Cum ajunge un suporter român la Cupa Mondială 2022! 800 de euro biletele de avion,… – Prosport

Cum ajunge un suporter român la Cupa Mondială 2022! 800 de euro biletele de avion,…  Prosport

Головна » Cum ajunge un suporter român la Cupa Mondială 2022! 800 de euro biletele de avion,… – Prosport

Chiar dacă naționala României nu s-a calificat la Mondial, unii fani înfocați ai „tricolorilor” nu concep să rateze Cupa Mondială, prima din istorie organizată iarna, într-o țară arabă.

Printre suporterii români care vor vedea meciuri pe viu în Qatar se numără și ieșeanul Nicu Pancu, unul dintre cei mai înfocați fani ai echipei naționale.

În vârstă de 50 de ani, acesta merge de 17 ani, constant, în deplasările echipei naționale. Și nu numai. Cum fotbalul îi curge prin vene, așa cum îi place să spună, Pancu este nelipsit de la marile evenimente, indiferent dacă naționala este implicată sau nu. Are deja cinci turnee finale majore văzute pe viu, iar cel din Qatar va fi al șaselea.

Nicu Pancu: „Nu puteam rata această Cupă Mondială. Chiar și fără prezența tricolorilor”

Nicu Pancu va pleca în această săptămână spre Doha, împreună cu alți trei prieteni ieșeni. Aceștia vor urmări de la fața locului trei partide, două din faza grupelor și o optime de finală. Dincolo de fotbal, cei patru suporteri tricolori vor trăi cu siguranță momente unice la cel mai special turneu final de Campionat Mondial. Suporterul ieșean își planificase să meargă la Cupa Mondială cu mult timp în urmă, indiferent dacă „tricolorii” se vor califica sau nu.

„Nu puteam rata o astfel de ocazie, mi-am propus să merg în Qatar cu mult timp înainte de încheierea preliminariilor. Este o șansă unică să vezi pe viu primul Mondial disputat iarna, într-o țară arabă”, a spus Nicu Pancu.

Suporterul Politehnicii Iași și al „tricolorilor” va urmări din tribune trei meciuri la Cupa Mondială din Qatar, două din grupe și o optime de finală pe cel mai mare stadion.

„Foarte greu am prins bilete. La loterie nu am prins niciunul și am accesat vreo șase pe site-ul FIFA. Apoi, în luna martie, când s-a deschis sesiunea de vânzări de bilete, unul din noi a prins și am luat câte patru la trei meciuri, două în grupe și o optime de finală. Le-am luat în orb, neștiind meciurile, dar am avut noroc. Am prins Spania – Japonia, pe 1 decembrie, în Grupa E, Elveția – Serbia, pe 2 decembrie, în Grupa G și optimea de finală 1H – 2G, de pe 6 decembrie. Interesant este că pe Japonia am prins-o și la Cupa Mondială din Rusia, de două ori, în meciurile cu Polonia și Belgia.

În optimi voi prinde probabil Portugalia cu Elveția sau Serbia, locul 2 din Grupa G. Dar ce frumos ar fi fost să fie o surpriză și să termine Brazilia pe 2, aș prinde o optime Portugalia – Brazilia. M-aș bucura să piardă Brazilia un meci să termine pe doi. Aș vedea o finală încă din optimi, cum s-a întâmplat la EURO 2012. În sferturi am prins atunci Italia – Anglia, 0-0 și penalty-uri, iar în semifinale, la Donețk, am văzut Spania – Portugalia, tot 0-0 și penalty-uri. Am văzut două meciuri tari, dar niciun gol! Dar orice meci va fi în optimi în Qatar, abia îl aștept. Voi fi pe Lusail, cel mai mare stadion construit în Qatar, cel care va găzdui și finala! Un stadion de 80.000 de locuri”, a declarat pentru ProSport Nicu Pancu.

Peste 1.500 de euro pentru cel mai special Mondial

Nicu Pancu va sta în Qatar 7 nopți, iar toată aventura îl va costa peste 1.500 de euro. Mai mult de jumătate din sumă s-a dus pe biletele de avion. Chiar și luate cu câteva luni înainte, zborurile București – Doha dus-întors au costat 800 de euro, adică peste 4.000 de lei.

Fanaticul suporter ieșean spune că prezența la un astfel de Mondial merită orice sacrificiu financiar.

„Imediat cum am prins biletele am cumpărat și biletele de avion. Foarte scumpe, dar nu cum sunt prețurile azi, vreo 1.500 de euro, cum am citit. Noi am prins cu 800 de euro, am dat 41 de milioane de lei vechi”, a mai spus Nicu Pancu.

Emoțiile nu au lipsit nici cu zborurile, întrucât va fi nevoit să facă escală și la dus, și la întors, deși a plătit pentru București – Doha și retur, direct.

„Am luat București – Doha direct, dar după o lună ne-au anunțat că s-au anulat multe zboruri din București, pentru că au mutat avioanele spre Franța, Anglia, Germania, Spania, pentru suporterii de acolo. Și după o săptămână de chinuri, de telefoane, am reușit la un Call Center din Polonia să schimb avioanele. Am luat cu escală la Istanbul dus, pe 30 noiembrie și la Frankfurt la întoarcere”, a explicat Pancu.

300 de dolari pentru 3 meciuri

O sumă destul de ridicată a dat suporterul ieșean și pe bilete. Dacă un tichet de categoria a 3-a la meciurile din grupe a costat relativ ieftin, 60 de dolari, un tichet în optimile de finală a ajuns 180 de dolari. Un total de 300 de dolari pentru cele trei meciuri.

„La meciurile din grupe am dat câte 60 de dolari, bilete de categoria a 3-a. În schimb, am prins foarte scumpe în optimi, pentru un bilet de categoria a 2-a am dat 180 de dolari”, spune suporterul ieșean, care pentru întregul sejur la Doha a cheltuit peste 1.500 de euro.

Cazări într-un bloc nou construit și pe două vase de lux

Suporterul ieșean și-a rezervat și cazarea tot cu câteva luni înainte de a pleca spre Doha. În primele nopți va sta într-un bloc special construit pentru suporteri, după care va experimenta viața la bordul unui vas de lux.

„Cazări am luat în 3 locuri. Primele trei nopți vom sta într-un bloc construit special pentru Cupa Mondială. Acum vreo patru luni erau doar pereții și am putut vedea nivelul construcției în permanență, pe Google Maps, unde au fost puse poze. Este un complex imens la sud de Doha și am înțeles că deja este gata. În următoarele două nopți vom sta pe un vas de croazieră de lux ancorat în port, iar în ultimele două nopți vom sta pe un alt vas, tot de lux. Sigur, noi am fi vrut să ieșim mai ieftin, să mergem în Emirate, să plecăm cu vreo mașină din Abu Dhabi sau Dubai, dar trebuia să străbatem Arabia Saudită cam 40 de kilometri. Mai era o variantă prin Iran, să venim cu feribotul de acolo, dar în cele din urmă am optat pentru aceste variante”, a continuat acesta.

Cele mai frumoase deplasări, cu feribotul

Acesta și-a amintit de desele deplasări cu vaporul efectuate la meciurile echipei naționale în țările nordice: „Cele mai frumoase deplasări sunt cele cu vaporul. Un feribot de la Copenhaga la Oslo, de la Riga la Stockholm, Helsinki, Tallinn, este cel mai frumos mijloc de deplasare. Cu cabină, cu duty free, cu discotecă, cimetograf, bazin de înot, saună, cu tot ce vrei tu. Și cu alți suporteri pe care o să-i văd acum în Qatar. Pe vaporul din Qatar avem și Aqua Park, tobogane. Se numește MSC World Europa, este cel mai luxos. Este un vas de croazieră cu vreo 6.600 de locuri și vreo 3.000 personal”.

Prezent la șase turnee finale. Va merge și la următoarele două

Pentru suporterul ieșean în vârstă de 50 de ani, Qatar 2022 va fi al 6-lea turneu final major de Campionat European sau Mondial. A văzut pe viu meciuri la patru Campionate Europene, în 2008 (Austria, Elveția), 2012 (Ucraina, Polonia), 2016 (Franța) și 2020 (prezent la București) și la Campionatul Mondial din 2018 (Rusia). Și nu vrea să se oprească aici. Nici nu concepe să rateze EURO 2024, din Germania și Cupa Mondială din 2026, ce va avea loc în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii.

„Din 2008 am început să merg la turneele finale. Acesta va fi al șaselea. Am fost în Elveția, la EURO 2008, apoi în Ucraina, în 2012, în Franța, peste patru ani, iar anul trecut la București, la EURO 2020. La Cupa Mondială am fost în Rusia, în 2018m unde am văzut două meciuri. La Campionatul European din 2024, voi merge sigur în Germania. Acolo e foarte ușor, poți să dormi și în mașină, pe Autobahn. Sper să ajung și în 2026, la Cupa Mondială. Indiferent dacă se califică sau nu România, vreau să merg cu soția și cu băiatul nostru Andrei să vizităm America cu prilejul Cupei Mondiale”, explică Pancu.

Fiul său a plâns că nu merge în Qatar

Înnebunit după fotbal nu este doar Pancu Senior, ci și juniorul Andrei. În vârstă de 13 ani, Pancu cel mic a călătorit mereu cu tatăl său la meciurile echipei naționale, chiar și în străinătate.

Iar când a aflat că nu merge în Qatar, la Cupa Mondială, a izbucnit în plâns. „Andrei plânge non-stop de când a aflat că merg fără el în Qatar și de ciudă a plecat singur la Cluj, să vadă meciuri de fotbal, baschet, a plecat la București să vadă meci de handbal în Champions League. Are gratuitate la tren și a plecat singur. Are 13 ani, dar se descurcă”, povestește tată lui Andrei, care și-a amintit de un episod similar petrecut în urmă cu câțiva ani, când a plecat la un meci al tricolorilor în Finlanda: ”La fel a făcut Andrei și când am plecat la un meci al României în Finlanda. Soția i-a spus că sunt plecat în interes de serviciu, iar când a aflat că sunt la meci a plâns în continuu și i-a cerut soției să îl ducă la aeroport, să ia primul avion spre Finlanda. Era mic atunci, și îi spunea soției: Du-mă la aelopolt, că mă așteaptă tata la aelopoltul de Finlanda.

E la fel de fanatic ca mine, poate mai fanatic. Chiar mi-a spus, când a fost chemat la hotelul echipei naționale în Germania, la Hamburg, de către staff-ul Naționalei: ”Uite, tati, așa ai ajuns și tu cunoscut, datorită mie”.

”Cum să nu beau eu un pahar de șampanie de Ziua Națională a României?”

Ca orice suporter, Nicu Pancu și-ar fi dorit să bea o bere la Cupa Mondială, pe stadion sau în apropiere, la o terasă. Și în ciuda interdicțiilor, spune că va găsi o modalitate de a bea o șampanie pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Și chiar de ziua sa, de Sfântul Nicolae.

”Pentru suporteri, o problemă e cu berea și cu vinul. Ultima știre pe care am citit-o, am înțeles că vor controla și în bagajele de cală. Nu se poate! Eu ajung pe 30 noiembrie, a doua zi e Ziua Națională, trebuie să beau o șampanie. Măcar de ziua noastră. Pe 30 noiembrie e ziua lui Andrei, fiul meu, pe 6 decembrie e ziua mea, Sfântul Nicolae. Dar mă descurc eu cumva”, s-a amuzat Pancu.

Înainte de plecarea în Qatar, fanul Politehnicii și-a planificat și deplasările din preliminariile Campionatului European din 2024. Vrea să ajungă la Priștina, iar de acolo direct în Elveția, pentru meciul de pe 19 iunie 2023. Caută deja cele mai bune zboruri și cazări pentru cele două deplasări cu Kosovo și Elveția.

Fiul său merge de mic pe stadion

Nicu Pancu povestește că l-a dus pe fiul său Andrei la meciuri pe stadion încă de când era mic, în căruț. Prima partidă a tricolorilor văzută din tribune de Andrei a fost cu Albania, la Piatra Neamț. Iar de atunci rar lipsește de pe stadion când joacă România.

„Eu merg după echipa națională de prin 2005, de când putem călători. Nu am avut șansa băiatului meu, care poate călători de mic. El a fost prima dată pe stadion la România – Albania, la Piatra Neamț. De atunci este nelipsit de la meciuri. Acum chiar vrea să meargă și singur. I-a intrat și lui ”microbul” și este cel mai înfocat fan al echipei naționale. De aceea surpriza oferită de către staff-ul echipei naționale, când ne-a chemat la hotel, la Hamburg, să-i dea tricoul de joc al lui Răzvan Marin, a fost una extraordinară pentru el. Un cadou special la care ține foarte mult”, a explicat Nicu Pancu.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *