Cadoul incredibil pe care l-au primit antrenorii români în Qatar, țara gazdă a Cupei Mondiale… – Prosport

Cadoul incredibil pe care l-au primit antrenorii români în Qatar, țara gazdă a Cupei Mondiale…  Prosport

Головна » Cadoul incredibil pe care l-au primit antrenorii români în Qatar, țara gazdă a Cupei Mondiale… – Prosport

Grigore Sichitiu și regretatul Costică Ștefănescu au antrenat în Qatar la începutul anilor 90. Mai exact pe Al-Wakrah Sport Club.

Fostul colaborator al lui Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, Grigore Sichitiu, a lucrat în 7 țări din Golf și cunoaște la perfecție limba arabă.

În schimb, fostul internațional Costică Ștefănescu este al doilea fotbalist după numărul de meciuri jucate în Liga I, 490, și era la prima experiență ca antrenor peste hotare.

Cadoul incredibil pe care l-au primit antrenorii români în Qatar, țara gazdă a Cupei Mondiale 2022! „Ne-au dat o sticlă”

Grigore Sichitiu a povestit un episod interesant din acea perioadă, dar și despre rivalitatea fotbalistică saudito-qatareză.

„Nu suportă comparație. În Arabia Saudită s-au investit bani, dar au fost aduse nume importante din fotbalul mondial, antrenori și fotbaliști. Qatarul nu stă chiar atâtde bine. Qatarul are 500.000 de locuitori, de unde să-și facă echipa națională? E cât un județ de la noi.

Ca să vă dau un exemplu: am fost cu Ștefănescu în Qatar la Al-Wakrah Sport Club, în sezonul 91-92. Am reușit câteva performanțe, ne-au chemat drept răsplată la o festivitate și ne-au dat câte o sticlă de Pepsi. Ăsta era premiul.

M-a luat deoparte Costică Ștefănescu și mi-a zis: dacă luam titlul la Craiova aveam patru județe la picioare, aici ne dă o sticlă de băutură carbogazoasă. Și a început să râdă”, s-a amuzat Grigore Sichitiu la Radio Sport Total FM.

Qatar a pierdut toate cele trei meciuri la Cupa Mondială: 0-2 cu Ecuador, 1-3 cu Senegal și 0-2 cu Olanda.

Decizia de a acorda Qatarului drepturile de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2022 a fost marcată de controverse încă de când a fost anunțată, în urmă cu 12 ani. Cele mai importante sunt legate de încălcări ale drepturilor omului și de acuzații de corupție.

Cupa Mondială de fotbal din Qatar marchează două premiere: este primul turneu final organizat în lumea arabă și primul care are loc în perioada iernii.

Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *