Dinamo, amenințată pentru o datorie de 40.000 de euro: „Solicităm deschiderea procedurii de faliment” – Gazeta Sporturilor

Dinamo, amenințată pentru o datorie de 40.000 de euro: „Solicităm deschiderea procedurii de faliment”  Gazeta Sporturilor

Головна » Dinamo, amenințată pentru o datorie de 40.000 de euro: „Solicităm deschiderea procedurii de faliment” – Gazeta Sporturilor

Articol de Viorel Tudorache – Publicat sambata, 17 decembrie 2022 18:52 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 20:04

Dinamo este presată din toate părțile. Cu Planul de reorganizare modificat respins de instanță, marți, 13 decembrie, gruparea din Liga 2 a primit încă o veste proastă. Firma de pază NEI Divizia de Securitate SRL a depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii de faliment împotriva SC Dinamo 1948 S.A.

Compania de securitate a recurs la acest demers fiindcă nu și-a încasat suma de 219.409,07 lei, peste 40.000 de euro, dintr-un contract încheiat cu clubul din centrul Capitalei.

DINAMO Vlad Iacob, intervenție de peste o oră la TV în care a explicat de ce falimentul lui Dinamo nu e o soluție + „Înțepături” către gloriile clubului: „Înainte să emiteți opinii, apelați la niște specialiști”

Înțelegerea a fost parafată pentru închirierea serviciilor de pază și de securitate la Arena Națională cu ocazia meciului Dinamo – CSA Steaua (1-2), de pe 9 septembrie, din Liga 2.

Cer în instanță falimentul lui Dinamo 

Firma de pază s-a prevalat de faptul că, potrivit legii insolvenței, în cazul în care datoria depășește valoarea-prag de 50.000 de lei, poate solicita deschiderea procedurii de faliment al debitorului dacă creanțele nu sunt achitate în termen de 60 de zile de la data formulării cererii de plată către administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Derby-ul cu CSA poate fi fatal! Dinamo, amenințată pentru o datorie de 40.000 de euro: „Solicităm deschiderea procedurii de faliment”

Facsimil cu cererea de deschidere a procedurii de faliment depusă de NEI împotriva SC Dinamo 1948 S.A.

Potrivit reprezentantului NEI, firma de pază a formulat cererea de plată la 13 octombrie, însă Dinamo nu a dat niciun răspuns. La suma totală de 219.409,07 lei, compania de securitate percepe penalități de 0,1%/zi până la achitarea integrală.

Dinamo a dat NEI în judecată și vrea să plătească doar 15.000 de euro

Oficialii Dinamo 1948 S.A. refuză să plătească întreaga sumă pretinsă de firma de pază, 219.409,07 lei, invocând „neexecutarea conformă a obligațiilor contractuale”.

Prin urmare, Dinamo arată că este dispusă să achite companiei NEI doar 74.375 lei, circa 15.000 de euro.

După incidentele de la meciul cu Steaua, gruparea din Ștefan cel Mare s-a adresat instanței și solicită ca firma NEI să plătească penalități în cuantum de 46.500 lei și echivalentul în lei a sumei de 20.000 euro.

Ce penalități cere Dinamo firmei de pază NEI – Divizia de Securitate SRL:

  • 30.000 lei, reprezentând penalități sportive aplicate Dinamo, ca urmare a neexecutării conforme a obligațiilor contractuale;
  • 16.500 lei, reprezentând amendă contravențională, ca urmare a neexecutării corespunzătoare a obligațiilor contractuale;
  • echivalentul în lei a sumei de 10.000 de euro, reprezentând prejudicii materiale cauzate Arenei Naționale, consecință a neexecutării conforme a obligațiilor contractuale
  • echivalentul în lei al sumei de 10.000 de euro, reprezentând prejudiciul viitor pe care-l va suferi Dinamo în urma penalităților sportive, aplicate ca urmare a neexecutării conforme a obligațiilor contractuale.

După scenele reprobabile de la meciul cu CSA Steaua, din runda cu numărul 6 a ligii secunde, Dinamo, în calitate de club organizator, a fost sancționat de Comisia de Disciplină cu o amendă de 15.000 lei și cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două etape.

Arena Națională a fost un adevărat câmp de luptă la partida dintre Dinamo și CSA Steaua. Ultrașii „militari” au făcut prăpăd, s-au duelat de la distanță cu rivalii, prin intermediul torțelor, apoi s-au bătut cu jandarmii. Au fost distruse și incendiate zeci de scaune.

VIDEO. Paul Codrea despre situația de la Dinamo: ”Ce să mai zic despre ei? La ce se întâmplă în acel club…”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Discurs atipic în Liga 1 » Antrenorul care nu vrea transferuri în iarnă: „Sunt mulțumit de lotul actual!”

Debeljuh a anunțat pentru GSP că pleacă de la CFR, un oficial îi răspunde: „A mințit cu tot ce a spus! Ghinionul lui e că am mesajele pe WhatsApp”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *