Gigi Becali, reacție promptă după ce UEFA a permis folosirea steagului Ungariei Mari – DigiSport

  1. Gigi Becali, reacție promptă după ce UEFA a permis folosirea steagului Ungariei Mari  DigiSport
  2. Gică Popescu, după decizia UEFA în privința hărții Ungariei Mari: „Autoritățile să intervină URGENT”  Gazeta Sporturilor
  3. Maghiarii au primit dreptul să afișeze pe stadioane harta „Ungariei mari”, cu Ardealul între granițe  Newsweek Romania
  4. Reacție rapidă după ce UEFA a aprobat afișarea steagului „Ungariei istorice”  DigiSport
  5. Decizie-șoc de la UEFA: maghiarii pot afișa la meciuri steagul Ungariei Mari  Gazeta Sporturilor
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Gigi Becali, reacție promptă după ce UEFA a permis folosirea steagului Ungariei Mari – DigiSport

  • Handbal: Dinamo – Kiel, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Fotbal U20: Portugalia – România, joi, 17:00, DGS 1

Reacția lui Gigi Becali, după ce UEFA a anunțat că îi lasă pe maghiari să folosească steagul Ungariei Mari

Patronul de la FCSB, cunoscut pentru vociferările pe care le-a avut de-a lungul timpului când a fost vorba de tensiunile cu ungurii, s-a amuzat pe seama situației.

„Așa, și? Ce mare lucru? Pun ei pe tricouri și pe steaguri… Păi, ăia de la UEFA știu ei ce înseamnă harta aia? Bun, și dacă știu, ce se schimbă?

Le dăm noi Transilvania înapoi? (n.r. râde în hohote). Hai, mă, tată! Să fim sănătoși, că nu le dăm nimic înapoi”, a spus Gigi Becali, pentru Prosport.

Pe Harta Ungariei mari sunt incluse o parte din regiunea Transilvania, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Ucraina, Slovenia și Serbia.

UEFA a aprobat cererea, astfel că „simbolul istoric maghiar” nu constituie comportament rasist și „simbolizează Ungaria istorică.

În februarie, FRF a atras atenția asupra celor solicitate de Ungaria

Însă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării spunea, la acea vreme, că astfel de lucruri nu sunt în regulă și că ar trebui evitate.

În luna februarie, după ce a aflat de demersul Ungariei, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a avut o reacție tranșantă.

„FRF nu acceptă și nu va accepta niciodată acest lucru și își va exprima punctul de vedere la FIFA și UEFA, dacă această discuție va ajunge pe masa celor două foruri internaționale, la fel cum, cu siguranță, vor proceda și celelalte federații din regiunea noastră.

Revizionismul nu este acceptat în fotbal, iar UEFA condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane”, a precizat FRF, la acea vreme.

Etichete: ungaria , gigi becali , ungaria mare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *