Dan Petrescu salută eșecul stilului tiki-taka la Campionatul Mondial din 2022: „Am fost criticat! Ce treabă av – Gazeta Sporturilor

  1. Dan Petrescu salută eșecul stilului tiki-taka la Campionatul Mondial din 2022: „Am fost criticat! Ce treabă av  Gazeta Sporturilor
  2. „De ce e Argentina în finală?” Întrebarea la care Dan Petrescu a răspuns fără ezitare…  SPORT.RO
  3. ”De ce e Argentina în finală?”. Dan Petrescu s-a ”folosit” de victoria sud-americanilor pentru a le răspunde criticilor  DigiSport
  4. Dan Petrescu a identificat marea problemă a Marocului în meciul cu Franța: ‘Noi la CFR Cluj suntem…  stiripesurse.ro
  5. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Dan Petrescu salută eșecul stilului tiki-taka la Campionatul Mondial din 2022: „Am fost criticat! Ce treabă av – Gazeta Sporturilor

Articol de GSP – Publicat miercuri, 14 decembrie 2022, 18:14 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 22:26

Dan Petrescu (54 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, salută eșecul stilului de fotbal promovat de Luis Enrique (52 de ani) la naționala Spaniei. 

Spania a părăsit Campionatul Mondial în faza optimilor de finală, eliminată la penalty-uri de Maroc. Selecționerul Luis Enrique, cel care promova un stil de fotbal bazat pe posesie, celebrul „tiki-taka”, a demisionat imediat după turneu. 

RECORD Cifra uluitoare de meciuri cu trofeul pe masă pe care o va atinge Lionel Messi, la Campionatul Mondial din Qatar!

Dan Petrescu: „E vrăjeală asta cu pasele!”

„Nu poți să spui că Argentina a dominat, dar a făcut ce trebuie și a intrat cu 2-0 la pauză în semifinala contra Croației. Din păcate, unii specialiști s-au cam înșelat la Campionatul ăsta. 

Au crezut că tiki-taka e câștigătoare. Am fost și criticat pe această temă. Ce treabă aveam eu cu Mondialul? Dar s-a vehiculat și numele meu pe acolo. Ni s-a spus să învățăm de la Luis Enrique, că el joacă nu știu cum, că Portugalia joacă la fel. Și că uite cum jucăm noi…

S-a spus că fanii doresc un fotbal spectaculos. Eu zic că fanii Spaniei voiau în finală, fanii Portugaliei voiau și ei în finală. Nu îi interesa pe ei tiki-taka. Vrăjeala asta cu pasele… cel mai important e rezultatul. 

În finală e Argentina! Ei îl au pe Messi și se apără foarte bine. Dacă cineva înțelege fotbal, vede că Argentina s-a apărat perfect ieri! De asta s-a calificat! Franța este la fel, se apără bine și îi are pe Mbappe și Giroud. 

Maroc e acolo pentru că s-a apărat bine. Pentru asta suntem noi criticați de 5 ani, zic toți că ne baricadăm…”, a spus Dan Petrescu într-o conferință de presă. 

Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul FCSB – CFR și poți câștiga 1.200 de lei cash! Premii totale de 4.000 de lei.

Mi-aș dori foarte mult ca Messi să câștige un Campionatul Mondial. E cel mai bun jucător din istoria fotbalului din punctul meu de vedere. Unii zic Pele, alții Maradona. Eu zic Messi!
– Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Ce spunea Luis Enrique

În timpul turneului final, Luis Enrique le-a cerut antrenorilor să conștientizeze că fotbalul se joacă pentru suporteri și să abandoneze strategiile ultradefensive. Declarațiile au fost făcute într-un live pe Twitch. 

„S-a ajuns într-un punct greșit. Fotbalul este un show, un spectacol. Ăsta este primul lucru pe care antrenorii al trebui să îl învețe la cursuri. Sunt 50.000 sau 100.000 de oameni care vin pentru tine pe stadion, apoi sunt milioane de persoane care te privesc de acasă. E ca și când ai merge la o piesă de teatru, dar te-ai plictisi teribil.

În cele din urmă, nimeni nu va mai merge la teatru. Am remarcat acest lucru și la Campionatul Mondial. Aici, echipele atacă doar când sunt conduse. Eu văd lucrurile diferit, cred că e un spectacol și trebuie să îi faci pe fani să se simtă bine”, a transmis Luis Enrique.

VIDEO. Dan Petrescu despre parcursul Croației în Qatar: „Zicea lumea de noi când i-a apărat lui Golofca”

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial: 

Fost internațional român: „Ne trebuie un Institut de Cercetare. L-ați văzut pe Messi cum îl ia în sprint pe acel puști de 20 de ani? Sigur nu e de la mierea de Manuka”

Cifra uluitoare de meciuri cu trofeul pe masă pe care o va atinge Lionel Messi, la Campionatul Mondial din Qatar!
we

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *