Dinamo și-a ales fotbalistul anului 2022 – Liga 2

Dinamo și-a ales fotbalistul anului 2022  Liga 2

Головна » Dinamo și-a ales fotbalistul anului 2022 – Liga 2

Fanii lui Dinamo au votat, într-un sondaj, cel mai bun fotbalist din prima parte a campionatului de Liga 2.

Un număr de peste 1.000 de suporteri ai ”câinilor” au participat și l-au ales într-o proporție importantă pe Filip Dujmovic, cu aproximativ jumătate din numărul voturilor exprimate.

Fanii lui Dinamo și-au ales favoritul primei părți din Liga 2, portarul Filip Dujmovic

Filip Dujmovic, portar, în vârstă de 23 de ani, a venit la Dinamo în august, din Serbia. Bosniacul a prins opt meciuri pentru formația lui Ovidiu Burcă în acest sezon de Liga 2, dar în ultimele runde nu a mai evoluat.

A fost preferat Denis Oncescu pentru ca echipa să respecte regula ”under”, asta după ce Antonio Bordușanu s-a accidentat grav și Burcă a fost nevoit să regândească strategia.

Iulian Roșu, al doilea în preferințele fanilor lui Dinamo, Dani Iglesias e pe 3

Al doilea în preferințe fanilor a fost Iulian Roșu, mijlocaș în vârstă de 28 de ani, venit tot în vară la Dinamo, de la Metaloglobus. Până acum, jucătorul, care a evoluat și la FCSB sau Rapid, a prins șapte partide în campionat pentru Dinamo și a marcat de două ori.

Al treilea în urma voturilor suporterilor a fost Dani Iglesias, spaniol în vârstă de 27 de ani, la rândul lui venit la Dinamo în vară, de la SKF Sered, din Serbia. A bifat 14 meciuri în Liga 2 și a marcat un gol.

Fanii dinamoviști și-au votat preferatul în sondajul realizat pe grupul Radio Dinamo1948.

La final de an, am dorit să aflu care a fost cel mai bun jucător din prima parte a sezonului. Au fost nominalizați toți jucătorii care au evoluat în minim 7 meciuri în toate competițiile oficiale, nefiind incluse meciurile amicale. Votul exprimat de către fanii dinamoviști pe grupul de Facebook Radio Dinamo1948 nu lasă loc de interpretări.

Filip Dujmovic a câștigat detașat, fiind votat de 51% dintre votanți din cei peste 1000 de fani dinamoviști care au votat. Deși nu a mai evoluat în campionat de la partida cu Metaloglobus, Filip Dujmovic a rămas un preferat al fanilor pentru prestațiile și intervențiile foarte bune, fiind un model de profesionalism, care a fost nevoit să accepte statutul de rezervă din cauza regulii U19.

12 meciuri în toate competițiile a strâns Dujmovic pentru Dinamo, primind 12 goluri (jumătate din ele fiind încasate în partidele cu Dej și Sepsi).

Pe locul 2 în topul preferințelor a fost Iulian Roșu, cel care a avut un final de an incredibil. Jucătorul lunii noiembrie, Iulian a avut un impact incredibil prin golurile marcate și și-a câștigat un loc de titular, deși a fost rezervă sau lăsat în afara lotului în primele etape. Iulian a fost votat de 18% dintre votanți. Mijlocașul de 28 de ani a evoluat de 7 ori pentru Dinamo în Liga 2 și de 3 ori în Cupa României. A marcat și de 4 ori în tricoul roș-albilor.

Podiumul a fost completat de Dani Iglesias, un jucător cheie la mijlocul terenului, un fotbalist care are un rol incredibil de important la centru, a cărui calitate se vede la fiecare meci. El a fost votat de 9% dintre dinamoviști”, notează site-ul Radio Dinamo 1948, care a realizat sondajul.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *