Cine e favorit să arbitreze finala Campionatului Mondial » I-a enervat la culme pe englezi în meciul cu Franța – Gazeta Sporturilor

Cine e favorit să arbitreze finala Campionatului Mondial » I-a enervat la culme pe englezi în meciul cu Franța  Gazeta Sporturilor

Головна » Cine e favorit să arbitreze finala Campionatului Mondial » I-a enervat la culme pe englezi în meciul cu Franța – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat luni, 12 decembrie 2022 17:18 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 19:36

Wilton Sampaio (40 de ani) ar fi favorit să arbitreze finala Campionatului Mondial, programată pe 18 decembrie, de la ora 21:00.

 • Argentina – Croația, prima semifinală de la CM 2022, se joacă marți, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe TVR 1
 • Franța – Maroc, a doua semifinală de la Campionatul Mondial, este programată miercuri, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe TVR 1

Brazilianul a condus sfertul de finală dintre Franța și Anglia, scor 2-1, iar acum ar fi principalul candidat să arbitreze finala CM 2022, potrivit Daily Mail.

FRANȚA – MAROC Vine cu valiza cu prime! Cum sunt motivați marocanii pentru calificarea în finala Mondialului

Wilton Sampaio, favorit să arbitreze finala CM 2022

Pe lista arbitrilor prezenți în continuare la CM 2022 au rămas 12 nume, printre care și Sampaio. Deși i-a înfuriat pe englezi cu deciziile din meciul cu Franța, el ar fi un candidat puternic la finală, alături de Anthony Taylor.

Au fost trimiși acasă arbitri importanți, precum Mateu Lahoz sau Michael Oliver, Daniele Orsato a fost delegat la semifinala Argentina – Croația și Cesar Ramos la Maroc – Franța, astfel că varianta Sampaio pare plauzibilă.

Wilton Sampaio i-a enervat pe englezi

Sampaio i-a enervat la culme pe englezi cu deciziile din meciul cu Franța, iar jucătorii britanici l-au criticat vehement după sfertul de finală. Ei au acuzat o fază în timpul primei repriză, când Kane a fost faultat la marginea careului de Upamecano. Fotbaliștii din Albion au cerut penalty, deși a părut că faultul s-a petrecut marginea careului francez. Sampaio nu a acordat nici măcar lovitură liberă.

„Arbitrajul a fost foarte prost. Nu ne-a dat nimic”, a declarat Harry Maguire. Samapaio nu a scăpat nici de criticile tânărului Jude Bellingham: „Să fiu sincer, arbitrajul nu a fost prea grozav. Oricine poate avea o zi mai proastă, arbitri sau jucători, dar cred că nu s-a ridicat la nivelul unui asemenea meci. Nu a fost deloc plasat bine”.

Arbitrul a avut o prestație groaznică. Nu spus că Anglia a plecat acasă din cauza lui, dar Sampaio a avut o prestație îngrozitoare. Au fost vreo 3-4 faulturi în preajma careului francez și chiar m-am întrebat de ce nu acordă niciodată nimic.

– Gary Neville, fost internațional englez

Cei 12 arbitri rămași în continuare în calcule la Campionatul Mondial

 • Anthony Taylor (Anglia)
 • Daniele Orsato (Italia)
 • Danny Makkelie (Olanda)
 • Szymon Marciniak (Polonia)
 • Abdulrahman Al-Jassim (Qatar)
 • Muhammad Abdulla Hassan Muhammad (Emiratele Arabe Unite)
 • Mustapha Ghorbal (Algeria)
 • Cesar Ramos (Mexic)
 • Ismail Elfath (USA)
 • Raphael Claus (Brazilia)
 • Wilton Sampaio (Brazilia)
 • Jesus Valenzuela (Venezuela)

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial:

Fernando Santos, pe buza prăpastiei: „Cineva va trebui să plece. Ori selecționerul, ori Cristiano!”

Emiliano „Dibu” Martinez, portarul necunoscut din 2020 e acum eroul Argentinei » Cel care provoacă și apără penalty-uri e preferatul lui Messi: „Ești o fiară!”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *