Audi – Premieră mondială pentru mașina de Formula 1 FOTO – Profit.ro

Audi – Premieră mondială pentru mașina de Formula 1 FOTO  Profit.ro

Головна » Audi – Premieră mondială pentru mașina de Formula 1 FOTO – Profit.ro

Marca Audi, parte a grupului Volkswagen, a prezentat în premieră, în cadrul Salonului Auto din Shanghai, prototipul viitorului vehicul de Formula 1 cu care va concura începând din 2026.

Proiectul Audi destinat participării în cea mai cunoscută competiție auto din lume, Formula 1, merge mai departe cu prezentarea mașinii create de specialiștii mărcii din centrul special dedicat, din Germania. CEO-ul Audi, Markus Duesmann, a fost prezent la Shanghai pentru a dezvălui publicului prototipul viitoarelor vehicule F1 ale mărcii, care vor fi susținute de echipa comună Audi – Sauber.

Mașina a fost prezentată sub motto-ul „F1 Power made in Germany”, pentru a sublinia apartenența la o industrie apreciată în China și în alte colțuri ale lumii, astfel încât efectele de marketing ale acestei participări să fie cât mai bine exploatate. Audi va concura în Campionatul Mondial de Formula 1 FIA cu propria echipă de fabrică și un motor propriu, dezvoltat în centrul din Neuburg, Germania.

„Motorsportul este parte integrantă a ADN-ului nostru”, a declarat în Shanghai Markus Duesmann, CEO al AUDI AG. „Suntem convinși că angajamentul nostru în Formula 1 va consolida concentrarea sportivă a Audi. Seria de curse își crește continuu acoperirea globală, în special în rândul grupurilor țintă tinere și pe cea mai importantă piață de vânzare a noastră, China”.

CITEȘTE ȘI TABEL Minune de Paște: Benzina s-a ieftinit pentru prima dată în ultima lună

Și șeful dezvoltării de la Audi, Oliver Hoffman, a vorbit despre evoluția proiectului F1. „Proiectul Audi Formula 1 a decolat cu adevărat în ultimele luni. În faza de concept în curs de desfășurare a unității de putere, astăzi se pun bazele sistemului nostru de propulsie pentru 2026. Acordăm o mare importanță lucrărilor de detaliu, de exemplu, materialelor sau tehnologiilor de fabricație, și ne concentrăm, de asemenea, pe subiecte precum managementul energetic al sistemului de propulsie hibrid”, a mai spus Hoffmann.

Audi a făcut deja teste pe un motor de banc, pentru configurare și validare, care a fost testat începând de la sfârșitul lui 2022. Primul motor, unul hibrid, format din motor cu combustie, motor electric , baterie și unitatea de control electronică, este programată să ruleze pe bancul de testare înainte de sfârșitul acestui an și va sta la baza conceptului viitorului vehicul.

În paralel, constructorul spune că este în desfășurare procesul de formare a echipei, sub umbrela Audi Formula Racing GmbH, special creată. Compania sportivă are deja 260 de specialiști angajați, cu un nucleu bazat pe echipa Audi Sport și angajați Audi cu experiență de mulți ani în sportul cu motor electric. Au fost aduși și specialiști cu experiență în Formula 1, iar până la finalul acestui an echipa va avea peste 300 de angajați.

Competence Center Motorsport din Neuburg va fi extins cu platforme de testare suplimentare pentru dezvoltarea unităților de putere, care vor fi instalate într-o clădire nouă cu o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

FOTO & VIDEO Volkswagen ID.7, CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Volkswagen ID.7, „Passat electric”, dezvăluit după surpriza stricată anterior

Audi mizează pe funcționarea acestui centru cu neutralitate CO2, cu ajutorul surselor de energie neutre. Compania spune că FIA a acordat certificarea maximă de trei stele în domeniul conservării mediului, iar participarea în Formula 1 va fi de asemenea neutră CO2, prin utilizarea de surse de energie regenerabilă. Începând din 2026, FIA a impus folosirea de e-combustibili în Formula 1, aceasta fiind una dintre condițiile de participare impuse de Audi. Motoarele vor fi hibride, cu o capacitate de 1.6 litri, identice pentru toți constructorii.

Pentru a participa în Formula 1, Audi a încheiat un parteneriat cu echipa Sauber, una dintre echipele cu tradiție în această competiție.

FOTO Premieră mondială pentru mașina de Formula 1 a mărcii Audi
FOTO Premieră mondială pentru mașina de Formula 1 a mărcii Audi

Source: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *