Ipoteză-șoc în cazul de dopaj al Simonei Halep! Fostul preparator fizic al sportivei detonează bomba,… – Prosport

  1. Ipoteză-șoc în cazul de dopaj al Simonei Halep! Fostul preparator fizic al sportivei detonează bomba,…  Prosport
  2. Supoziția care ar putea explica totul în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Există această posibilitate”  DigiSport
  3. Preparatorul fizic al lui David Popovici și ipoteza despre dopajul Simonei Halep  Hotnews
  4. Simona Halep a părăsit România! Unde este fostul lider WTA, aflată în stare de suspendare FOTO  Ziare.com
  5. Noi dezvăluiri despre Simona Halep, după scandalul de dopaj în care e implicată: „Un nutriționist…  Prosport
  6. Vedeți vizualizarea În detaliu în Știri Google
Головна » Ipoteză-șoc în cazul de dopaj al Simonei Halep! Fostul preparator fizic al sportivei detonează bomba,… – Prosport

Fost preparator fizic al Simonei Halep și angajat, acum, de David Popovici, Dragoș Luscan ia în calcul ca suplimentele folosite de Simona să fie produse într-o fabrică de medicamente, iar apariția accidentală a Roxadustatului în testul pozitiv al româncei să fie, parțial, explicată.

„Există posibilitate ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă (n.r. lista produselor interzise), dar, dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul anti-doping”, încearcă expertul în pregătire fizică și fizioterapie să identifice un posibil traseu al medicamentului destinat bolnavilor cronici de rinichi.

Omul lui Popovici lucrează și pentru echipa de handbal a lui Dinamo!

Comparativ cu Halep, mama lui David Popovici, Georgeta, a făcut un curs de ofițer control doping, iar tatăl înotătorului, Mihai, este specialist în „suplimente nutritive” și marketing:

„Lucrează sub atenta supraveghere a unui nutriționist care se ocupă de toate lucrurile acestea. El trebuie să țină în frâu lucurile astea împreună cu familia, împreună cu noi, astfel încât lucurile să nu ne scape de sub control”, nu ascunde Luscan care, pe lângă contractul cu David Popovici, este răspunzător de forma fizică a lui Dinamo, unde Xavi Pascual ține morțiș să impună stilul Barcelona la cea mai bună echipă de handbal masculin din România.

„În momentul în care efortul este intens, cum este și cazul Simonei, riscul de accidentare este mult mai mare. Pierzând atât de multe lichide, atât de multe minerale din corp, există riscul ca fibra musculară să se rigidizeze”, explică Luscan provocările jocului totalmente fizic etalat de Halep indiferent de condițiile climaterice unde se desfășoară turneul, Australia, Golful Persic sau, particular, Washington și Cincinnati, concursurile unde românca a abandonat înainte de a fi depistată, pe 29 august, cu Roxadustat la US Open.

Luscan divulgă strategia lui David Popovici când concurează în alt areal climateric decât cel cotidian pentru el: „Plecăm, alocăm câte o zi pentru fiecare oră de fus orar pe care o pierdem și mergem cu mult mai devreme, acum, în Australia”, împărtășește preparatorul fizic modul în care înotătorul se adaptează în primul rând la ritmul nictemeral/circadian care condiționează procesele biochimice, fiziologice și de comportament, așa numitul „ceas biologic”.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *