CM 2022 | Prins cu capsa pusă sau măsură de precauție? „Selecționerul a decis să-l excludă din lot pe jucăt… – SPORT.RO

CM 2022 | Prins cu capsa pusă sau măsură de precauție? „Selecționerul a decis să-l excludă din lot pe jucăt…  SPORT.RO

Головна » CM 2022 | Prins cu capsa pusă sau măsură de precauție? „Selecționerul a decis să-l excludă din lot pe jucăt… – SPORT.RO

SPORT.RO

Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 18:53

Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 19:02

Atacantul Fahad Al-Muwallad a fost exclus duminică din lotul naţionalei Arabiei Saudite pentru Cupa Mondială 2022 „ca măsură de precauţie” din cauza unei încălcări a regulamentului antidoping, a anunţat federaţia de fotbal din ţara sa (SAFF), fără a oferi alte detalii.

CM 2022 | Suspiciuni de dopaj

„Ca măsură de precauţie”, selecţionerul francez al Arabiei Saudite, Herve Renard, „a decis să-l excludă pe jucător de pe lista participanţilor la Cupa Mondială şi să-l convoace pe jucătorul Nawaf Al-Abed” în locul său, a indicat Federaţia într-un comunicat.

Autoritatea saudită antidoping saudit l-a suspendat pe jucător pentru 18 luni, începând de la sfârşitul lunii martie, din cauza unui test pozitiv la furosemid, un diuretic care maschează prezenţa anabolizantelor, ce se află pe lista produselor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Dar această sancţiune fusese redusă recent de un organism de arbitraj saudit, ceea ce ar fi trebuit să-i permită jucătorului să participe la Cupa Mondială, potrivit presei locale.

CITEȘTE ȘI Cum arată momentan LOTURILE PENTRU CM 2022

CM 2022 | Atacantul are 28 de ani

Pentru a explica această decizie, federaţia saudită invocă „evoluţiile unui apel depus de AMA/WADA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)” de la Lausanne. Ea a precizat că a consultat departamentul juridic şi avocatul său.

Fost atacant a echipei Al-Ittihad din Jeddah, Al-Muwallad, în vârstă de 28 de ani, a semnat cu formaţia Al-Shabab, din Riad, şi era considerat posibil titular pentru Arabia Saudită la Mondialul din Qatarul vecin.

ARTICOL RECOMANDAT

 Un fost portar din Liga 1, convocat pentru Cupa Mondială! Cum arată lotul Canadei

El a participat la CM 2018 după ce fusese împrumutat, fără mare succes, la clubul spaniol Levante.

Arabia Saudită, la al şaselea său Mondial după cele din 1994, 1998, 2002, 2006 şi 2018, este în Grupa C, alături de Argentina, care va fi primul său adversar, Mexic şi Polonia.

Lista celor 26 de saudiţi, după înlocuirea lui Al-Muwallad, este acum următoarea:

portari: Mohammed Al-Owais (Al-Hilal), Nawaf Al-Aqidi (Al-Nassr), Mohammed Al Rubaie Al-Yami (Al-Ahli)

fundaşi: Yasser Al-Shahrani (Al-Hilal), Hassan Tambakti (Al-Shabab), Abdulelah Al-Amri (Al-Nassr), Abdullah Mado (Al-Nassr), Ali Al-Bulaihi (Al-Hilal), Saud Abdulhamid (Al-Hilal), Sultan Al-Ghanam (Al-Nassr), Mohammed Al-Breik (Al-Hilal)

mijlocaşi: Salman Al-Faraj (Al-Hilal), Riyadh Sharahili (Abha), Ali Al-Hassan (Al-Nassr), Mohamed Kanno (Al-Hilal), Abdulelah Al-Malki (Al-Hilal), Sami Al-Najei (Al-Nassr), Abdullah Otayf (Al-Hilal), Nasser Al-Dawsari (Al-Hilal), Abdulrahman Al-Aboud (Al-Ittihad), Salem Al-Dawsari (Al-Hilal), Hattan Bahebri (Al-Shabab)

atacanţi: Nawaf Al-Abed (Al-Shabab), Haitham Asiri (Al-Ahli), Saleh Al-Shehri (Al-Hilal), Firas Al-Buraikan (Al-Fateh)

Agerpres

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *