Informații de ultim moment despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Ce a spus un arbitru TAS EXCLUSIV – PLAYTECH

Informații de ultim moment despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Ce a spus un arbitru TAS EXCLUSIV  PLAYTECH

Головна » Informații de ultim moment despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Ce a spus un arbitru TAS EXCLUSIV – PLAYTECH

Soarta Simonei Halep în circuitul profesionist de tenis e departe de a fi cunoscută. Au trecut mai bine de douăzeci de zile de când jucătoarea noastră a fost oficial pusă sub acuzare de dopaj, cu Roxadustat, la US Open 2022. Cu toate astea, nu există informații clare despre strategia aleasă de fostul număr 1 WTA pentru a-și dovedi nevinovăția. Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), din Lausanne, Elveția, face dezvăluiri, în exclusivitate, pentru Playtech Știri.

Ce spune Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS)

Reporterii Playtech Știri au discutat despre acest subiect cu Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, din Elveția. Este unul din arbitrii cu experiență în privința evenimentelor legate de dopaj sportiv:

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!”, spune arbitrul Cristian Jura, în exclusivitate pentru Playtech știri.

Durata de contestare este de 20 de zile

Cristian Jura spune că durata de contestare a acuzațiilor oficiale e de 20 de zile pentru cele intermediate de agenția londoneză Sport Resolutions, respectiv 21 de zile pentru cele se opresc la TAS.

„Și într-un caz, și în celălalt, vorbim despre zile calendaristice. Nici vorbă că ar putea fi vorba despre zile lucrătoare. Lucrurile sunt foarte clare celui în cauză referitor la numărul de zile pe care le are la dispoziție pentru a-și demonstra nevinovăția”, adaugă Cristian Jura.

Cristian Jura: „Avocații și apropiații Simonei Halep ar fi putut să insiste pentru o strategie sau alta”

Potrivit acestuia, în acest caz intervine cel mai probabil strategia aleasă de echipa de avocați a sportivului implicat:

„Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o.

Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip”, e de părere același Cristian Jura.

Specialistul român Cristian Jura mai susține și că o asemenea strategie poate să țină cont și de relația sportivului cu sponsorii pe care acesta îi are la momentul respectiv, fiindcă aici sensibilitatea subiectului sporește.

Cristian Jura face o paralelă cu cazul de dopaj al Mariei Șarapova

Cristian Jura a reamintit și despre situația oarecum similară în care a fost implicată, cu ceva ani în urmă, o altă cunoscută tenismenă a lumii. A readus în discuție cazul Maria Șarapova, în prezent retrasă din circuitul sportiv.

Rusoaica a fost acuzată în martie 2016 că a luat meldonium. Este vorba de un medicament folosit în tratarea cardiopatiei ischemice. Rusoaica a susținut din primul moment că-l folosea de la vârsta de zece ani.

Deci, cu mult înainte ca acesta să fie trecut pe lista celor interzise. În ciuda apărării Șarapovei, ea primit doar o reducere a pedepsei de la doi ani de suspendare din circuit la 15 luni.

„Spre deosebire de Simona Halep, Șarapova a ales atunci să facă cât mai transparent tot procesul. Și a comunicat, pe rețelele sale sociale, aproape fiecare pas.

Însă și cazul rusoaicei a fost diferit de al cel al româncei. Totuși, tăcerea Simonei Halep mă miră un pic!”, mai spune Cristian Jura pentru Playtech Știri.

Simona Halep mai efectuează antrenamente ușoare la Complexul Stejarii

Simona Halep a fost acuzată, în mod oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open 2022 la sfârșitul lunii octombrie. Potrivit unuia dintre avocații săi, Paul Ciucur, Halep trebuia ca în 20 de zile de la primirea deciziei „să aleagă fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie. Există şi această posibilitate. Un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la patru ani, cât este sancţiunea standard, la trei ani”.

Pe parcursul lunii noiembrie singura informație legată de activitatea Simonei Halep a fost cea privind efectuarea unor antrenamente ușoare la Complexul Stejarii. Complexul se află lângă București, și este deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *