Incredibil! Luka Modric continuă la naționala Croației. Va juca și la Campionatul Mondial din 2026? – Gazeta Sporturilor

Incredibil! Luka Modric continuă la naționala Croației. Va juca și la Campionatul Mondial din 2026?  Gazeta Sporturilor

Головна » Incredibil! Luka Modric continuă la naționala Croației. Va juca și la Campionatul Mondial din 2026? – Gazeta Sporturilor

Articol de Theodor Jumătate – Publicat duminica, 18 decembrie 2022 14:59 / Actualizat duminica, 18 decembrie 2022 14:59

Luka Modric (37 de ani), cel mai bun jucător croat, refuză să părăsească naționala Croației după a doua sa medalie la Campionatul Mondial. „Nu ar avea niciun sens să nu joc în Liga Națiunilor”, a anunțat căpitanul.

Luka Modric e un fenomen. La 37 de ani și 100 de zile, a devenit cel mai în vârstă jucător al istoriei Mondialului cu șapte meciuri la turneul final. Și încă refuză să se retragă de la naționala Croației, la care a debutat pe 1 martie 2006, într-un amical contra Argentinei, la Basel (3-2). Avea 20 de ani și jumătate.

ARGENTINA – FRANȚA Cel mai nebun bilet din istorie? După 9 luni de emoții a ajuns la ultimul meci, Argentina – Franța! A cedat în această dimineață și a dat cashout pentru o sumă enormă

Luka Modric, căpitan Croația: „Ne întoarcem acasă ca învingători”

„Am reușit ceva extraordinar pentru fotbalul croat”, a declarat căpitanul Vatreni după 2-1 cu Maroc, câștigând medalia de bronz. „Am vrut aurul și am fost aproape. Ne întoarcem acasă ca învingători. Croația nu e un miracol care apare o dată la 20 de ani, nu mai suntem demult o surpriză, am dovedit că suntem o putere în fotbal”.

O țară cu 4 milioane de locuitori care a jucat de trei ori semifinalele Mondialului, o dată finala mare și în două rânduri finala mică:

  • 1998. Bronz (2-1 cu Olanda).
  • 2018. Argint (2-4 cu Franța).
  • 2022. Bronz (2-1 cu Maroc).

Zlatko Dalic: „Luka Modric va fi și la Euro 2024”

Mijlocașul lui Real Madrid va continua să joace la „Flăcările” Croației. „Voi rămâne în această echipă. Nu ar avea niciun sens să nu joc în Liga Națiunilor. Încă pot evolua la nivel înalt”, a anunțat el. Îi va conduce pe roș-albi la Final Four-ul din Țările de Jos, între 14 și 18 iunie 2023. Vor participa alături de Spania, Italia și Olanda.

„După aceea, vom vedea ce face”, a afirmat Modric. Selecționerul Zlatko Dalic a mers mai departe: „Dacă se va simți bine, Luka va fi și la Euro 2024”.

Decarul croat nu e sigur nici măcar că nu va mai evolua la CM. „Da, acesta ar putea fi ultimul meu meci la Mondial, dar nu pot spune nimic acum”. Următorul turneu final va fi în iunie-iulie 2026, în SUA, Canada și Mexic. Atunci, Modric va avea aproape 41 de ani. 

Putem fi mândri. E timpul să sărbătorim acasă. Victoriile cu echipa națională sunt mereu speciale pentru mine, mă fac fericit. Unii tineri au jucat pentru prima oară la un Mondial și deja au cucerit o medalie. Eu am avut nevoie de 12 ani.

Luka Modric, căpitan Croația

162de selecții are Luka Modric la naționala Croației (din 2006), pentru care a marcat 23 de goluri

27de milioane de euro a primit Croația pentru bronzul Mondial; Marocul a fost recompensat cu 25 de milion

Mai multe știri de la Campionatul Mondial: 

Ploaie de oferte pentru revelația Marocului de la Mondial: „Vrem să îl vindem în ianuarie”

Amețitor! Drake a pariat un milion de dolari pe finala Mondialului. Lovește „blestemul” din nou?

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *