Înlocuit la pauză și demis după meci pentru că a rostit un nume în timpul comentariului la Cupa Mondială 2022 – DigiSport

  1. Înlocuit la pauză și demis după meci pentru că a rostit un nume în timpul comentariului la Cupa Mondială 2022  DigiSport
  2. Turcia cenzurează! Un comentator a fost pedepsit pentru că i-a pronunțat numele lui Hakan Șukur  Gazeta Sporturilor
  3. VIDEO Cenzură în Turcia pe durata CM 2022 – Comentatorul a fost schimbat la pauză  Hotnews
  4. Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a…  Adevărul
  5. Cum s-a schimbat soarta Marocului, după un scandal monstru între vedete şi fostul selecţioner! Hakim Ziyech, pionul decisiv în aducerea lui Walid Regragui  Fanatik.ro
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Înlocuit la pauză și demis după meci pentru că a rostit un nume în timpul comentariului la Cupa Mondială 2022 – DigiSport

  • Liga 1: VoluntariHermannstadt, sâmbătă, 15:30, DGS 1

  • Liga 1: Universitatea CraiovaU Craiova 1948, sâmbătă, 19:00, DGS 1

După ce în Coreea de Nord și în China imagini din timpul meciurilor au fost cenzurate, în Turcia un comentator a fost înlocuit la pauza jocului și demis la finalul lui pentru că i-a rostit în direct numele fostului mare internațional Hakan Șukur!

Un comentator de la o televiziune din Turcia, demis pentru că i-a pronunțat numele lui Hakan Șukur

Ce s-a întâmplat? Marocul a reușit să deschidă scorul în minutul 4 al confruntării în fața Canadei, cu unul dintre cele mai rapide goluri de la această ediție a Cupei Mondiale.

Firesc și chiar cu o dovadă de bună documentare, comentatorul postului public din Turcia, TRT, a amintit că cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale rămâne cel marcat de Hakan Șukur în 2002, în secunda 10 a meciului împotriva Coreei de Sud, din finala mică a acelui turneu final.

La pauză, comentatorul, pe numele său Alper Bakircigil, a fost înlocuit cu un coleg, iar la finalul jocului a aflat că a fost dat afară!

Am fost dat afară de la TRT, unde am muncit cu mândrie timp de mulți ani, după ce s-a întâmplat ieri. Sper că ne vom revedea”, a scris, pe Twitter, Alper Bakircigil, potrivit Sportbible.

Contul de Twitter de pe care a fost postat mesajul a fost șters!

De asemenea, la prezentarea rezumatului meciului în jurnalele de știri, momentul în care se aude pronunțat numele lui Hakan Șukur a fost eliminat.

Hakan Șukur, un ”dușman” al regimului Erdogan

Motivul demiterii lui Alper Bakircigil este de natură politică. Hakan Șukur este un ”dușman” al regimului Recep Erdogan.

Fostul mare fotbalist a fost politician chiar în partidul președintelui Turciei, însă după doi ani, în 2013, a ales să plece pentru că nu era de acord cu politica lui Recep Erdogan.

În 2016, l-a criticat prin intermediul rețelelor sociale pe Recep Erdogan, pe care l-a numit inclusiv dictator, iar pe numele său a fost emis imediat un mandat de arestare.

Hakan Șukur a reușit să plece din Turcia, în Statele Unite ale Americii, dar apropiații săi au avut de suferit. Tatăl fostului mare fotbalist a stat aproape un an în închisoare.

În SUA, Hakan Șukur a fost obligat să ducă o altă viață decât cea pe care o avea în Turcia și pe care, până la urmă, o merita datorită performanțelor sportive, și a muncit inclusiv ca șofer de taxi.

Etichete: hakan sukur , alper bakircigil , trt


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *