Din Liga a 4-a engleză într-unul dintre eroii finalei Cupei Mondiale. Destinul improbabil al unui star argentinian – Eurosport RO

Din Liga a 4-a engleză într-unul dintre eroii finalei Cupei Mondiale. Destinul improbabil al unui star argentinian  Eurosport RO

Головна » Din Liga a 4-a engleză într-unul dintre eroii finalei Cupei Mondiale. Destinul improbabil al unui star argentinian – Eurosport RO
Poreclit „Dibu”, Emi Martinez este unul dintre eroii „pumelor” la acest Mondial, paradele sale dând siguranţă unei defensive care în multe rânduri a părut destul de fragilă.

Să devină campion mondial este un vis pentru goalkeeperul lui Villa, care a avut o traiectorie neaşteptată în ultimii ani, după ce părea că nu va ieşi niciodată din umbra lui Szczęsny şi Leno, la Arsenal.

Cupa Mondială FIFAA fost coleg cu Messi timp de 4 ani, dar acum se înfruntă în finala CM! „El m-a învățat asta”ACUM O ORĂ

Călătoria lui Emiliano Martinez: din liga a 4-a în finala Campionatului Mondial

În 2010, pe vremea când avea doar 17 ani, Martinez a fost pus în faţa unei situaţii dificile. A trebuit să aleagă între a continua să joace fotbal în ţara natală, fără a avea garanţii că va ajunge vreodată la un nivel ridicat şi a da curs provocării numite Arsenal, care îl voia pentru Academie. Evident, nici această din urmă variantă nu oferea garanţii, iar despărţirea de familie era una care îl speria.

I-am văzut pe mama şi fratele meu plângând şi spunându-mi: „Te rog, nu pleca!”. Dar de asemenea îl vedeam pe tata plângând seara pentru că nu putea să plătească facturile. Aşa că a trebuit să fiu curajos„, a dezvăluit peste ani, pentru The Guardian, goalkeeperul.

Ajuns la 17 ani la Academia „tunarilor”, Emi a debutat pentru prima echipă a unui club doi ani mai târziu, după ce fusese împrumutat în liga a 4-a, la Oxford United. Prestaţiile bune din 2012 l-au făcut pe Wenger să îl cheme înapoi pentru stagiunea 2012-2013, iar francezul chiar l-a debutat pe tânărul portar, la 19 ani, într-o partidă de Cupă. Una istorică, terminată cu scorul de 7-5 pentru Arsenal, duoă ce Reading conducea la pauză cu 4-1.

A urmat un nou împrumut, la Sheffield Wednesday, înainte să îşi facă debutul pentru Arsenal în Premier League şi Champions League, în stagiunea 2014-2015. Atunci, tânărul argentinian a beneficiat de o conjunctură favorabilă, în contextul în care Wojciech Szczęsny şi David Ospina erau accidentaţi.

În umrătoarele 4 sezoane, Arsenal nu i-a dat absolut deloc credit, bifând doar 6 partide pentru „tunari”. A fost împrumutat la Rotherham United, Wolves, Getafe şi Reading şi se părea că nu va avea niciodată şansa să fie numărul unu pentru echipa de pe Emirates.

Cum a devenit Emi Martinez un goalkeeper de top

Marea lui şansă a venit în 2020, când Bernd Leno s-a accidentat, iar Emi Martinez a fost aruncat în „focuri” chiar într-o finală de FA Cup, cu Chelsea. După doar 15 meciuri pentru londonezi în 10 ani, şansa argentinianului sosise.

A apărat excelent, dar Leno a revenit într-un final după accidentarea suferită, iar Martinez a înţeles că e momentul unei schimbări. A mers la Aston Villa, în septembrie 2020, graţie prestaţiilor foarte bune din stagiunea anterioară, iar de atunci a devenit unul dintre cei mai constanţi portari din Premier League.

Emi Martinez a reuşit să ţină de 15 ori poarta intactă pentru echipa din Birmingham, record all-time al clubului, iar telegrama de convocare la naţională a sosit imediat. În iunie anul trecut, a debutat pentru Argentina în duelul din calificările pentru Mondial, cu Chile, pentru ca apoi să fie unul dintre starurile Copei America. A salvat 3 penaltyuri în semifinala contra Columbiei, şi a devenit cel mai bun portar al turneului, după ce a ţinut poarta intactă, în urma finalei câştigate în faţa Braziliei.

În Qatar, „Dibu” a fost în continuare la nivel maxim, salvând două lovituri de departajare în sfertul cu Olanda şi calificându-şi echipa în semifinale (unde avea să ţină poarta intactă contra Croaţiei). Acum, omul care are steagul ţării sale vopsit pe păr va fi faţă în faţă cu Mbappe&Co şi cu siguranţă va fi un jucător cheie al finalei de duminică (ora 17:00).

Cupa Mondială FIFAAnunţul incredibil făcut de Deschamps despre Benzema, cu o zi înainte de finala MondialuluiACUM O ORĂCupa Mondială FIFAMario Kempes a prefaţat finala Argentina – Franţa. Cele două echipe, imposibil de separatACUM 2 ORE

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *