Ion Țiriac dezvăluie dedesubturile financiare în cazul de dopaj al Simonei Halep: „10 milioane! Cine… – Prosport

Ion Țiriac dezvăluie dedesubturile financiare în cazul de dopaj al Simonei Halep: „10 milioane! Cine…  Prosport

Головна » Ion Țiriac dezvăluie dedesubturile financiare în cazul de dopaj al Simonei Halep: „10 milioane! Cine… – Prosport

Ion Țiriac (83 de ani) a comentat pentru ProSport scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep (31 de ani)! Miliardarul român spune că Simonei i se face o nedreptate din punct de vedere financiar.

Simona Halep nu suferă doar din punct de vedere sportiv, ci și pe plan financiar după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a suspendat-o provizoriu pe româncă. Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în ambele probe biologice preluate la US Open, despre care medicul Dana Safta, consilier medical al constănțencei, a spus că puteau fi manipulate.

Ion Țiriac dezvăluie dedesubturile financiare în cazul de dopaj al Simonei Halep: „10 milioane! Cine i le dă înapoi?” Ce spune despre posibilitatea manipulării probelor

Ion Țiriac se declară nemulțumit de faptul că procesul Simonei Halep este unul lung și anevoios, generând pierderi financiare pentru sportivă:

Care doping? Adică una la 31 de ani începe să ia doping acuma? Ce să facă cu dopingul? Cum să facă? Însă este încâlcită treaba, iar macularistica asta care te ține ani și ani, iar pe urmă nu poți să spui cine e de vină. După 6 luni, 8 luni, un an, când nu o să mai joace? Cine e de vină? E sport profesionist. Ea într-un an face 10 milioane. Cine i le dă înapoi? Are destul, nu e o problemă că moare de foame”, a declarat Ion Țiriac pentru ProSport.

Simona Halep a încasat 40,2 de milioane de dolari doar din premiile la turnee în întreaga carieră, aflându-se pe locul 3 în topul all-time, după surorile Serena și Venus Williams. Veniturile româncei din contractele de publicitate totalizează în jur de 4 milioane de dolari pe an, iar toți sponsorii au rămas până acum alături de „Simo”.

Ce spune Țiriac despre posibilitatea ca probele să fi fost manipulate

Întrebat care este părerea sa referitoare la teoria lansată de doctorul ORL Dana Safta, potrivit căreia probele în cazul de doping puteau fi manipulate, Ion Țiriac exclude această variantă:

Nu cred că au fost manipulate. Manipulată a fost proba Andreei Răducan. Dacă ceva a fost în probă, trebuie văzut de unde, cum și ce! Nu poate să își dea Simona Halep singură seama. Dar oamenii care au fost în jurul ei trebuie să știe de unde vine treaba asta. Că a luat un medicament, că a luat o hrană, că a luat nu știu ce și e periclitată cu ceva, se poate. Dar ea trebuie să demonstreze. Adică ăia te acuză și tu trebuie să demonstrezi. Și demonstrația asta uite că trenează”, a precizat miliardarul român.

Fosta gimnastă Andreea Răducan a cucerit aurul olimpic la individual compus, în anul 2000, dar bucuria nu a durat mult, din cauză că sportiva a fost depistată pozitiv la un control antidoping. În seara dinaintea concursului, medicul i-a dat Andreei o pastilă de Nurofen, care conține pseudoefedrină, substanță interzisă la vremea respectivă. După ce lui Răducan i-a fost retrasă medalia, s-a vorbit despre faptul că șefii Comitetului Internațional Olimpic aveau un dinte împotriva lui Ion Țiriac, care își dorea să ajungă în structurile de conducere ale forului internațional.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul” presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci … citește mai mult

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *