Apărarea Simonei Halep, aruncată în aer de Agenția pentru Integritatea Tenisului: „Dovada încălcării regulilor este… – Prosport

  1. Apărarea Simonei Halep, aruncată în aer de Agenția pentru Integritatea Tenisului: „Dovada încălcării regulilor este…  Prosport
  2. Simona Halep ar putea să rămână fără unul dintre cei mai importanți sponsori. Jucătoarea de tenis nu se mai în  EVENIMENTUL ZILEI
  3. Răsturnare de situație pentru Simona Halep! Anunțul a fost făcut chiar acum: Nu mai participă!  CAPITAL
  4. Simona Halep suflă și-n iaurt după ce a fost depistată pozitiv: ce a consumat la…  Prosport
  5. Patrick Mouratoglou se distanțează din ce în ce mai mult de Simona Halep. Care sunt acum preocupările antrenor  EVENIMENTUL ZILEI
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Apărarea Simonei Halep, aruncată în aer de Agenția pentru Integritatea Tenisului: „Dovada încălcării regulilor este… – Prosport

Simona Halep continuă să aibă mari probleme, în tentativa de a-și demonstra nevinovăția, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a făcut precizări importante despre cazurile de dopaj din sportul alb, iar apărarea Simonei Halep pare aproape de șah-mat!

Simona Halep, pedepsită chiar dacă demonstrează că a ingerat un supliment contaminat: „ITIA nu recomandă utilizarea niciunui supliment!”

Chiar și în cazul în care Simona Halep demonstrează că a ingerat un supliment contaminat – variantă vehiculată recent, românca va fi pedepsită, întrucât ITIA i-a avertizat pe jucători asupra riscurilor pe care le presupune consumul de suplimente nutritive: „Datorită naturii competitive a tenisului și cerințelor sale fiziologice, nu este surprinzător faptul că unii jucători sunt tentați să ia suplimente ca parte a dietei lor pentru a maximiza performanța.

Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și / sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție. Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului. Jucătorii din America de Sud ar trebui să fie foarte atenți la utilizarea suplimentelor, inclusiv a celor preparate în farmacii, deoarece în acea regiune au avut loc mai multe încălcări rezultate din suplimentele preparate din surse similare.

ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment. În cele mai multe cazuri, o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale. Jucătorii sunt încurajați să evalueze necesitatea unui supliment și apoi să cunoască riscurile pe care acestea le pot prezenta. Jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul care apare pe suplimente, de exemplu că sunt aprobate de WADA sau CIO sau că nu conțin substanțe interzise. WADA și nici CIO aprobă suplimente. Niciun producător de supliment nu este în prezent în măsură să declare cu certitudine că produsul lor nu conține substanțe interzise”, a anunțat Agenția pentru Integritate a Tenisului.

Agenția pentru Integritatea Tenisului aruncă în aer toată apărarea Simonei Halep: „Dovada încălcării regulilor este aceasta!”

Astfel, șansele Simonei Halep de a primi o suspendare mai mică de 12 luni sunt aproape inexistente. Într-un document publicat pe site-ul oficial, ITIA accentuează faptul că dovada vinovăției unui jucător de tenis este reprezentată de simpla prezență a substanței interzise în probele recoltate, iar lipsa intenției nu poate servi drept scuză:

„Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1.

Dovada suficientă a încălcării regulilor anti-doping conform Articolului 2.1 este stabilită prin oricare dintre următoarele: (a) prezența unei substanțe interzise sau a metaboliților sau markerilor acesteia în proba A a jucătorului, în cazul în care jucătorul renunță la analiza B. Proba și Proba B nu sunt analizate; sau (b) în cazul în care analiza Eșantionului B al Jucătorului confirmă prezența Substanței Interzise sau a Metaboliților sau Markerii acesteia găsiți în Eșantionul A al Jucătorului; sau (c) în cazul în care eșantionul A sau B al jucătorului este împărțit în două părți, prezența unei substanțe interzise sau a metaboliților sau markerilor acesteia în prima parte a eșantionului divizat și jucătorul renunță la analiza părții de confirmare a probei divizate sau analiza părții de confirmare a eșantionului divizat confirmă prezența substanței interzise sau a metaboliților sau markerilor acesteia găsiți în prima parte a eșantionului divizat”, a transmis ITIA, organism care l-a pedepsit recent pe jucătorul chilian Felipe Fernandez cu o suspendare de trei ani pentru încălcarea regulilor anti-doping.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *