Farul Constanța, interzisă în Europa „UEFA nu înțelege cum echipa din Liga 2 a promovat nesportiv”. Ce urm… – SPORT.RO

Farul Constanța, interzisă în Europa „UEFA nu înțelege cum echipa din Liga 2 a promovat nesportiv”. Ce urm…  SPORT.RO

Головна » Farul Constanța, interzisă în Europa „UEFA nu înțelege cum echipa din Liga 2 a promovat nesportiv”. Ce urm… – SPORT.RO

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 11:35

Data actualizarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 11:34

Problemele clubului constănțean au apărut în vara anului 2021, când FC Viitorul a preluat numele celor de la Farul Constanța, echipă care, până la momentul respectiv, se afla în Liga 2. Ulterior, UEFA a decis practic că este vorba despre un club nou, care, conform regulamentelor forului european, nu are voie să participe în cupele europene în primii trei ani.

Ciprian Marica: „UEFA nu înțelege cum echipa din Liga 2 (Farul) a promovat nesportiv”

Farul Constanța își caută acum dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar Ciprian Marica, acționar la formația dobrogeană, a expliicat cum privește UEFA această siituație.

„Din punctul ăsta de vedere, nu suntem liniștiți. E liniște în sensul în care se știe că Farul e Farul, nu există alți deținători de marcă, brand, palmares. Cei de la UEFA au înființat acest departament și consideră că echipa din Liga 2 a promovat nesportiv, asta e speța. Asta ne chinuim noi să demonstrăm, că nu despre asta e vorba.

Cam astea sunt nedumeririle lor, nu înțeleg ei cum este posibil. Noi ne apărăm și încercăm să le arătăm că nu au înțeles. Lucrurile au plecat din România, sesizarea a fost făcută din România despre cum echipa din Liga 2 a promovat nesportiv. S-au indus în eroare aceste comisii ale UEFA, însă noi ne chinuim azi să le demonstrăm că nu e așa. 

Au fost și o serie de ziariști care nu au înțeles cum a fost posibilă această fuziune și s-au scris niște articole. Pe baza acelor articole, care au fost trimise la UEFA, UEFA s-a autosesizat și a luat în calcul sesizarea. Noi azi ne chinuim să le demonstrăm că nu e așa. Ne-am făcut pledoaria, acum așteptăm decizia”, a spus Ciprian Marica, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Gică Hagi: „Eu cred că vom câștiga la TAS”

Gică Hagi, managerul tehnic de la Farul, a vorbit în noiembrie despre situația clubului său, arătându-se încrezător că Farul va avea câștig de cauză la TAS.

„Nu se discută despre asta acum. Vom vedea. Eu cred că vom câștiga. Cred că este ceva normal. Totul s-a făcut așa cum trebuie. Practic, suntem aceeași societate, același CIF, cu aprobarea Federației, doar că am cumpărat un brand. Un brand, l-am pus și atât. În rest, toată lumea este fericită, împreună.

Vă mai spun ceva. Eu de obicei nu fac lucruri întâmplătoare. Toate se planifică. În 1965, s-au unit FC Amsterdam cu FC Ajax și au devenit FC Ajax Amsterdam. După cinci ani, echipa a câștigat Champions League-ul. O fi ceva? Nu știu. Poate…Doamne ajută!”, a spus Hagi.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *