Galeria Rapidului, protest inedit la meciul cu Farul din Cupa României – Gazeta Sporturilor

  1. Galeria Rapidului, protest inedit la meciul cu Farul din Cupa României  Gazeta Sporturilor
  2. Buletinul, la vedere! Fanii Rapidului, protest inedit împotriva Jandarmeriei, la meciul cu Farul  DigiSport
  3. Cu buletinele în aer! Cum au protestat fanii Rapidului, înainte de meciul cu Farul…  SPORT.RO
  4. Protest inedit în Cupa României Betano: fanii lui Rapid au scos buletinele și au stat…  Prosport
  5. Un fost mare internațional, reacție dură după ce fanii au fost fotografiați cu buletinul în…  Prosport
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Galeria Rapidului, protest inedit la meciul cu Farul din Cupa României – Gazeta Sporturilor

Articol de Ioana Mihalcea – Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 21:17 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 00:17

Suporterii din peluza giuleșteană nu au fost de acord cu modul în care Jandarmeria a încercat să îi legitimeze înaintea derby-ului pierdut cu FCSB pe Arena Națională, scor 1-3. Forțele de ordine i-au pozat cu buletinele lângă față și au declanșat o mișcare de protest în rândul ultrașilor. 

Rapid – Farul Rapid – Farul 0-2 în Cupa României Betano » Adolescenții lui Hagi au făcut legea în fieful Rapidului! Clasamentul grupei

Elevii lui Adrian Mutu au dat tonul. Au refuzat jocul timp de câteva zeci de secunde, imediat după fluierul de start. 

VIDEO Protest la Rapid – Farul: mesajul galeriei giuleștene

Fanii Rapidului avertizaseră că nu vor încuraja echipa în primele minute. „Vom sta ca niște cetățeni, pe scaune, un sfert de oră”, au transmis liderii de galerie la portavoce, în semn de protest față de evenimentele de la meciul cu FCSB. 

Ulterior, unul dintre lideri a revenit cu un nou anunț. A cerut ca toți suporterii să ridice buletinele în minutul 7: „ca să arătăm că suntem cetățeni ai acestei țări și posesori de buletine, avem și noi niște drepturi”. Un procent important al celor aproximativ 9.000 de spectatori s-a alăturat protestului. 

Rapid - Farul în Cupa României Betano // foto: Cristi Preda

Perioada de tăcere a fost scurtată la 10 minute, la cererea șefului ultrașilor: „Tremură carnea pe mine, nu mai pot sta așa!”.„Libertate pentru suporteri!” a fost cântecul cu care giuleștenii au deschis seara, urmat de imnul echipei.

Galeria celor de la Farul a intrat pe stadion în minutul 20 și a început să scandeze „Libertate pentru suporteri!”. Întreg stadionul i-a aplaudat pe dobrogeni, iar fanii Rapidului au început să cânte alături de ei. 

Și clubul Rapid a luat atitudine: „Cerem public domnului Bode să ia măsuri urgente”

Protestul ultrașilor este susținut și de clubul Rapid. Ieri, pe site-ul oficial a apărut un comunicat în care procedurile Jandarmeriei sunt contestate vehement. 

Am primit cu indignare vestea privind modul în care forțele de ordine au înțeles să trateze suporterii noștri înainte de intrarea în Arena Națională, pentru partida din 6 noiembrie. Tratamentul la care aceștia au fost supuși din partea jandarmilor, care i-au separat după criterii doar de ei știute, dezbrăcat, fotografiat și inventariat ca pe niște obiecte, este unul nu doar abuziv, ci unul care încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la demnitate.

Cerem în mod public d-lui Ministru Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române, pentru stabilirea împrejurărilor în care aceste ordine, vădit nelegale, au fost date și executate și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

– Comunicat FC Rapid

VIDEO Suporterii Rapidului, scandalizați de procedurile Jandarmeriei: „O să ne luăm concediu”

Citește și alte știri din Cupa României: 

După rezultatul rușinos cu Ocna Mureș, Mirel Rădoi a făcut iureș: „Masa de masaj lângă cei care fac treaba mare în vestiar. Nu există așa ceva!” OCNA MUREȘ – CSU CRAIOVA 1-1 După rezultatul rușinos cu Ocna Mureș, Mirel Rădoi a făcut iureș: „Masa de masaj lângă cei care fac treaba mare în vestiar. Nu există așa ceva!” Mihai Teja a plecat de la FC Botoșani » Cine va asigura interimatul FC BOTOȘANI Mihai Teja a plecat de la FC Botoșani » Cine va asigura interimatul

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *