„Am viteză, aș vrea o șansă la Dinamo” » Atacantul sosit în România ca să studieze economia speră să dea probe – Gazeta Sporturilor

„Am viteză, aș vrea o șansă la Dinamo” » Atacantul sosit în România ca să studieze economia speră să dea probe  Gazeta Sporturilor

Головна » „Am viteză, aș vrea o șansă la Dinamo” » Atacantul sosit în România ca să studieze economia speră să dea probe – Gazeta Sporturilor

Articol de Eduard Apostol – Publicat marti, 13 decembrie 2022 07:40 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 08:27

Congolezul Laz Teldiane, 20 de ani, speră să fie acceptat să dea probe la formația din Ștefan cel Mare, după ce a mai fost în vizorul „câinilor”, în primăvara 2019.

Dinamo așteaptă azi vești din partea instanței vizavi de validarea noului plan de reorganizare modificat, care ar produce schimbări uriașe în acționariat: APCH „majoritar” în locul lui Dorin Șerdean „Lotus”, ACS FC Dinamo minimalizată la nivelul acțiunilor și 1,5 milioane de euro de achitat din totalul de aproape 8 milioane de euro datorii. 

Apoi se va face și lista de plecări/sosiri pentru ca roș-albii să atace play-off-ul, implicit promovarea, în primăvara 2023.

MIOVENI – CSU CRAIOVA 0-1 Exilat de Rădoi, Ivan surprinde: „L-am rugat să rămână la Craiova”

Dacă la capitolul despărțiri sunt certe divorțurile de Vali Lazăr și Bogdan Gavrilă, rămâne de văzut cine va veni. Până la acel moment, un atacant african își oferă serviciile „câinilor”. 

Boungou-Laz Teldiane, 20 de ani, a mai trecut prin Ștefan cel Mare, în primăvara 2019, iar de atunci a evoluat la nivelul eșaloanelor inferioare, ultima dată la Câmpulung Muscel, în L3, după ce a mai fost la Popești Leordeni, Miroslava, Făurei, alături de Bănel Nicoliță, și Ceahlăul Piatra Neamț. 

Sosit în România ca să studieze economia, ajuns în 2019 la Daco-Getica, în Colentina, Laz Teldiane a fost recomandat de cei de acolo „câinilor”.

Congolezul a fost în probe, spune că a dat randament, însă afacerea nu s-a făcut atunci. Acum, africanul mai vrea o șansă, e dispus să vină și să dea teste.

„Oamenii de atunci de la Dinamo mă plăceau, eram și în naționala U17 a țării mele. Un agent nigerian m-a făcut pentru bani la acel moment, a stricat totul. Eu voiam să joc pentru Dinamo, nu mă interesau banii. Și-acum vreau să îmbrac tricoul primei echipei, dacă aș avea o șansă… 

Am stat aproximativ trei luni la teste în Ștefan cel Mare, am evoluat și pentru echipa secundă, mi-aduc aminte că antrenorul primei formații întrebase de mine. Doar că agentul nu a acceptat propunerea clubului, am aflat mai târziu asta. Eu vreau să joc la Dinamo, care este o echipă mare în România. Am viteză, am impresionat și atunci cu calitățile mele fizice, am nevoie de o șansă ca să demonstrez ce pot”, a povestit Teldiane pentru GSP. 

Puteam să ajung acum câțiva ani în Franța, la Metz, dar nu mi s-a acordat viza. Am aplicat și pentru Germania, dar am reușit să obțin viza de studii pentru România. Sunt din 2019 în țara voastră, pe care o consider ca a mea. M-am adaptat bine și am mulți prieteni. România e bună și frumoasă.

-Laz Teldiane, atacant

Citește și:

Rezultatul-surpriză din Liga 1, anticipat de Gigi Becali: „La 1-0 a zis «Stai liniștit. O să egaleze»”

Croitoru, dărâmat după înfrângerea cu fosta echipă: „Nu meritam nimic” + Avertisment pentru un jucător important: „E pe drumul greșit”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *