Haos în Qatar. Turiștii fără bilete la CM 2022 n-au voie să părăsească aeroportul – Adevărul

Haos în Qatar. Turiștii fără bilete la CM 2022 n-au voie să părăsească aeroportul  Adevărul

Головна » Haos în Qatar. Turiștii fără bilete la CM 2022 n-au voie să părăsească aeroportul – Adevărul

în timp ce Qatarul găzduiește Cupa Mondială din 2022, turiștii care au escale lungi pe aeroportul din Doha nu au acces dincolo de zona de tranzit. Ei nu au voie să viziteze capitala și atracțiile sale turistice și să se bucure de atmosfera Cupei Mondiale. 

Până la sfârșitul lunii decembrie, doar cei care au bilete la meciuri au dreptul să achiziționeze un card Hayya, permisul de identitate care permite accesul în Qatar. Toți ceilalți călători au interdicție, potrivit Independent.

Humphrey Wilson, a planificat o escală de o noapte în capitala Qatarului pentru a-și vizita prietenii. El a aranjat un zbor de zi de la Johannesburg la Londra, cu o escală de 15 ore pe timp de noapte la Aeroportul Internațional Hamad din Doha.

„Totul părea destul de civilizat”, a spus el. „Ne-am gândit să vizităm niște prieteni peste noapte pentru cină, să ne odihnim și să venim abia dimineață pentru zborul pe care îl aveam”. 

Dar, după ce a cumpărat biletele de avion pentru el și soția sa, Wilson a descoperit că Qatar a devenit prima națiune gazdă a Cupei Mondiale de fotbal care a interzis accesul turiștilor în timpul turneului.

Am verificat înainte de a face rezervarea dacă suntem eligibili pentru intrarea fără viză.

Nicăieri nu am văzut această prostie a cardului Hayya. Abia când prietenul meu care locuiește în Qatar mi-a menționat-o, mi-am dat seama”, a povestit bărbatul. 

În momentul în care a rezervat zborul, nu mai erau disponibile bilete pentru meciuri – deși FIFA a pus la vânzare mii de bilete. 

 Wilson a întrebat despre modificarea rezervării pentru a reduce timpul de tranzit și i s-a spus că ar costa câteva sute de lire sterline, iar camerele de la hotelul de tranzit din aeroport costau extrem de mult.

„Guvernul din Qatar face toate aceste reguli și ne jefuiește în acest proces”, a spus el.

„Cu 15 ore, am omorât timpul pe cât posibil. Locurile de după coborârea din avion și înainte de controalele de securitate pentru transfer au fost foarte liniștite. Au încercat să ne conducă în zona de îmbarcare, dar au cedat și am petrecut câteva ore confortabile unde erau disponibile prizele de încărcare”, a povestit Wilson despre ziua și noaptea în care a avut loc escala. 

Cuplul a întrebat despre posibilitatea de a sta într-unul dintre saloanele cu plată ale aeroportului, dar acesta era foarte aglomerat, cele șase scaune înclinate fiind toate ocupate.

„Am luat apoi o cină plăcută la food court. Un alt bun ucigaș de timp și un loc bun pentru a lucra la un laptop timp de câteva ore.

Aeroportul era plin de lume. Am fost sfătuiți să folosim o „cameră liniștită” gratuită pentru a dormi. Acestea oferă fotolii fixe înclinate în stil solar și permit o anumită formă de confort, deși ar fi mult mai bine dacă ar fi complet plate, ceea ce ar permite să dormi pe o parte.

Din acest motiv, mulți oameni s-au apucat să doarmă sub ele, pe covor.

Camerele sunt, în general, separate între bărbați și femei (iritant, dacă ești un cuplu), deși există câteva «camere de familie» mixte, unde am fost și noi. Dopurile de urechi și acoperirea ochilor sunt o necesitate – le-am păstrat pe ale noastre din zborul de la Johannesburg – deoarece camerele nu sunt teribil de liniștite și sunt foarte luminate.

Cu toate acestea, am reușit să dormim timp de câteva ore, ceea ce a fost o binecuvântare”.

Odată ce faza grupelor se va încheia pe 2 decembrie, un număr mare de fani, echipe de presă și oficiali vor părăsi imediat țara, iar după va fi posibil accesul în Qatar fără bilet la Cupa Mondială. 

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *