„Dispariția” misterioasă a sparring partenerului Simonei Halep, imediat după ce sportiva a fost depistată dopată,… – Prosport

„Dispariția” misterioasă a sparring partenerului Simonei Halep, imediat după ce sportiva a fost depistată dopată,…  Prosport

Головна » „Dispariția” misterioasă a sparring partenerului Simonei Halep, imediat după ce sportiva a fost depistată dopată,… – Prosport

Imediat după ce Simona Halep a fost înștiințată oficial că a fost depistată cu substanța dopantă Roxadustat, substanță activă a medicamentului Evrenzo, partenerul francez de antrenament al româncei a rupt contractul cu Patrick Mouratoglou. ProSport a aflat de cine a fost angajat Arnaud Restifo și în ce funcție de top este.

10 luni a fost Arnaud Restifo sparring-partner al Simonei cu care a început să lucreze imediat după ce, la Australian Open, Halep a fost învinsă de Alize Cornet în turul primelor 8 al Marelui Șlem organizat la Melbourne.

La Dubai Duty Free Tennis Championships 2022, Restifo a fost pentru prima dată partenerul de antrenament al fostului număr 1 mondial din totalul celor 13 turnee la care a figurat în staff-ul Simonei.

Fost jucător profesionist mediocru, francezul, angajat al Academiei lui Patrick Mouratoglou de la Biot, a fost cu Halep și la Doha (în săptămâna imediat următoare după Dubai) unde, bătută în prima rundă de Caroline Garcia, românca i-a trimis mesaj tatălui ei că se lasă de tenis.

Restifo a însoțit-o pe Halep și la cele mai tari două turnee de primăvară din Statele Unite, Indian Wells (semifinală pierdută cu Iga Swiatek) și Miami (românca s-a retras din cauza unei accidentări suferita la coapsă în penultimul act al BNP PariBas Open din California), chiar dacă Simona fusese refuzată, inițial, de Mouratoglou căruia îi propusese să o antreneze în ciuda faptului că francezul era sub contract cu Serena Williams.

Restifo, alături de Halep și după venirea lui Mouratoglou!

Restifo a fost păstrat în echipă de Halep și după ce Simona a semnat contract cu Mouratoglou la 7 aprilie.

Licențiat în științe sociale și business management la “San Diego State University”, Restifo a rămas principalul colaborator al lui Halep odată ce Simona l-a concediat pe Theo Cercel în timpul turneului de la Washington, primul concurs jucat în Statele Unite de româncă și în timpul căruia Mouratoglou era în concediu cu familia în insula grecească Mykonos.

Restifo și Candice Gohier, fizioterapeuta angajată special de Mouratoglou pentru Halep, au fost singurele personaje din preajma Simonei înainte ca antrenorul francez să zboare la Toronto, turneul jucat și câștigat de româncă imediat după cel de la Washington.

“Totul este Mouratoglou acum! Echipa este 100% Mouratoglou” nu a ascuns Halep decizia capitală luată la începutul lunii august cu exact trei săptămâni înainte să fie depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open.

Practic, în absența lui Theo Cercel, Restifo și Gohier au pus în aplicare noua concepție nutritiv-alimentară (suplimente, vitamine, aminoacizi, proteine, băuturi de refacere, energizare și hidratare) și de pregătire fizică configurată de Patrick Mouratoglou (francezul are înființate departamente specializate la Academia lui de tenis de pe Coasta de Azur).

US Open, ultimul turneu jucat de Halep și unde Restifo și Gohier au însoțit-o pe Simona!

Pe 7 octombrie Halep a fost înștiințată (concomitent cu Agenția Națională Anti-Doping de la București) că, în proba de urină dată ca test doping pe 29 august la US Open, a fost relevat prezența Roxadustat iar pe 21 octombrie Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a comunicat oficial că fostul număr 1 mondial a fost suspendată pe termen nelimitat.

Dacă Candice Gohier a rămas angajata Academiei Mouratoglou de lângă Nisa, Restifo a devenit, din octombrie 2022, Agent and Client Manager al We Sport, agenția-boutique de marketing și management care o impresariază pe Halep, companie finanțată de gigantul textil H&M (Hennes&Mauritz), al treilea mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial!

De la statutul de sparring-partner al Garbinei Muguruza, franțuzoaicei Alize Cornet și Simonei Halep, Restifo a fost angajat să gestioneze conturile de afaceri ale zecilor de tenismani reprezentați de Nina Wennerstrom, managera suedeză care a semnat contract de impresariat cu Simona la Roland Garros (luna mai 2022) cu recomandarea expresă a lui Patrick Mouratoglou.

Sparring partner română până ce Mouratoglou a trimis un nou angajat al lui la București!

Înainte să plece la Atena cu familia fratelului ei în prima vacanță după ce a fost suspendată pe termen nelimitat de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, Halep s-a antrenat cu Dragoș Dima, ex-jucător de Cupa Davis, parte din timp al doilea cel mai bun tenisman român în ATP după Marius Copil și antrenor al Irinei Fetecău.

La 30 de ani, numărul 1212 ATP și încă activ în circuitul mondial, Dima a fost ales de Halep pentru o serie de antrenamente înainte ca ploieșteanul să dispute sferturi de finală la un turneu de 15.000 de dolari terminat la 30 noiembrie în Anatlya.

Patrick Mouratoglou va trimite la București un nou sparring-partner pentru Halep după ce antrenorul francez a recrutat, exact în octombrie, când Arnaud Restifo a fost angajat de We Sport, doi jucători polonezi: Piotr Grynkowski (ex-partener de antrenament al Igăi Swiatek, Magdalenei French și Urszula Radwanska, sora mai mică a fostului număr 2 WTA, Agnieszka Radwanska) și Albert Chudy au dat probe personal cu Mouratoglou cu două zile înainte ca Halep să anunțe că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open.

Polonezii au recunoscut că Sandra Zaniewska, compatrioata lor care este directoarea Academiei Mouratoglou, i-a contactat pe unul dintre aceștia chiar postând fotografii de la Biot cu antrenorul francez al lui Halep după un antrenament cu Holger Rune, danezul care a făcut senzație în finalul sezonului 2022 (când a fost antrenat de Patrick Mouratoglou).

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *