Încasări uriașe pentru FIFA în urma Mondialul din Qatar. Câți bani vor câștiga după turneul final … – SPORT.RO

Încasări uriașe pentru FIFA în urma Mondialul din Qatar. Câți bani vor câștiga după turneul final …  SPORT.RO

Головна » Încasări uriașe pentru FIFA în urma Mondialul din Qatar. Câți bani vor câștiga după turneul final … – SPORT.RO

SPORT.RO

Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 14:33

Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 14:45

Aproape trei milioane de bilete pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar au fost vândute, a anunţat duminică FIFA, dezvăluind totodată că turneul urmează să-i aducă o sumă record de 7,5 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro) până la sfârşitul anului.

Cele 7,2 miliarde de euro reprezintă veniturile generate timp de patru ani de instanţa conducătoare a fotbalului mondial şi depăşesc estimarea iniţială cu un miliard.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru AFP că 2,95 milioane de bilete au fost vândute înaintea meciului de deschidere de duminică, dintre Qatar şi Ecuador.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat în faţa celor 211 membri ai Federaţiei internaţionale faptul că aceste „cifre fantastice” au fost atinse „în ciuda Covid-ului, în ciuda diferitelor crize din lume”.

Țările care au cumpărat cele mai multe bilete

Qatarul a vândut deja mai multe bilete decât Rusia, care a comercializat 2,4 milioane de tichete cu ocazia Cupei Mondiale din 2018.

Fanii din Qatar, Arabia Saudită, SUA, Mexic, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, India şi Brazilia sunt cei care au achiziţionat cele mai multe bilete.

Liderul italo-elveţian al FIFA mai spus că anul acesta vor fi anunţate noi reguli care reglementează agenţii de jucători şi şi-a exprimat dorinţa de a vedea mai multe meciuri între echipele naţionale din diferite regiuni, precum şi o Cupă Mondială mai mare.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *