an și jumătate, deci demiterea sa ar fi una foarte scumpă. Și nici nu există o soluție clară pentru înlocuirea lui. Dacă forma foarte slabă va rămâne, conducerea va căuta o negociere cu Croitoru pentru înlocuirea lui.

LEGE NOUĂ „Tortură” interzisă prin contract » Federația a aprobat măsura care-i salvează pe fotbaliști de umilințe

Marius Croitoru nu mai poate profesa până la vară

Munca lui Marius e afectată și de„vânătoarea” pe care a pornit-o Federația împotriva antrenorilor principali lipsiți de licența Pro. El are licența A și e încadrat ca secund, dar conduce echipa sub „umbrela” lui Constantin Schumacher, „principalul” din acte. 

Pentru că s-a comportat ca un A1 în timpul partidelor, a dat indicații încontinuu, Croitoru a fost suspendat pentru patru etape. El a văzut deja din tribună trei meciuri ale formației sale și e în aceeași situație și în runda următoare, în meciul de la Sibiu.

Fără antrenorul principal pe bancă, FC Argeș a obținut două puncte din cele mai recente trei etape. Foarte puțin, în condițiile în care programul nu a fost unul dificil. Argeșenii au remizat cu Mioveni, 2-2, și cu Chindia, 1-1, și au pierdut cu FC Botoșani, 0-2.

Demiterea de la Pitești l-ar lăsa șomer pe Marius măcar până la vară. El a mai condus-o și pe FCU Craiova în sezonul acesta și regulamentul nu permite angajarea unui antrenor la mai mult de două cluburi într-o ediție a campionatului.

Se pregătește o nouă demitere de antrenor în Superligă! » Mai e ținut în funcție doar din rațiuni financiare

Croitoru, 42 de ani, a început să antreneze în 2019. După 3 sezoane excelente la FC Botoșani, în câteva luni poate strânge două demiteri, de la FCU Craiova și FC Argeș // FOTO Alexandra Fechete

Andrei Prepeliță e mai rău 

FC Argeș a avut rezultate foarte bune în campionatul trecut cu Prepeliță pe bancă, antrenorul pe care conducerea l-a demis la scurtă vreme după începutul acestui sezon. 

Dacă primarul Gentea l-ar readuce pe Andrei, problemele ar rămâne cam aceleași. Prepeliță e la cursuri pentru licența A, deci el nu are dreptul să fie angajat nici măcar ca secund. Dacă ar încerca să transmită indicații în timpul partidelor, și el ar vedea meciurile următoare tot din tribună, așa cum se întâmplă cu Croitoru acum.

VIDEO Constantin Schumacher a vorbit despre scandările fanilor împotriva sa: „Sunt 200 pe stadion și 5.000 care mă înjură pe Facebook”

Citește și: 

S-a pronunțat! Becali a anunțat ce se întâmplă cu Dawa, după evoluția catastrofală cu Farul

Mihai Stoica, informații de impact despre scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe: „Am martori oculari, asta au strigat cei de la Sepsi!” + Amenințare pentru următoarele etape

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *