Fotbalistul de la Academia Hagi pe care Marseille a plătit 12 milioane de euro, convocat la Campionatul Mon… – SPORT.RO

Fotbalistul de la Academia Hagi pe care Marseille a plătit 12 milioane de euro, convocat la Campionatul Mon…  SPORT.RO

Головна » Fotbalistul de la Academia Hagi pe care Marseille a plătit 12 milioane de euro, convocat la Campionatul Mon… – SPORT.RO

Cătălin Parfene

Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 09:28

Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 09:27

Sârbul Nemanja Radonjic (26 de ani), care între 2013 și 2014 a fost legitimat la Academia Hagi, a fost convocat la echipa națională pentru turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Chiar dacă Radonjic, format de Partizan Belgrad, apare în toate sursele ca fost junior la Academia Hagi, asupra acestui transfer au planat ulterior numeroase semne de întrebare.

Puștiul de atunci Nemanja nu a jucat deloc pentru gruparea lui Gheorghe Hagi și a ajuns în Italia, fiind inițial împrumutat de clubul din România la AS Roma și apoi transferat la Empoli, fără să bifeze însă prezențe la primele echipe.

Revenirea în Serbia, restart în cariera lui Nemanja Radonjic

Revenirea în țara natală, unde a jucat mai întâi la Cuckaricki și apoi la Steaua Roșie Belgrad, a însemnat practic startul carierei la nivel înalt pentru fostul junior – cel puțin pe hârtie – al Academiei Hagi: debutul la naționala mare a Serbiei (2017), transferul la Olympique Marseille pentru o sumă de cel puțin 12 milioane de euro (2018), meciurile jucate la Campionatul Mondial din 2018.

Olympique Marseille, Hertha Berlin, Benfica Lisabona și, acum, Torino

De cinci sezoane, Radonjic joacă în marile campionate ale Europei, după împrumuturile de la OM la Hertha Berlin și Benfica Lisabona el ajungând în vară, tot sub formă de împrumut, la Torino.

În acest sezon de Serie A, extrema lui Torino a înscris 2 goluri în cele 13 meciuri, la care se adaugă alte 2 reușite în cele 2 partide jucate în Cupa Italiei.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *