Audi se pregătește pentru Formula 1: prototipul pe care îl lansează în 2023 – PLAYTECH

Audi se pregătește pentru Formula 1: prototipul pe care îl lansează în 2023  PLAYTECH

Головна » Audi se pregătește pentru Formula 1: prototipul pe care îl lansează în 2023 – PLAYTECH

Audi se pregătește pentru înscrierea în Formula 1 în 2026 cu o prezentare la Salonul auto de la Shanghai.

Pregătirile Audi pentru a intra în Formula 1 în 2026 se avântă și un prototip de unitate de putere va rula pe bancul de testare înainte de sfârșitul anului, a spus producătorul german.

Marca deținută de Volkswagen a anunțat în octombrie anul trecut că preia o acțiune în grupul Sauber, a cărui echipă din Elveția concurează în acest sezon ca Alfa Romeo cu motoare Ferrari.

Sauber este implicată în Formula 1 din 1993 și în prezent concurează cu motoarele Ferrari, sub numele de Alfa Romeo, o marcă Stellantis.

Audi, deținută de Volkswagen Group, a anunțat că va intra în cursele de Formula 1 în conformitate cu noile reguli de motor care vor veni în 2026, cu propria sa unitate de putere care urmează să fie construită în Neuburg, Bavaria.

Proiectul merge ceas

Vorbind la o prezentare la Shanghai, membrul consiliului de conducere al Audi, Oliver Hoffmann, a spus că proiectul de Formula 1 a „deprins cu adevărat în ultimele luni”.

Alegerea Shanghaiului pentru debutul public al echipei de Formula 1 este strategică, a spus Audi. China este cea mai mare piață a mărcii VW Group și, în același timp, are o bază uriașă de fani ai Formulei 1, a spus producătorul auto.

„Suntem convinși că angajamentul nostru din Formula 1 va consolida concentrarea sportivă a Audi”, a spus CEO-ul Markus Duesmann într-un comunicat de presă.

Peste 260 de specialiști lucrau deja la instalația de propulsie din Neuburg an der Donau, în apropiere de sediul producătorului auto din Ingolstadt, nucleul echipei de dezvoltare provenind din personalul Audi existent.

„Li se alătură specialiști cu expertiză în Formula 1, care au provenit din exterior și vor întări echipa într-o manieră țintită”, a spus Audi.

„Până la sfârșitul anului, angajarea personalului ar trebui să fie finalizată, iar echipa va fi formată din peste 300 de angajați”.

Source: playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *