Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Povestea revenirii unui mare jucător în vârful fotbalului…. – Libertatea

Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Povestea revenirii unui mare jucător în vârful fotbalului….  Libertatea

Головна » Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Povestea revenirii unui mare jucător în vârful fotbalului…. – Libertatea

Are 39 de ani și jumătate, este jucătorul cu cele mai multe trofee în istoria fotbalului, dar puțini se mai așteptau ca el să fie chemat la naționala Braziliei pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Și totuși, Dani Alves este parte din Seleção și în Qatar, al treilea turneu final al lui. 

Cea mai mare rană. Apoi, lacrimi de bucurie

„Cu patru ani în urmă, eram în aceeași situație, până când m-am accidentat. Lacrimile de tristețe de ieri sunt lacrimi de bucurie astăzi”, le-a spus Dani jurnaliștilor din țara sa. „Acel clișeu, să nu renunți niciodată la visul tău, e adevărat și îl pot dovedi, m-a adus aici, la alt Mondial. Nimic nu a fost ușor în viața mea, am realizat totul cu perseverență, cu sacrificiu. O veste minunată, voi purta tricoul Braziliei cum am făcut-o întotdeauna, trăind măreția momentului”. 

Nu există un brazilian mai fericit decât Alves. În 2018, era cel mai trist jucător auriverde. Atunci, a fost numai durere. Același selecționer, Tite, a vrut să atace cu el titular întrecerea din Rusia. S-a accidentat la genunchi exact înaintea Campionatului Mondial. 

În 2014, acasă, în Țara Cafelei, suferise de pe bancă la cea mai drastică înfrângere Canarinha, 1-7 în semifinale cu Germania. Însă a fost mai rău patru ani mai târziu: „Ratarea Mondialului din 2018 a fost cea mai mare rană a carierei, cele mai dificile clipe, pentru că mi s-a interzis să lupt. Dacă nu mai poți lupta, s-a terminat! Mintea voia, inima voia, sufletul voia, totuși, corpul era blocat. Nicio șansă. Zero! De aceea m-a durut mai tare absența mea. Indiferent cât de aspră e lecția, prefer lecția în fața absenței. Dintr-o lecție înveți ceva. Din absență, nimic”. 

Recomandări
Cum explică directorul grupului ENEL plecarea din România: „Nu mai există loc de creștere, este o recunoaștere că am făcut o treabă bună”

45

de trofee a cucerit Dani Alves de-a lungul unei cariere de 21 de ani la club (40) și naționala Braziliei (5)

Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Povestea revenirii unui mare jucător în vârful fotbalului. „Lacrimile de tristețe de ieri sunt lacrimi de bucurie astăzi”
În tricoul Barcelonei Foto: Hepta

„M-am antrenat ca un animal”. 6 ore zilnic

Jurnaliștii brazilieni de la UOL Esporte au reluat filmul ultimei perioade din viața lui Dani Alves. Ce a făcut faimosul fundaș dreapta pentru a reveni în vârf? 

În primul rând, acum, spre final, a muncit cu disperarea celui care refuză să renunțe. A încheiat sezonul în Mexic, cu Pumas, și nu s-a oprit. S-a întors la Barcelona, pregătindu-se cu echipa B catalană. Aceste antrenamente au fost vitale pentru o formă fizică ascendentă. 

Tite a trimis în Catalunya cel mai bun preparator fizic al naționalei, Fábio Mahseredjian, pentru a-l urmări și ajuta pe jucător. „I-am spus că trebuie să crească, iar el mi-a răspuns: «Misiunea primită e misiune îndeplinită». Am fost la Barcelona, am analizat două zile ale pregătirii sale și ne-a demonstrat că și-a atins scopul, îmbunătățindu-și mult forța, puterea”, și-a amintit Fábio. 

Comisia Europeană recomandă ridicarea MCV, mecanismul de monitorizare a României, instituit în urmă cu 15 ani Recomandări
Comisia Europeană recomandă ridicarea MCV, mecanismul de monitorizare a României, instituit în urmă cu 15 ani

Chiar Dani a povestit pentru UOL: „M-am antrenat ca un animal”. Șase ore de pregătire zilnic. Nu doar pe teren, ci și în sală, continuând acasă cu diferite exerciții. Plus masaje și recuperare în camera hiperbarică. În timpul liber, relaxare și automotivare. A ascultat muzică și a citit cărți de psihologie. 

Totul cu un singur gând. Pe 18 decembrie, să fie campion mondial, unicul titlu care îi lipsește din bogatul palmares. „Mă imaginez ridicând trofeul, înconjurat de băieții mei. Numai trofeu am în cap! Adorm cu visul ăsta și mă trezesc la fel. Singurul mod de a te apropia de obiectiv este să creezi o relație cu el”. 

909

meciuri a jucat apărătorul brazilian în întreaga carieră la echipele de club; a marcat 67 de goluri

„Dacă mă pui să tai ceapă într-o bucătărie, ceapa va fi perfect tăiată”

În 2018, Tite plănuise o rotație a banderolei. Marcelo, la primul meci, Thiago Silva și Miranda au fost căpitani de două ori fiecare. Selecționerul ar fi vrut ca în finală să conducă echipa Dani Alves. Însă el nici nu a mai început turneul. Iar Brazilia, oricum, nu avea să joace ultimul act. A fost eliminată în „sferturi”, de Belgia. 1-2. 

Din perspectiva lui, „visul căpitanului Daniel Alves nu există. Există numai visul lui Daniel Alves”. Spusese care este visul său: „Să ridic trofeul, indiferent dacă voi fi primul sau ultimul. Indiferent dacă voi fi numărul 1 sau numărul 26”. 

Cum puteți sprijini păstrarea independenței editoriale și financiare ca jurnalismul de investigatie al Libertății să poată continua și în viitor Recomandări
Cum puteți sprijini păstrarea independenței editoriale și financiare ca jurnalismul de investigatie al Libertății să poată continua și în viitor

Acest fotbalist știe mereu ce face pe teren. Și face bine. Bucățica lui o duce la perfecțiune. În discuția cu reporterii cu UOL Esporte, sud-americanul și-a descris plastic rolul în echipă, comparându-l cu un stop-cadru culinar: „Dacă mă pui să tai ceapă într-o bucătărie, ceapa va fi perfect tăiată. Acum, dacă chef-ul strică mâncarea, nu mai e problema mea… Ceapa a fost perfect tăiată!”. 

124

de selecții are Dani Alves în naționala Braziliei, pentru care a înscris de 8 ori

Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Povestea revenirii unui mare jucător în vârful fotbalului. „Lacrimile de tristețe de ieri sunt lacrimi de bucurie astăzi”

Încredere. Totală și reciprocă

Alves poate intra și în pielea chef-ului. A liderului. „Pentru a avea un colectiv de calitate, e nevoie de un lider bun. Cred că naționala noastră are mulți lideri valoroși și mai cred că eu sunt unul dintre ei. Deși par nebun, sunt liniștit în clipele fierbinți. Am multe plusuri, mai multe decât minusuri”. 

Așa a fost și la ultima Olimpiadă. El, liderul. În vara lui 2021, la 38 de ani, Dani a fost căpitanul veteran care a propulsat naționala plină de tineri spre titlul olimpic. Medalia de aur. 

Tite are încredere în acest lider, chiar și aproape de 40 de ani. În biroul său de la federație se află tricoul lui Alves, cu autograf. 

Încrederea e totală și reciprocă. Fotbalistul ține mult la selecționer. „Are o putere de a extrage tot ce e mai bun din fiecare, descoperind calitățile, virtuțile, dar și defectele jucătorilor săi. E magie. Magie pură. Omul e un vrăjitor. Creează o atmosferă care te face să spui «Nu știu dacă voi câștiga, însă am câștigat deja!»”. 

7

cluburi a avut în 21 de ani fundașul dreapta: Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG, São Paulo și Pumas


Urmărește-ne pe Google News

Scandal monstru in TVR! O jurnalista acuza o vedeta de hartuire si violenta: „M-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete” GSP.RO
Scandal monstru in TVR! O jurnalista acuza o vedeta de hartuire si violenta: „M-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete” ȘOC! Un nou război este pe cale să înceapă lângă România! UE fierbe, iar NATO se așteaptă la ce e mai rău Playtech.ro
ȘOC! Un nou război este pe cale să înceapă lângă România! UE fierbe, iar NATO se așteaptă la ce e mai rău O mai știi pe directoarea din Liceenii? Uluitor câți bani primește acum lunar Cristina Deleanu pentru rolul de atunci Viva.ro
O mai știi pe directoarea din Liceenii? Uluitor câți bani primește acum lunar Cristina Deleanu pentru rolul de atunci Un român a furat 39 de indicatoare rutiere şi le-a ascuns in curtea lui. Ce pedeapsă riscă Observatornews.ro
Un român a furat 39 de indicatoare rutiere şi le-a ascuns in curtea lui. Ce pedeapsă riscă Culiță Sterp s-ar fi aflat și sub influența unor substanțe psihoactive în momentul accidentului din Cluj Știrileprotv.ro
Culiță Sterp s-ar fi aflat și sub influența unor substanțe psihoactive în momentul accidentului din Cluj Cinci zodii care vor fi pe val in luna decembrie. Pe Tauri îi aşteaptă un mare succes FANATIK.RO
Cinci zodii care vor fi pe val in luna decembrie. Pe Tauri îi aşteaptă un mare succes "Dezvălui!" Ce i-a spus Simona Halep anestezistului pentru operaţia la nas, după antidopingul fatal cu substanţa interzisă Orangesport.ro „Dezvălui!” Ce i-a spus Simona Halep anestezistului pentru operaţia la nas, după antidopingul fatal cu substanţa interzisă Horoscop 23 noiembrie 2022. Fecioarele se ocupă de casă, de familie, de locul în care se retrag ca să se regăsească și să se refacă HOROSCOP
Horoscop 23 noiembrie 2022. Fecioarele se ocupă de casă, de familie, de locul în care se retrag ca să se regăsească și să se refacă Ținute care reînvie spiritul glamour & misterios al ideii de Old Hollywood PUBLICITATE
Ținute care reînvie spiritul glamour & misterios al ideii de Old Hollywood

Urmărește cel mai nou VIDEO

RECOMANDĂRI

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *