Cerință pentru patronii din SuperLiga: ”Vom avea un campionat mai puternic” – DigiSport

  1. Cerință pentru patronii din SuperLiga: ”Vom avea un campionat mai puternic”  DigiSport
  2. Ioan Andone propune o revoluție în fotbalul românesc: pact între patronii din Superliga! „Să limităm…  Prosport
  3. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Cerință pentru patronii din SuperLiga: ”Vom avea un campionat mai puternic” – DigiSport

  • Cupa Spaniei: Barcelona – Real Madrid, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Cupa României: Hermannstadt – U Cluj, miercuri, 19:00, DGS 1

Fostul tehnician consideră că o întâlnire între patronii din Liga 1 ar fi benefică pentru dezvoltarea fotbalului românesc.

Ioan Andone: ”Vom avea un campionat mai puternic”

Ioan Andone susține că echipele din România ar trebui să le acorde mai multe șanse jucătorilor români, iar la acest capitol are așteptări și din partea antrenorilor.

”Să limităm numărul de jucători străini în campionatul intern și asta nu se poate, dacă ei văd cu pașaportul european. Ar trebui să fie o întâlnire între patronii de club în care să dea șanse românilor.

Aduci 3-4 străini și atât, forțați jucătorii români. Eu cred că se vor forța români, vom avea un campiont mai puternic.

Bryan Baeumler își angajează soție ca manager de proiect la propria companie de construcții. Vezi Construcții în familie pe DIGI Life și Digi Online, azi de la 21:00.

Și înainte, în anii 80, se forțau tinerii, și la Corvinul Hunedoara, la Reșița, la Baia Mare, la Craiova…

Antrenorii români aveau mai mult curaj pe vremuri, trebuie să-și debuteze jucătorii tineri. Să lucreze mai mult cu românii, ei sunt și cu inima, nu joacă doar pentru salariu”, a spus Ioan Andone, potrivit ProSport.

Măsura propusă de Eduard Novak

La 7 iulie 2022, Ministerul Sportului a anunţat că începând cu sezonul 2022-2023 impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă.

Ulterior, ministrul Sportului, Eduard Novak, a mărit sancţiunile pentru cluburile care folosesc un procent mai mare de 60% de sportivi străini de la 3.000 la 30.000 lei pe meci.

Mai multe federaţii naţionale, printre care Federația Română de Fotbal şi Federația Română de Handbal, au contestat ordinul de ministru, susţinând că acesta încalcă principiul liberei circulaţii a forţei de muncă, aşa cum este prevăzut în Tratatul Uniunii Europene.

“Acest ordin de ministru nu se poate aplica structurilor sportive din România. Ştiu că a fost o amplă discuţie în special la fotbal şi handbal unde avem cei mai mulţi străini care activează în România. Însă un ordin de ministru nu face parte din categoria legilor primare şi atunci nu poate avea un caracter general asupra tuturor disciplinelor sportive din România.

Acest ordin dat de domnul ministru poate avea efect doar în partea cluburilor subordonate Ministerului Sportului. Însă dacă ne uităm la cele 47 de cluburi departamentale aflate în subordinea Ministerului Sportului, putem spune că nici acolo nu se poate aplica pentru că acestea nu deţin foarte multe echipe de seniori şi nu au mulţi străini din diferite motive. Aşa că acesta este un ordin care va sta într-un sertar şi nu va avea niciodată o aplicabilitate.

Ca ţară membră a Uniunii Europene avem o decizie care spune foarte clar că nu trebuie să împiedicăm libera circulaţie pe piaţa forţei de muncă. Iar fotbalul reprezintă azi o piaţă de muncă şi noi trebuie să ne respectăm acest statut.

Aşadar, acest ordin cu 40% nu poate fi aplicat, iar în cazul în care o echipă care nu respectă ordinul de 40% şi este amendată, atunci amenda respectivă nu va avea efect pentru că va fi contestată în justiţie, iar clubul va câştiga. Libera circulaţie pe piaţa forţei de muncă din Uniunea Europeană trebuie să fie una fără îngrădire.

Am văzut că s-au modificat criteriile cu privire la control şi supraveghere pentru aplicarea acestui ordin de ministru. Dar îşi închipuie cineva că un inspector de la Direcţia Judeţeană de Sport … să spunem Cluj, va putea face controlul la un meci CFR – U Cluj şi va putea aplica o amendă? Eu mă îndoiesc”, a afirmat senatorul Bogdan Matei.

Măsura propusă de ministrul Sportului poate fi impusă doar prin lege

Bogdan Matei este de părere că o astfel de măsură poate fi luată numai în Parlamentul României şi după ce se vor dezvolta suficient centrele de copii şi juniori din România.

“Dacă vrem să luăm o astfel de măsură, ea numai prin lege poate fi luată. Deci numai în Parlamentul României, nicidecum într-un minister de resort. Când vom avea centre de copii şi juniori în România, atunci putem să ne gândim dacă se impune un astfel de procent în sportul din România. Momentan nu se poate, pentru că nu avem structura necesară pentru a putea face acest lucru”, a explicat senatorul.

Etichete: ioan andone , eduard novak , ioan andone superliga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *