Capello a povestit momentul când l-a preferat pe Răducioiu: „Ar fi avut AC Milan un trofeu în plus azi? Probabil că da” – DigiSport

Capello a povestit momentul când l-a preferat pe Răducioiu: „Ar fi avut AC Milan un trofeu în plus azi? Probabil că da”  DigiSport

Головна » Capello a povestit momentul când l-a preferat pe Răducioiu: „Ar fi avut AC Milan un trofeu în plus azi? Probabil că da” – DigiSport

  • FOTBAL: AC Milan – Inter, duminică, 14:00, ÎN RELUARE la DGS 1

  • FOTBAL: Real Madrid – Barcelona, duminică, 16:30, ÎN RELUARE la DGS 1

Atacantul lui Real Madrid se afla pe lista jucătorilor convocați și ar fi avut drept de joc, însă selecționerul Franței a decis să mizeze pe aceiași jucători, iar „Cocoșul Galic” a pierdut ulterior trofeul în fața Argentinei, scor 2-2 (3-3 d.p., 2-4 d.l.d.). 

Fabio Capello și-a amintit de Florin Răducioiu, când a fost întrebat de Karim Benzema

Episodul i-a adus aminte lui Fabio Capello (76 de ani) de Florin Răducioiu (52 de ani), pe care l-a avut sub comandă la AC Milan, în perioada 1993-1994. 

Similar cu ce s-a întâmplat în lotul Franței, Dejan Savicevic și-a manifestat dorința de a juca, însă Capello a mers mai departe cu planul inițial și l-a titularizat pe român în finala Cupei Intercontinentale din 1993, pierdută de AC Milan cu Sao Paulo, scor 2-3. 

Italianul l-a folosit pe Răducioiu 79 de minute, iar peste aproape 30 de ani a lăsat de înțeles că titularizarea muntenegreanului l-ar fi ajutat mai mult în disputa cu brazilienii, deși nu regretă decizia luată. 

„Deschamps nu a greșit, am procedat la fel cu Dejan Savicevic înainte de finala Cupei Intercontinentale din 1993. În dimineața jocului, mi-a spus că era gata să joace, după ce pregătisem totul cu Răducioiu.

Din respect pentru Răducioiu, nu l-am lăsat să joace. Am considerat că a fost o decizie corectă pentru echipă.

Acum apare următoarea întrebare: Ar fi avut AC Milan și Franța astăzi un trofeu în plus cu Savicevic și Benzema? Probabil că da”, a spus Capello, conform presei italiene. 

Florin Răducioiu deținea un record absolut la Cupa Mondială, dar a fost „egalat” de Lionel Messi și Kylian Mbappe

Răducioiu era până acum singurul fotbalist care marcase, într-un singur meci de la Mondial, atât în timpul regulamentar, cât și în prelungiri și mai apoi la loviturile de departajare, susține Giuseppe Pastore.

Recordul lui Răducioiu a fost egalat acum de Leo Messi și de Kylian Mbappe.

Meciul în care Răducioiu a scris istorie este România – Suedia 1-1 (2-2 d.p. 4-5 d.l.d), din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din SUA 1994. Fostul atacant de top al țării noastre a marcat în minutul 88 și 100, după care a transformat impecabil și de la 11 metri.

Acum, la Cupa Mondială din Qatar, Messi și Mbappe au fost protagoniști în finală. Ambii au marcat și în timpul celor 90 de minute și în reprizele de prelungiri și la loviturile de departajare.

Etichete: ac milan , franta , didier deschamps , karim benzema , fabio capello , florin raducioiu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *