Cătălin Țepelin îi pune în oglindă pe Messi și Ronaldo: „Dacă asta a fost finala meciului lor istoric, Cristia – Gazeta Sporturilor

Cătălin Țepelin îi pune în oglindă pe Messi și Ronaldo: „Dacă asta a fost finala meciului lor istoric, Cristia  Gazeta Sporturilor

Головна » Cătălin Țepelin îi pune în oglindă pe Messi și Ronaldo: „Dacă asta a fost finala meciului lor istoric, Cristia – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat duminica, 11 decembrie 2022, 00:20 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 00:42

Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, a fost invitat sâmbătă seara la TVR 1 pentru a analiza „sferturile” Campionatului Mondial. Jurnalistul a făcut o comparație între starurile planetare Leo Messi și Cristiano Ronaldo, vedetele cu destine diferite la turneul final din Qatar

Dacă Leo Messi e în continuare în cursa spre trofeul suprem, într-un turneu final în care a ținut, efectiv, Argentina în spate, Ronaldo a încheiat ultimul său Mondial din carieră într-o notă mai puțin roz, cu multe controverse legate de numele său. Redactorul-șef al Gazetei a trecut în revistă ce au făcut Messi și Ronaldo în Qatar atât pe teren, cât și în afara lui.

Cătălin Țepelin, redactor șef-GSP: „Dacă asta a fost finala meciului istoric Messi – Ronaldo, Cristiano a pierdut detașat”

„Ar fi nedrept să-i punem lui Cristiano în cârcă acest eșec al Portugaliei, dar când ești Ronaldo și vrei atenția și aplauzele întregii lumi, nici nu te poți ascunde, să spui că ești doar unul dintre cei 26 din lot.

Apoi, comparațiile cu Messi i-au însoțit cariera în ultimii 15 ani, așa că este inevitabil ca ele să fie făcute și acum. Și dacă asta a fost finala meciului istoric Messi-Ronaldo, deși nu putem rezuma două cariere monumentale la un singur turneu final, atunci Cristiano a pierdut detașat.

Poate că Messi nu va ajunge în finală sau la trofeu, dar implicarea lui a fost absolut fantastică până acum. Meci de meci, Messi a fost inima Argentinei. Nu l-am văzut niciodată atât de încărcat și atât de prezent – pe lângă contribuția fotbalistică (gol sau pase de gol în fiecare meci), Messi iese la declarații, se dezbracă de caracter și se ceartă cu adversarii, este mega-determinat.

Ronaldo, în schimb, pare că își trăiește finalul de carieră într-un muzeu al oglinzilor. Oriunde întoarce capul, se vede doar pe el. Nu mai vede echipa, nu mai vede grupul”, a spus Țepelin, în cadrul emisiunii „Studio Mondial” de la TVR 1. 

Țepelin miza pe Argentina încă de dinaintea Mondialului: „Acum are mai multe atuuri decât de obicei”

Pe 15 noiembrie, cu doar câteva zile înainte de startul competiției, Cătălin Țepelin explica la emisiunea „Dezbaterea Zilei”, găzduită de GSP.ro, de ce o plasează pe Argentina printre marile favorite la cucerirea Mondialului.

„Am fost îndrăgostit de Maradona, de Cannigia, de Redondo și acum de Messi, așa că eu sunt cu Argentina. Mi se pare că de data asta are mai multe atuuri decât de obicei, când era mult tam-tam, dar pe dinăuntru echipa era găunoasă, cu multe probleme de vestiar.

Scaloni este un antrenor tânăr, dar foarte respectat și plăcut de jucători. El a repus naționala pe picioare după dezastrul de la Mondialul, când Argentina a fost eliminată încă din optimi. De Paul parcă a zis la un moment dat că «dacă e 10 dimineața și Scaloni ne spune că e noapte, atunci pentru noi e noapte». A disciplinat o echipă cu orgolii imense.

Argentina a adunat 35 de meciuri fără înfrângere și are un lot echilibrat, sigur, fără o apărare sclipitoare, dar cu fotbaliști foarte maturi. Si cu o ambiție suplimentară pentru Messi sau Di Maria, la ultimul lor Mondial. Messi a făcut Mondiale slabe, nu a marcat niciodată dincolo de grupe, deci sper că Messi va ieși din scenă cu un trofeu pe măsura carierei lui”.

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

Semifinalele Campionatului Mondial: când se joacă, cine e favorită la pariuri pentru câștigarea trofeului + Cine transmite la TV

Oh là là! Anglia – Franța 1-2, în sferturile Campionatului Mondial de fotbal. Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei, a transmis de pe stadion: visul britanic, spulberat de Giroud!

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *