FIFA a interzis inițiativa Danemarcei, înaintea Cupei Mondiale din Qatar – DigiSport

FIFA a interzis inițiativa Danemarcei, înaintea Cupei Mondiale din Qatar  DigiSport

Головна » FIFA a interzis inițiativa Danemarcei, înaintea Cupei Mondiale din Qatar – DigiSport

  • Liga 2: ChiajnaSteaua, vineri, 18:00, DGS 1

  • Liga 1: SepsiPetrolul, vineri, 21:00, DGS 1

  • Cupa Mondială din Qatar este programată între 20 noiembrie și 18 decembrie 2022. Calendarul complet al meciurilor poate fi văzut AICI.

FIFA nu acceptă proteste pe teme politice la Cupa Mondială din Qatar

Naţionala daneză voia să poarte la antrenamentele din Qatar tricouri cu mesajul “Drepturile omului pentru toţi”, a anunţat un purtător de cuvânt al Federaţiei daneze (DBU).

FIFA a respins acest demers întrucât „regulile nu permit astfel de mesaje politice”.

Hummel, partenerul tehnic al naționalei Danemarcei, a prezentat un set special de echipament pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Mai exact, echipamentul va fi negru, în semn de doliu față de muncitorii care și-au pierdut viața în Qatar, din cauza condițiilor precare, a anunțat Hummel.

Danemarca este printre cele mai critice ţări ale gazdelor Cupei Mondiale, Qatar, din cauza nerespectării drepturilor omului.

La începutul lunii, FIFA le-a scris echipelor de la Cupa Mondială 2022 să se concentreze pe fotbal în Qatar şi să nu lase sportul să fie atras în bătălii politice sau ideologice.

Scrisorile de la FIFA semnate de preşedintele Gianni Infantino şi secretarul general Fatma Samoura au fost trimise în contextul amplificării protestelor din partea naţionalelor calificate la Cupa Mondială, pe teme precum drepturile omului, drepturile LGBTIQ şi tratamentul aplicat muncitorilor migranţi.

”Vă rog, haideţi să ne concentrăm acum pe fotbal. Ştim că fotbalul nu trăieşte într-un vid şi suntem la fel de conştienţi că există multe provocări şi dificultăţi de natură politică în întreaga lume. Dar vă rog să nu permiteţi ca fotbalul să fie târât în fiecare bătălie ideologică sau politică existentă”, a spus Infantino.

Cupa Mondială Qatar 2022, prima care va fi găzduită în Orientul Mijlociu, se desfăşoară între 20 noiembrie şi 18 decembrie.

Australia şi Danemarca au denunţat nerespectarea drepturilor omului în Qatar şi a relaţiilor între persoane de acelaşi sex, iar căpitanii a opt selecţionate europene vor purta banderole cu mesajul OneLove, împotriva discriminării.

Organizatorii arabi au dat asigurări că oricine este bine venit la Cupa Mondială, indiferent de orientarea sa sexuală, dar au transmis şi un avertisment împotriva unor manifestări publice de susţinere.

Qatarul a recunoscut că există ”lacune” în sistemul său de muncă, dar Cupa Mondială a permis ţării să facă progrese în domeniul drepturilor lucrătorilor.

”La FIFA, încercăm să respectăm toate opiniile şi convingerile, fără a da lecţii de morală restului lumii. Unul dintre marile puncte forte ale lumii este într-adevăr chiar diversitatea, iar dacă incluziunea înseamnă ceva, înseamnă a avea respect pentru această diversitate. Niciun popor sau cultură sau naţiune nu este ‘mai bun’ decât oricare altul. Acest principiu este însăşi piatra de temelie pentru respectul reciproc şi non-discriminare. Şi aceasta este, de asemenea, una dintre valorile esenţiale ale fotbalului. Deci, vă rog, să ne amintim cu toţii de asta şi să lăsaţi fotbalul să ocupe centrul scenei”, a mai scris Infantino în scrisoare.

Etichete: cupa mondiala , danemarca , fifa , qatar 2022 , protest qatar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *