Cele mai tari recorduri doborâte în sportul mondial în 2022! David … – Eurosport RO

Cele mai tari recorduri doborâte în sportul mondial în 2022! David …  Eurosport RO

Головна » Cele mai tari recorduri doborâte în sportul mondial în 2022! David … – Eurosport RO

Anul 2022, care tocmai se încheie, ne-a furnizat numeroase momente spectaculoase în majoritatea sporturilor. Fără doar și poate, multe recorduri au fost doborâte, iar printre cei care au strălucit în ultimele luni se află și mulți români.

Unul dintre cele mai impresionante rezultate a fost obținut de David Popovici, la Campionatele Europene de natație de la Roma. Sportivul nostru, care nu împlinise încă 18 ani, nu a avut adversar în proba „regină” a înotului și a oprit cronometrul după 46,86 de secunde, stabilind un nou record mondial.

Super-campionul nostru a devenit, astfel, cel mai tânăr deținător al recordului mondial la 100 de metri liber din istorie. Performanța lui David este cu atât mai importantă cu cât recordul pe care l-a doborât la jumătatea lunii august a fost stabilit în 2009, la apogeul erei costumelor, perioadă în care au fost stabilite multe recorduri.

Alte Sporturi2023 se anunță un an de tranziție pentru sport. Acestea sunt cele mai importante competițiiIERI LA 04:54

Medalia de aur cucerită de David Popovici este abia a doua din istoria României, la masculin, la Campionatele Europene. Singurul care a mai câștigat aurul la această competiție a fost Robert Glință, care s-a impus la 100 de metri spate, anul trecut. România mai avea și un bronz, câștigat în 2012 de Norbert Trandafir, la 100 de metri liber.

Recordul mondial stabilit de David Popovici este și primul astfel de rezultat din istoria României, în probele din natație. Doar Diana Mocanu a mai reușit până acum să stabilească un record, dar olimpic, la Sydney, în 2000, când a câștigat aurul în proba de 100 de metri spate, cu timpul de 1:00,21.

Citește și:

Loredana Toma, record mondial la smuls

Un alt sportiv român care a impresionat în 2022 este Loredana Toma, care a reușit la jumătatea acestei luni o performanță fabuloasă pentru halterele din România.

La Campionatele Mondiale din Columbia, sportiva de 27 de ani a corectat recordul mondial la smuls, reușind să ridice 119 kilograme deasupra capului din a treia încercare. Loredana Toma și-a îmbunătățit, astfel, recordul personal cu 5 kilograme, o performanță extrem de rară.

Românca mai avea 3 medalii de aur la Mondiale, cucerite în 2017, la Anaheim. Atunci, ea s-a impus în toate procedeele probei de 64 de kilograme (între timp a crescut în categorie, evoluând la 71 kg): 109 kilograme la smuls și 128 de kilograme la aruncat, pentru un total de 237 de kilograme

România a strălucit și la canotaj

Chiar dacă în acest caz nu vorbim despre un record mondial, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au reușit în 2022 să-și continue dominația în canotajul mondial.

La finalul lunii septembrie, româncele, care au dominat cursa de dublu vâsle în ultimii doi ani, au câștigat a 18-a cursă consecutivă la care au luat startul, un rezultat incredibil pentru acest sport, și și-au adjudecat titlul mondial. Cele două nu au mai pierdut nicio cursă de la Mondialul din 2019, de la Ottensheim (Austria).

În 2022, românii au strălucit și la caiac-canoe, prin Cătălin Chirilă, care a devenit campion și vicecampion mondial în probele de canoe simplu 1.000 metri și 500 metri, la Campionatele Mondiale de la Halifax, și campion european la canoe simplu 1.000 metri, la Campionatele Europene de la Munchen, unde a obținut și o medalie de bronz în proba de canoe simplu.

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare de la Euro

Nu în ultimul rând, Cristina Neagu a stabilit un record impresionant în acest an, la Campionatul European care a avut loc în Macedonia de Nord, Slovenia și Muntenegru.

Sportiva, care a anunțat că Euro 2022 a fost ultimul turneu ei continental în tricoul României, a reușit la ediția din acest an să depășească 300 de goluri marcate la această competiție.

Handbalista de 34 de ani a înscris, la cele 8 ediții ale Campionatului European la care a participat de-a lungul carierei, 303 goluri, fiind singura handbalistă din lume care a atins acest număr. De altfel, și în întrecerea masculină acesta este un record greu de egalat.

Recorduri mondiale în atletism

Atletismul a oferit în acest an foarte multe momente spectaculoase, numeroase recorduri mondiale fiind doborâte. De exemplu, la Campionatele Mondiale de la Eugene, Armand Duplantis și-a corectat propriul record la săritura cu prăjina, atingând 6,21 de metri.

În cadrul aceleiași competiții, Tobi Amusan (Nigeria) a doborât recordul mondial la 110 metri garduri, încheind cursa în 12,12 secunde, iar Sydney Mclaughlin (SUA) a intrat în istorie la 400 de metri garduri, cu timpul de 50,68 de secunde.

De asemenea, în martie, la Campionatele Mondiale indoor de la Belgrad, Yulimar Rojas (Venezuela) a stabilit recordul mondial la triplu salt, înregistrând 15,74 de metri.

Nu în ultimul rând, în septembrie, la Berlin, Eliud Kipchoge (Kenya) a înregistrat timpul record de două ore, un minut și 9 secunde în proba de maraton.

Rămâne de văzut dacă anul 2023 va fi la fel de spectaculos sau dacă recordurile stabilite în acest an vor rezista multă vreme.

Alte SporturiCu ce rămânem după 2022 în sport! România respiră prin David Popovici + reperele anuluiIERI LA 17:43Alte SporturiCele mai bizare momente din sportul mondial în 202226/12/2022 LA 11:05

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *