Câți bani pot câștiga jucătorii din naționala Marocului dacă se califică în finala Campionatului Mondial – Gazeta Sporturilor

Câți bani pot câștiga jucătorii din naționala Marocului dacă se califică în finala Campionatului Mondial  Gazeta Sporturilor

Головна » Câți bani pot câștiga jucătorii din naționala Marocului dacă se califică în finala Campionatului Mondial – Gazeta Sporturilor

Articol de Daniel Scorpie – Publicat luni, 12 decembrie 2022 16:29 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 17:29

Regele Mohammed al VI-lea le-a promis bonusuri uriașe și cadouri de lux jucătorilor din naționala Marocului dacă trec și de Franța. De la FIFA se vor încasa 23,7 milioane de euro.

Maroc este stimulată să treacă mai departe și de semifinale. Pentru meciul cu Franța, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, i-a făcut o nouă invitație regelui Mohammed al VI-lea să vină la Doha să-i vadă live pe elevii lui Walid Regragui. Încă n-a dat un răspuns, însă jucătorii îl așteaptă pentru a le premia performanța. 

CFR CLUJ CFR forțează un supertransfer! Atacantul care l-a îngenuncheat pe Mourinho a fost deja la Cluj: „Financiar, oferta e bună. Dar are concurență”

Cum sunt motivați marocanii înainte de semifinala cu Franța

Deja pentru calificarea la CM 2022 au primit câte un milion de dirhami (circa 91.000 de euro), dar pentru că au ajuns între primele 4 echipe ale lumii bonusul va crește substanțial. 

Asta și pentru că Regele se află în foarte bune relații cu președintele federației și ministrul Bugetului, Fouzi Lekjaa, și negociază care va fi premiul pentru finală sau ce alte motivații financiare ar putea primi marocanii.

Marocanii primesc 28,4 de milioane de euro pentru calificarea în finală

Pentru prezența la turneul final, FIFA a acordat un bonus de 11,6 milioane de euro, dar potul a ajuns acum la peste dublu, odată cu calificarea în semifinale, 23,7 milioane. 

Echipa de pe locul al treilea va încasa 25,6 milioane, iar finalistele câte 28,4 milioane. Campioana va pune mâna pe o sumă sensibil mai importantă, cifrată la aproape 40 de milioane de euro! 

În aceste condiții, în valiza regelui ar trebui să intre între 200.000 și 300.000 de euro de jucător, pe lângă cadourile de lux pe care presa locală scrie că li se pregătesc „Leilor din Atlas” din partea Guvernului. 

Vine cu valiza cu prime! Cum sunt motivați marocanii pentru calificarea în finala Mondialului

Regele Marocului, Mohammed al VI-lea (dreapta), l-a primit pe Papa Francisc în apropiere de capitala Rabat, în 2019. Foto: Imago Images

Și selecționerul Regragui, care câștigă 800.000 de dolari anual, printre cei mai slab plătiți de la CM, s-ar putea îmbogăți cu jumătate de milion de euro.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Atmosferă fabuloasă făcută de fanii marocani la Doha

Mai multe știri despre Campionatul Mondial:

Cine va fi arbitrul partidei Argentina – Croația, prima semifinală de la CM din Qatar

Fotbalistul marocan care poate prinde transferul carierei

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *