Calea facilă prin care CSA Steaua poate promova în Liga 1. Vasile Dîncu: “Asta e soluția” – DigiSport

Calea facilă prin care CSA Steaua poate promova în Liga 1. Vasile Dîncu: “Asta e soluția”  DigiSport

Головна » Calea facilă prin care CSA Steaua poate promova în Liga 1. Vasile Dîncu: “Asta e soluția” – DigiSport

  • EURO 2022: Macedonia de Nord – Romania, miercuri, 19:00, DGS 1

  • Cupa României: Rapid – Farul, miercuri, 21:00, DGS 1

Vasile Dîncu invită fanii să cumpere acțiuni la Steaua: „Asta e soluția, să joace în Liga 1 printr-o asociere cu suporterii”

CSA Steaua este lider în Liga 2, după 13 etape, cu un avans de patru puncte față de Unirea Slobozia și Unirea Dej.

Un ordin de ministru publicat recent în Monitorul Oficial al României modifică regulamentul de organizare și funcționare de la CSA Steaua și înlătură principala piedică de ordin juridic din calea promovării echipei în prima ligă.

Această modificare crucială îi permite Clubului Sportiv al Armatei Steaua București să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private, pentru constituirea unei asociații.

Ordinul a fost semnat de fostul ministrul al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, înainte ca acesta să demisioneze din funcție.

Dîncu a explicat că asociația suporterilor Stelei poate să faciliteze obținerea dreptului de promovare în Liga 1, prin achiziția unor acțiuni.

„Nu mi s-a părut că este o decizie corectă să schimbăm legea Sportului. Nu ai mai fi putut să finanțezi din partea Ministerului, din fonduri publice, o echipă, chiar dacă am fi schimbat legea. Intri sub incidența Legii Finanțelor Publice, care nu te lasă să faci acest lucru.

În mod normal, soluția e aceasta, clubul de fotbal Steaua să joace în Liga 1 printr-o asociere cu asociația suporterilor, spre exemplu, care poate să ia o parte din acțiuni. Poate și Romtehnica să ia o parte dintre acțiuni.

Visul meu era ca fanii să cumpere o parte de acțiuni și în timp să transforme cu adevărat Steaua în comunitatea Steaua și să poată juca în Liga 1. Din acest motiv am și semnat acest document de modificare, ca să se poată întâmpla acest lucru în viitor.

Am întâmpinat multă reținere, tocmai pentru că exista această teamă că se va pierde brandul Steaua, însă acest lucru nu este posibil, pentru că nu permite legea înstrăinarea brandului, deci CSA nu poate pierde brandul. Plus că eu cred că poate și brandul să intre în această asociere între entități”, a spus Vasile Dîncu, în cadrul emisiunii online Națiunea Stelistă.

  • CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare în Liga 1 abia la finalul sezonului următor, adică în vara anului 2024.

Fanii Stelei nu mai au răbdare cu cei din conducerea clubului

În direct la Digi Sport, unul dintre reprezentanții Peluzei Sud a avut un mesaj clar pentru cei din conducerea Clubului Sportiv al Armatei, cărora le-a transmis că trebuie rezolvate cât mai repede problemele de organizare, pentru a putea promova în Liga 1.

„Suntem mâhniți de toată această situație. Rămânem alături de Steaua București, de clubul nostru. Sperăm ca factorii și vectorii care ar trebui să-și facă treaba și să își apere clubul să ia atitudine măcar acum, în al 12-lea, al 15 lea ceas…

Să creeze cadrul legal, să depună tot lobby-ul necesar și îmi doresc ca în cele 8 ore de program să se ocupe de acest lucru, cum și noi ne facem treaba în cele 90 de minute în tribune. Pentru binele Stelei”, a spus Alex, membru în Peluza Sud și în AS 47, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Etichete: steaua , csa steaua , liga 1 , promovare , liga 2 , ministerul apararii , vasile dincu , steaua promovare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *