Iga Swiatek, revoltată de anunțul Comitetului Internaţional Olimpic despre sportivii din Rusia și Belarus – DigiSport

Iga Swiatek, revoltată de anunțul Comitetului Internaţional Olimpic despre sportivii din Rusia și Belarus  DigiSport

Головна » Iga Swiatek, revoltată de anunțul Comitetului Internaţional Olimpic despre sportivii din Rusia și Belarus – DigiSport

  • SuperLiga: Rapid – FCSB, duminică, 20:30, DGS 1

  • La Liga: BarcelonaAtletico, duminică, 17:15, DGS 1

Iga Swiatek cere interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus la competiții

CIO a recomandat excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus în martie 2022, după invazia din Ucraina, dar la începutul anului a dezvăluit un plan de reintegrare a sportivilor din aceste ţări în competiţiile internaţionale pentru a putea obţine calificarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

În tenis, jucătorii din Rusia și Belarus pot să concureze sub steag neutru în competițiile ATP, WTA și ITF.

Iga Swiatek consideră că trebuia impusă o interdicţie generală pentru jucătorii din Rusia şi Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina.

Galerie Foto

Jucătoarea poloneză s-a declarat „confuză” și „surprinsă” de anunțul Comitetului Internațional Olimpic.

„În acest moment, situația este destul de complicată. La începutul războiului, n-au fost luate multe decizii clare. Mai întâi, sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși în alte sporturi, dar nu și în tenis.

Apoi regulile s-au schimbat și, treptat, au început să le permită să participe la competiții. Recunosc că sunt confuză, pentru că nu s-a schimbat nimic în privința situației din Ucraina, orașele sunt în continuare sub atac. Mulți sportivi ucraineni luptă pentru viața lor în război, iar unii au fost uciși. Este răvășitor!

Sper că sportul va reuși să-i unească pe oameni, nu să-i divizeze. Dar sunt multe tensiuni în acest moment, eu nu am influența necesară pentru a schimba ceva. La finalul zilei, tot ce îmi rămâne de făcut este să concurez, indiferent de circumstanțe”, a spus Swiatek, citată de tennisworldusa.org.

Organizatorii de la Wimbledon, care au interzis jucătorii ruşi şi bieloruși în 2022, au anunțat că vor permite participarea jucătorilor din toate țările la ediția din 2023 a competiției de la Londra, sub drapel neutru. 

Etichete: jocurile olimpice , wta , iga swiatek , comitetul olimpic internațional , swiatek , rusia razboi , rusia belarus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *