Fotbalistul român rezident în Qatar dezvăluie condițiile de la Cupa Mondială: „E grav, te leagă imediat” – DigiSport

 1. Fotbalistul român rezident în Qatar dezvăluie condițiile de la Cupa Mondială: „E grav, te leagă imediat”  DigiSport
 2. Reguli dure și pedepse medievale pentru fanii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială  Adevărul
 3. Tot ce trebuie să știe suporterii români care se deplasează în Qatar pentru Cupa Mondială!…  Prosport
 4. Reguli dure și pedepse mediavele pentru fanii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială  Adevărul
 5. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Fotbalistul român rezident în Qatar dezvăluie condițiile de la Cupa Mondială: „E grav, te leagă imediat” – DigiSport

 • Liga 1: U Cluj – FC Argeș, luni, 18:00, DGS 1

 • Liga 1: U Craiova 1948FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Vali Lazăr: „Dacă vrei să faci ceva în țară musulmană, e grav”

Însă fanii trebuie să fie conștienți că legile din Qatar sunt extrem de dure. O spune Vali Lazăr, care este și rezident în acea țară.

„Acolo nu îți e frică de nimic. Ei nu fac. Când te urci în mașină și te filmează, îți scanează retina și degetele când intri în aeroport, adică nu o să poți să faci nimic. Dacă vrei să faci ceva în țară musulmană, e grav, te leagă imediat, normal.

Pentru droguri, condamnare (n.r.: la moarte), da. Alcoolul ai voie să îl iei de la fan-zone-uri și de la magazine speciale sau restaurante și hoteluri care au licență pentru asta.

Dacă intri cu alcool, cu bere, sau să ai o bere în mașină și tu nu ai bani să îți procuri alcool, te-ai dus. Cardul acela se face doar în baza rezidenței și cu salariul. Dacă tu nu ai salariul o anumită sumă, ai un procent din el.

Deci nu poți să te duci să cumperi de 10.000 de euro băutură și să faci speculă cu ea. Ai o marjă pe lună, e maxim. Dacă eu am un bax de bere la mine și am cardul la mine, e ok. Dacă eu și-l dau ție și tu pleci cu mașina de aici, nu e ok, răspuns conform legii”, a precizat Vali Lazăr la Digi Sport Matinal.

 • 13.000 de oameni au murit în timpul construirii stadioanelor și infrastructurii pentru Cupa Mondială din Qatar.

Cum au naturalizat cei din Qatar o mulțime de sportivi

Vali Lazăr a oferit și un amănunt interesant și a dezvăluit cum de a reușit Qatarul să se dezvolte atât de mult pe plan sportiv datorită naturalizărilor.

„Cetățean qatarez nu ai cum să devii. Doar dacă te naști acolo. Îți dă rezidență, nu îți dă pașaport. Dacă te ia pentru echipa națională, îți dă pașaport când ieși din țară, iar când te întorci, ți-l ia înapoi.

Sunt doar doi qatarezi, iar din Sudan sunt vreo șase inși la națională. Înainte să mă duc eu, în 2017, aveau o lege: dacă ai până în 20 de ani, fac contracte pe 5 ani, ceea ce au făcut și Emiratele acum, îți dădea să joci ca și localnic.

Dar te obliga clubul să îți facă contract pe 5 ani. După ăia 5 ani, tu erai eligibil pentru echipa națională. Și de aia au naturalizat și au reușit să câștige Cupa Asiei în 2019″, a explicat Lazăr.

Vali Lazăr a ajuns prima dată în Qatar în ianuarie 2017, când a fost împrumutat de Dinamo la Al-Sailiya pentru 200.000 de euro. Din august 2018 a ajuns la Al-Kharaitiyat SC, unde a stat până în iulie 2019.

După o aventură în Turcia și o revenire la Dinamo, Lazăr a ajuns din nou în Qatar în octombrie 2020, la Al-Shahania, unde a mai stat un an. Din iulie 2022, Lazăr joacă din nou la Dinamo.

Cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie: cât a costat fiecare stadion și investiția totală pentru Qatar 2022

Meciurile vor fi găzduite de opt arene, aproape toate, cu o excepție, Khalifa International, inaugurat în 1976, au fost construite special pentru evenimente. Cele opt stadioane arată spectaculos.

Costurile pentru construcția arenelor sunt, însă, pe măsura aspectului, iar investiția deloc săracului stat qatarez se ridică la peste 4 miliarde de euro.

Costurile arenelor care vor fi folosite pentru Cupa Mondială:

 • Ahmad Bin Ali Stadium – 360 de milioane de euro
 • Al Bayt Stadium – 847 de milioane de euro
 • Al Janoub Stadium – 656 de milioane de euro
 • Al Thumama Stadium – 342 de milioane de euro
 • Education City Stadium – 700 de milioane de euro
 • Khalifa Internation Stadium – 374 de milioane de euro, costuri de modernizare
 • Lusail Stadium – 767 de milioane de euro
 • 974 Stadium – a fost construit folosind materiale reciclate, costurile nu sunt cunoscute

Pe lângă investițiile în stadioane, statul qatarez a realizat alte lucrări pentru modernizarea infrastructurii orașelor, care, alături de celelalte costuri necesare organizării, vor duce investiția totală la 229 de miliarde de euro.

Este cea mai scumpă ediție a Cupei Mondiale din istorie!

Până la Qatar 2022, cea mai scumpă ediție de Cupa Mondială fusese cea din Brazilia, din 2014, care a costat ”doar” 15.6 miliarde de euro.

Podiumul este completat de Rusia 2018, cu 12 miliarde de euro.

Etichete: cupa mondiala qatar , stadioane qatar , vali lazăr , legi qatar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *