Ioan Ovidiu Sabău: „Una dintre Brazilia sau Franța va câștiga Campionatul Mondial” + „Cristiano Ronaldo nu mai – Gazeta Sporturilor

Ioan Ovidiu Sabău: „Una dintre Brazilia sau Franța va câștiga Campionatul Mondial” + „Cristiano Ronaldo nu mai  Gazeta Sporturilor

Головна » Ioan Ovidiu Sabău: „Una dintre Brazilia sau Franța va câștiga Campionatul Mondial” + „Cristiano Ronaldo nu mai – Gazeta Sporturilor

Articol de Alexandru Barbu – Publicat miercuri, 07 decembrie 2022 16:45 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2022 17:43

Ioan Ovidiu Sabău, 54 de ani, susține că una dintre Franța sau Brazilia va câștiga Campionatul Mondial și argumentează de ce naționala României n-ar fi făcut față în Qatar.

Impresionat de jocul Portugaliei, componentul Generației de Aur a vorbit și despre statutul lui Cristiano Ronaldo în lotul condus de Fernando Santos. Atacantul a intrat pe teren abia în minutul 74 al confruntării din optimile de finală cu Elveția, tranșată de lusitani cu 6-1.

ELVEȚIA Atenție, Edi: Elveția e o superforță pentru România! 7 observații despre sperietoarea „tricolorilor” din preliminariile Euro 2024

Ioan Ovidiu Sabău: „Cel mai mult de la Campionatul Mondial mi-au plăcut Brazilia, Franța și Portugalia”

– Domnule Sabău, ce părere v-ați făcut despre acest Mondial?
– Mi-a plăcut ce am văzut până acum. În primul rând, am observat că mai toate echipele sunt bine organizate din punct de vedere tactic. De asemenea, ritmul e foarte intens, asta înseamnă că jucătorii au avut continuitate, se vede că n-a mai existat acea pauză, când turneele finale se jucau vara, iar vedetele fie n-aveau chef, fie erau ieșite din formă. Fotbaliștii au avut meciuri în picioare și au intrat rapid în ritm. Cam toate naționalele stau bine fizic și tactic. 

– În acest caz, ce face diferența?
– Motivația, experiența și foamea jucătorilor de a obține victoria. Contează mult și să ai în echipă fotbaliști obișnuiți să joace la cel mai înalt nivel.

– Aveți vreo favorită?
– Nu am nicio favorită. Pot să spun în schimb cine mi-a plăcut cel mai mult: Brazilia, Franța și Portugalia. Recunosc, de la ultima nu mă așteptam să aibă un parcurs atât de bun.

Argentina nu m-a impresionat, Olanda ar putea pune probleme, dar ar fi o surpriză să ajungă foarte departe.

– Ioan Ovidiu Sabău

Ioan Ovidiu Sabău, despre Cristiano Ronaldo: „Fizic nu mai merge. Nu mai e supervaloarea din trecut”

Apropo de Portugalia, Ronaldo a fost rezervă în partida cu Elveția. Această situație ar putea crea probleme în lot?
– Depinde cât de inteligent e Ronaldo. Poți în continuare să fii iubit și apreciat de public dacă știi să gestionezi aceste momente. Trebuie să fii conștient de vârsta pe care o ai, de ce mai poți face pe teren în raport cu ritmul care există. Dacă nu mai poți, nu mai poți! Nu mai e supervaloarea din trecut, toți știm cine a fost Ronaldo, dar acum realitatea ne spune că alții joacă mai bine decât el.

– Nu credeți că mai merită să fie titular?
Fizic nu mai merge. Are 38 de ani, e greu să mai prindă primul „11”. Poți să fii însă util echipei prin alte moduri, la antrenamente, în vestiar. Cred că și el e conștient de aceste lucruri, mi-a plăcut cum a intrat cu Elveția pe final, era foarte preocupat. Antrenorul trebuie să trimită în teren cea mai bună echipă, iar ca jucător, în cazul ăsta Ronaldo, nu trebuie să te gândești doar la tine, ci să pui pe primul plan echipa.

Ioan Ovidiu Sabău: „România n-ar fi făcut față la Campionatul Mondial”

– Despre dezamăgirile turneului – Belgia, Germania, Spania – ce spuneți?
– Marocul se vedea încă din grupe că e o echipă foarte, foarte puternică, are jucători care nu cedează, sunt agresivi, fac presing sus, au și calitate individuală. Belgia nu mă așteptam să iasă atât de repede, dar, la cum a jucat, nu merita mai mult. Legat de Germania, când pierzi cu Japonia, e clar că ai probleme. Ei n-au atacant, nu au găsit un număr 9 clasic și au ajuns tot la mâna lui Muller, care are o anumită vârstă și nu prea mai poate.

Spania e o echipă tânără, are viitor. Chiar dacă a pierdut la penalty-uri cu Maroc, a jucat încântător în unele momente. Există perspective.

– Ioan Ovidiu Sabău

– România ar fi făcut față la acest Campionat Mondial?
Nu! Naționalele calificate stau foarte bine fizic, au valoare individuală. Noi nu ne putem compara nici cu Japonia, Coreea de Sud, Australia, ce să mai zic de Belgia... Ei sunt prea puternici fizic, au progresat foarte mult, în timp ce noi am regresat. Să-i luăm drept exemplu pe coreeni. Nu te-ar lăsa să joci, să pasezi, unu vs. unu sunt mai puternici decât tine. Asta e realitatea și trebuie să o acceptăm.

– Pe cine ați paria că va ridica trofeul la final?
– Una dintre Brazilia și Franța, cred că ele vor ajunge în finală. Mi-e greu să aleg între ele.

55 de selecțiiși 8 goluri a adunat Sabău la națională, în perioada 1988-2001. A participat la două turnee finale, CM ’90 și CE ’96

VIDEO » Foppe de Haan, fostul antrenor al lui Heerenven, despre prezența Olandei la Campionatul Mondial: „Nu e un fotbal tipic olandez, dar pare că ne iese”

Mai multe articole despre Campionatul Mondial:

Căpitanul s-a retras! Eden Hazard, mesaj emoționant: „Vă mulțumesc pentru dragostea voastră. Îmi va fi dor de voi” BELGIA Căpitanul s-a retras! Eden Hazard, mesaj emoționant: „Vă mulțumesc pentru dragostea voastră. Îmi va fi dor de voi” Germania a plecat rapid de la Mondial, dar un neamț l-a vrăjit pe Dumitru Dragomir: „Va fi unul dintre cei mai mari din lume” GERMANIA Germania a plecat rapid de la Mondial, dar un neamț l-a vrăjit pe Dumitru Dragomir: „Va fi unul dintre cei mai mari din lume”

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *