Concediat de Simona Halep în august, a decis acum să meargă la tribunal în cazul de dopaj – DigiSport

  1. Concediat de Simona Halep în august, a decis acum să meargă la tribunal în cazul de dopaj  DigiSport
  2. Cine ar putea fi martorul-cheie în scandalul de dopaj al Simonei Halep. Decizie incredibilă după întâlnirea cu  EVENIMENTUL ZILEI
  3. Prima reacție a preparatorului fizic concediat de Simona Halep cu o lună înainte de testul care a suspendat…  SPORT.RO
  4. Prima reacție publică a preparatorul fizic concediat de Simona Halep chiar înainte de a fi…  Prosport
  5. Înţepătură pentru Simona Halep? Fostul preparator fizic al sportivei, reacţie neaşteptată după scan…  PLAYTECH
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Concediat de Simona Halep în august, a decis acum să meargă la tribunal în cazul de dopaj – DigiSport

  • EURO 2022: Macedonia de Nord – Romania, miercuri, 19:00, DGS 1

  • Cupa României: Rapid – Farul, miercuri, 21:00, DGS 1

  • În corpul Simonei Halep s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la 4 ani.

Teo Cercel a decis să o ajute pe Simona Halep în cazul de dopaj

Galerie Foto

În plin scandal de dopaj, Simona Halep l-a chemat de urgență pe Darren Cahill la București. Sportiva și fostul său antrenor s-au întâlnit, joi, 3 noiembrie, la un restaurant din centrul Capitalei.

Antrenorul australian a profitat de vizita făcută în România pentru a se întâlni cu doi dintre foștii colaboratori ai jucătoarei din Constanța – Teo Cercel și Daniel Dobre.

Fostul preparator fizic al Simonei Halep, Teo Cercel, care a fost concediat de sportivă în luna august, a postat un mesaj pe rețelele sociale, după întâlnirea cu Darren Cahill și Daniel Dobre.

Știai că există pești care sar până la crengile copacilor? Află toate ciudățeniile din Brazilia neîmblânzită pe Digi Animal World și Digi Online, de la 19:25!

„Prietenia nu este despre cine te cunoaște de mai mult timp, ci despre cine a venit și nu te-a părăsit niciodată. Bine ai venit în România, Darren Cahill”, a scris Teo Cercel pe Instagram.

Simona Halep a decis să renunțe la colaborarea cu preparatorul fizic Teo Cercel în luna august.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

  • Staff-ul Simonei Halep este format acum din Patrick Mouratoglou, antrenor, Candice Gohier, fizioterapeut, Arnaud Restifo, antrenor și Nina Wennerstrom, manager

Teo Cercel s-a ocupat, ani de zile, de medicamentația Simonei Halep, iar sportiva nu a avut nicio problemă, deși a fost supusă la peste 100 de controale anti-doping.

În ciuda faptului că în luna august jucătoarea din Constanța a renunțat la colaborarea cu el, Teo Cercel este de acord să meargă alături de „Simo” în fața instanței de judecată, pentru a susține nevinovăția sportivei, scrie ziare.com, care menționează că fostul preparator fizic al Simonei Halep ar putea fi martorul-cheie în fața completului de trei judecători de la tribunalul independent londonez „Sport Resolutions”.

Simona Halep nu poate evita o suspendare de cel puțin 12 luni. Anunțul ANAD

Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a publicat luni un comunicat în care explică în detaliu cazul Simonei Halep. Sunt oferite informații despre substanța Roxadustat și despre criteriile care vor fi luate în calcul pentru stabilirea duratei suspendării pentru jucătoarea din Constanța.

Potrivit ANAD, Roxadustat este o “substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este Roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

“Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.

În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD.

Etichete: simona halep , dopaj , roxadustat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *