CM 2022. Croatul Luka Maric, revoltat de o scenă din Qatar – Gazeta Sporturilor

CM 2022. Croatul Luka Maric, revoltat de o scenă din Qatar  Gazeta Sporturilor

Головна » CM 2022. Croatul Luka Maric, revoltat de o scenă din Qatar – Gazeta Sporturilor

Luka Maric (35 de ani), fundașul croat al Concordiei Chiajna, urmărește cu interes parcursul naționalei sale la Campionatul Mondial și consideră că modul în care a fost organizat turneul i-a îndepărtat fani.

Luka Maric a explicat pentru GSP.ro care au fost problemele croaților din prima partidă cu Maroc, 0-0. Acesta a comentat și un moment petrecut în Qatar care i-a scandalizat pe suporterii formației pregătite de Zlatko Dalic. Un interviu cu fani ai Croației care ar fi fost de fapt din India și Pakistan și nu cunoșteau nimic despre naționala ex-iugoslavă.

MUZEU GSP a vizitat un muzeu al sportului galactic: Nadia e așezată lângă Zidane și Michael Jordan

VIDEO. Luka Maric: „Belgia e surpriza negativă din grupa noastră”

– Salut, Luka! Cum ți s-a părut evoluția Croației de până acum?
Am văzut ambele meciuri. În primul, echipa a fost destul de precaută cu Maroc, iar în al doilea și-au demonstrat calitatea cu Canada. Eu sper ca și în ultimul meci cu Belgia să facem o figură frumoasă.

– Maroc a produs surpriza cu Belgia. 
Exact asta am vorbit și cu preparatorul fizic al Croației de la Mondial. Mi-a explicat că Marocul nu este deloc o echipă slabă așa cum este percepută, este cu adevărat o echipă compactă. Pentru mine, surpriza neplăcută este Belgia, care încă nu a arătat nimic din valoarea lor în această grupă.

În celelalte meciuri cu surprize aș spune că favoritele au dominat, dar le-a lipsit norocul. Chiar și cu Mexicul, Argentina s-a zbătut mult și a câștigat, dar are un potențial mult mai mare. 
Luka Maric, fundaș Concordia Chiajna

„S-au îmbrăcat cu tricourile noastre, dar nu știau un jucător”

– Cum e atmosfera din Croația în acest moment? 
– Ușor tensionată aș zice. Multe persoane nu au vrut să mai meargă spre Qatar din cauza modului în care s-a organizat în această perioadă. Foarte mulți au rămas să-i susțină de acasă. Sper ca cei care s-au dus până la urmă să-i încurajeze așa cum trebuie.

– Să înțeleg că și în Croația a deranjat foarte mult faptul că au murit mii de muncitori pentru construirea stadioanelor? 
– Și asta. Dar o să vin și cu un alt exemplu. Uite, ieri s-a făcut un interviu cu niște așa-ziși suporteri ai Croației de la Mondial, dar ei erau de fapt din Pakistan și India. Nu știau nici măcar un jucător al naționalei și mergeau îmbrăcați cu tricourile noastre. E foarte urât pentru cei care stau acasă din Croația și urmăresc asta.

– Va putea Croația să repete performanța de la precedentul Mondial și să ajungă din nou în finală? 
– Este greu. Ce a fost în Rusia acum 4 ani a fost excepțional pentru o țară mică așa cum este a noastră. Important ar fi să trecem de grupe și după o să mai vedem.

Luka Maric, despre problema Croației: „S-au adaptat mai greu la programul de joc”

– Ce ți-a mai spus preparatorul fizic al Croației despre ce se întâmplă în Qatar? 
– Mi-a spus că au tot ceea ce au nevoie acolo, dar că la început le-a fost destul de greu să se adapteze pentru că jucau foarte devreme, undeva la ora 11:00 a Croației. Mi-a explicat că cea mai mare problemă la primul meci a fost legată de acest bioritm, dar că este bucuros că nu s-a accidentat nimeni până acum.

– Mai ai o altă favorită în afara Croației? 
Din ce am văzut, Spania îmi place foarte mult. Chiar dacă ar pierde, Spania are în continuare un joc frumos. Și Brazilia arată foarte bine. Mi-aș dori o finală Spania – Croația sau, de ce nu?, Brazilia – Croația.

55 de meciuriare Luka Maric în Liga 1

O Cupăa câștigat Luka Maric cu Dinamo în sezonul 2016/2017

Citește și alte știri despre Cupa Mondială:

https://www.gsp.ro/international/campionatul-mondial-de-fotbal-2022-stiri/iran-cerere-excludere-sua-cm-qatar-681296.html

https://www.gsp.ro/international/campionatul-mondial-de-fotbal-2022-stiri/moment-incredibil-la-campionatul-mondial-atiba-hutchinson-a-jucat-cu-un-tampon-681349.html

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *