Ce șanse are reprezentativa României de handbal feminin să se califice în semifinale la Campionatul… – Prosport

Ce șanse are reprezentativa României de handbal feminin să se califice în semifinale la Campionatul…  Prosport

Головна » Ce șanse are reprezentativa României de handbal feminin să se califice în semifinale la Campionatul… – Prosport

România a obținut o victorie absolut fabuloasă la Campionatul European de handbal feminin împotriva reprezentativei similare a Spaniei, scor 28-27, și păstrează, în continuare, șanse teoretice la calificarea în semifinale!

Deși au trăit ultimele minute ale jocului conduse aproape constant pe tabelă, tricolorele au reușit să revină, iar aruncarea senzațională a Biancăi Bazaliu din ultima secundă a adus un succes nesperat și, totodată, primele 2 puncte acumulate în grupă!

Șansele de calificare în faza semifinalelor sunt, în acest moment, pur teoretice, însă ele există, iar reprezentativa lui Florentin Pera are nevoie de o adevărată minune pentru a trece mai departe.

România a obținut o victorie absolut fabuloasă la Campionatul European de handbal feminin împotriva reprezentativei similare a Spaniei, scor 28-27, și păstrează, în continuare, șanse teoretice la calificarea în semifinale!

În primul rând, tricolorele trebuie să obțină neapărat două victorii din cele două jocuri rămase, cu Muntenegru și Germania, pe 15, respectiv 16 noiembrie. Dacă acest lucru se va și întâmpla, România mai are nevoie și de alte trei aspecte care să funcționeze în favoarea noastră.

Astfel, Franța, liderul grupei, trebuie să își câștige toate jocurile rămase, Muntenegru, în schimb, să piardă cele două partide pe care le mai are de disputat, iar Olanda să învingă Muntenegru, dar să piardă împotiva Spaniei.

Bianca Bazaliu, cea care a adus victoria ce o ține pe România în cărți pentru calificare, a explicat cum a gândit în momentul aruncării fabuloase.

„E bine, mă bucur pentru victorie, sunt bucuroasă pentru echipă, pentru că am reușit să câștigăm toate cele 3 puncte (n.r – 2). Am văzut că nu mai aveam timp, am primit mingea de la Neagu și am dat! Acum avem o șansă mare, trebuie să jucăm fiecare meci în parte și să ne continuăm drumul. Mă simt foarte bine cu fetele, suntem bine toate. În ultimele secunde nu mai e nevoie de nimic, iei mingea și o dai, atât!”.

Programul României în grupa II principală:

  • 11 noiembrie » România – Spania 28-27
  • 15 noiembrie » România – Muntenegru – ora 19:00
  • 16 noiembrie » România – Germania – ora 16:30
    Toate meciurile se vor juca la Skopje
Pasiunea pentru fotbal, dobândită încă de la o vârstă fragedă, nu i-a putut purta pașii spre o carieră în sportul pe care l-a îndrăgit dintotdeauna, însă l-a făcut să aleagă jurnalismul. Absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Christian este actualmente student al … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *