Dezvăluirea care poate schimba totul în Formula 1. Lewis Hamilton poate pierde un titlu mondial – DigiSport

  1. Dezvăluirea care poate schimba totul în Formula 1. Lewis Hamilton poate pierde un titlu mondial  DigiSport
  2. Felipe Massa atacă titlul lui Lewis Hamilton din 2008, după ce fostul șef din Formula 1 s-a autoincriminat  Gazeta Sporturilor
  3. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Dezvăluirea care poate schimba totul în Formula 1. Lewis Hamilton poate pierde un titlu mondial – DigiSport

  • Cupa Spaniei: Barcelona – Real Madrid, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Cupa României: Hermannstadt – U Cluj, miercuri, 19:00, DGS 1

Felipe Massa contestă primul titlu de campion mondial al britanicului, obținut în 2008, și vrea să meargă în instanță.

Felipe Massa susține că merge în instanță pentru că Hamilton ar fi câștigat pe nedrept titlul mondial din 2008 

La acea vreme, Hamilton se afla la volanul lui McLaren, în timp ce Massa era la Ferrari și a terminat pe locul secund. La Marele Premiu al Braziliei, din 2008, Hamilton a terminat pe locul 5, ceea ce i-a fost suficient pentru a-și adjudeca titlul la un punct diferență față de Massa.

Însă în acel sezon a avut loc un moment decisiv în Marele Premiu din Singapore, când Nelson Piquet Jr (Renault) a abandonat după ce a intrat în parapet. Numai că acel incident ar fi fost premeditat, pentru că safety-car-ul a intrat pe circuit și l-a ajutat pe colegul lui Piquet, Fernando Alonso, să câștige cursa.

În haosul creat, Massa a trecut pe la boxe și a terminat pe locul 13, iar Hamilton, pe 3. Tactica era ca, după accidentul lui Piquet, Alonso să fie ajutat de regulament, adică de faptul că intra safety-car-ul pe circuit.

Dezvăluirea lui Bernie Ecclestone. Ce s-a întâmplat în 2008 

Astfel, deși a trecut atâta timp, Massa vrea ca lucrurile să fie „întoarse”, pentru că el se bazează pe o remarcă a lui Bernie Ecclestone (92 de ani). Fostul șef al Formulei 1 a dezvăluit că atât el, cât și Max Mosley au descoperit un complot, care a fost numit „crashgate”, iar lui Piquet i s-ar fi spus să facă accident.

„Noi am decis să nu avem nicio reacție pentru moment, doream să protejăm sportul și să-l scutim de un scandal uriaș. De aceea, am folosit cuvinte dulci pentru a-l convinge pe pilotul meu, Nelson Piquet Jr., să rămână calm pentru moment.

Atunci, era o regulă potrivit căreia, o clasificare dată după ce FIA făcea ceremonia finală era de neatins. Așa că lui Hamilton i s-a dat trofeul și totul a fost bine. Noi dețineam suficiente informații la acea vreme pentru a investiga problema.

Potrivit statutului, trebuia să anulăm cursa din Singapore, în aceste condiții. Asta înseamnă că nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat în clasamentul piloților, iar în aceste condiții, Felipe Massa ar fi devenit campion mondial, nu Hamilton”, a fost declarația lui Ecclestone.

De la această declarație vrea și Massa să plece. El recunoaște însă că șansele să se mai schimbe ceva sunt mici.

„Există o regulă care spune că, atunci când se decide un campionat, din momentul în care pilotul primește trofeul, lucrurile nu mai pot fi schimbate, chiar dacă a fost demonstrată o hoție. La acea vreme, avocații lui Ferrari mi-au spus despre această regulă.

Am mers și la alți avocați și răspunsul a fost că nimic nu se mai poate schimba. Așa că, în mod logic, am crezut în acea situație. Dar după 15 ani, am auzit că fostul proprietar al Formulei 1 spune că știa despre această situație din 2008, alături de președintele FIA și că ei nu au făcut nimic doar pentru a nu păta numele Formulei 1.

E ceva trist să știi că deznodământul din acea cursă trebuia să fi fost anulat și că eu ar fi trebuit să am un titlu. În final, eu am fost cel care a avut cel mai mult de pierdut, cu acel rezultat. Așa că am urmărit firul pentru a înțelege totul.

Există reguli și sunt multe lucruri care, în funcție de țară, nu le mai poți întoarce, după 15 ani, pentru a rezolva situația. Dar eu intenționez să studiez problema, să studiez ce spune legea și regulile. Trebuie să avem o idee despre ceea ce se poate face.

Dacă ai fost pedepsit pentru ceva care nu a fost din vina ta și care e rezultatul unei greșeli sau al unui furt, al unei șanse furate, atunci trebuie făcută dreptate. De fapt, corect ar fi să fie anulat rezultatul acelei curse. Este singura dreptate care poate fi făcută în cazuri ca acesta.

Am mai văzut alte situații în sport. De exemplu, ceea ce s-a întâmplat cu Lance Armstrong, care a fost dovedit dopat și a pierdut toate titlurile. Care e diferența?”, a spus Massa, potrivit The Sun.

Etichete: lewis hamilton , bernie ecclestone , felipe massa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *