Cât costă mantia primită de Messi la finala Mondialului » Organizatorii aveau pregătite două ținute – Gazeta Sporturilor

Cât costă mantia primită de Messi la finala Mondialului » Organizatorii aveau pregătite două ținute  Gazeta Sporturilor

Головна » Cât costă mantia primită de Messi la finala Mondialului » Organizatorii aveau pregătite două ținute – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat miercuri, 21 decembrie 2022, 10:36 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 11:21

Lionel Messi a fost în centrul atenției la festivitatea de premiere după finala Mondialului, când a fost îmbrăcat într-o haină tradițională din Qatar.

După ce Argentina a cucerit trofeul, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, l-a îmbrăcat pe Lionel Messi într-o haină tradițională, numită „bisht”.

ARGENTINA Nebunie și în Rosario! Lionel Messi a intrat în casă doar cu ajutorul polițiștilor

Cât costă ținuta în care Messi a fost îmbrăcat după finala Mondialului

Spaniolii de la As, care citează presa din Qatar, notează că prețul cadoului primit de Messi este de 8.000 de riali, aproximativ 2.000 de euro.

Bisht-ul este confecționat în 7 etape și este realizat manual, cu materiale de origine japoneză.

Erau pregătite două ținute

Spaniolii scriu că organizatorii aveau pregătite două ținute. Una pentru Messi, una pentru Lloris. Diferența dintre acesta consta în dimensiuni, cea pentru Lloris (1, 88 m) fiind mai mare decât cea primită de Messi (1.69 m)

Messi, ținută tradițională războinicilor victorioși

Roba reprezintă un gest de apreciere din partea familiei regale din Qatar. Haina este purtată de emir și de miniștri în zilele importante. Pe 18 decembrie, în ziua finalei, Qatar a sărbătorit ziua națională. 

„Înseamnă onoare și demnitate. Este purtată de arabi de sute de ani. Este o onoare și arată că Messi e o legendă”, a scris pe Twitter o jurnalistă arabă.  

„Emirul a arătat că-i poartă un mare respect lui Messi, având în vedere că el l-a îmbrăcat”, a explicat alt jurnalist. Conform unui alt creator de conținut pe twitter, ar fi o robă purtată de războinicii arabi importanți, care au repurtat o mare victorie. 

Citește și: 

Tragedie după haosul de la petrecerea din Buenos Aires » Un fan a murit, iar un copil e în comă

„N-am putea juca mai prost!” » Francezii au publicat discursul lui Kylian Mbappe din vestiar, la pauza finalei cu Argentina: „Avem două variante”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *