Mondialul din Qatar, analizat românește la TV: Omul care face praf vedetele turneului final – Adevărul

Mondialul din Qatar, analizat românește la TV: Omul care face praf vedetele turneului final  Adevărul

Головна » Mondialul din Qatar, analizat românește la TV: Omul care face praf vedetele turneului final – Adevărul

România a fost ultima dată la Mondialul din 1998, iar de atunci s-a specializat, din păcate, în analize ironice ale turneului final.

Lacrimile lui Cristiano Ronaldo au emoționat o planetă întreagă. FOTO: Facebook

În ultima săptămână, eliminările suferite de Portugalia, Brazilia și Anglia, în sferturile CM 2022, au fost însoțite de niște comentarii pe care nu prea le vezi în presa internațională. De fiecare dată, aceste declarații acide au fost oferite de Basarab Panduru, la Orange Sport. Vorbim despre un fost fotbalist de mare clasă, care acum însă nu prea are milă cu alți jucători de talie internațională.

„Pandi“ și-a început tirada, odată cu eliminarea Braziliei, după executarea loviturilor de departajare, în meciul cu Croația. Concret, fostul internațional, a amintit de dansurile sud-americanilor, după reușitele din meciul cu Coreea de Sud, câștigat cu 4-1, în optimi. „Mă bucur că Brazilia nu s-a calificat, că toată lumea aştepta semifinala Brazilia – Argentina. Dar bătaia aia de joc (n.r. – dansul fotbaliștilor brazilieni) … Trebuie să primeşti o palmă pentru bătaia aia de joc! I-ai văzut mai slabi decât tine (n.r. – pe sud-coreeni) și ai început să dansezi, să faci lucrurile alea. Dacă făceau coreenii aşa cu ei? Săreau la bătaie, nu? Ăia sunt educaţi, umili. A început şi Tite (n.r. – selecționerul Braziliei) să danseze atunci. Capul sus, fiţi şemecheri, dansaţi și după eliminare“.

Basarab Panduru, un analist acid pe durata Mondialului din Qatar.

Basarab Panduru, un analist acid pe durata Mondialului din Qatar.

„Ronaldo? Un prefăcut!“

Panduru a strălucit, ca jucător, în campionatul portughez, unde a evoluat pentru Benfica și Porto. Trecutul său fotbalistic nu l-a împiedicat însă să fie și mai dur, atunci când a comentat eșecul lusitanilor din meciul cu Maroc. Aici, specialistul Orange Sport l-a „sfâșiat“ pe Cristiano Ronaldo (37 de ani), după ce acesta a părăsit terenul în lacrimi.

Nu cred în nicio lacrimă de a lui! Cred în lacrimile lui Messi, dacă plânge, pentru că a făcut ceva. Și pe Kane îl înțeleg că a suferit, după penalty-ul ratat. Dar Ronaldo… Nu înțeleg de ce plânge. Un prefăcut mai mare n-am văzut niciodată! El e supărat pentru că, în mintea lui, trebuia să câştige şi un Mondial. Asta cred că voia el. Nu că Portugalia face ce face şi că pierde cu Maroc, că nu-l interesează pe el. Nu l-a interesat niciodată nimic, în afară de persoana sa“.

Nici Harry Kane n-a scăpat de critici, la Orange Sport.

Nici Harry Kane n-a scăpat de critici, la Orange Sport.

Și pe Kane l-a ironizat

În fine, Panduru a fost fără milă și cu căpitanul Angliei, Harry Kane (29 de ani), care a marcat din penalty contra Franței, în minutul 54, însă a ratat a doua lovitură de la 11 metri, în minutul 84. Dacă ar fi înscris, scorul ar fi devenit 2-2.

Întrebat despre ratarea lui Kane, „Pandi“ a fost ironic: „Da! Trebuia să bată şi al doilea penalty. De fapt, îl bătea şi pe al treilea şi până la al zecelea.. După primul penalty, ziceai că nu există executant mai bun decât el. Dacă punem contextul, nu trebuia să bată nici primul penalty. Ştie Lloris cum dai (n.r. – portarul Franței, Hugo Lloris, e coleg de echipă cu Harry Kane, la Tottenham). Ai dat la un metru peste poartă (n.r. – referire la al doilea penalty, cel ratat). Probabil că l-ai văzut pe Lloris cu coada ochiului că s-a aruncat acolo. Și atunci ai băgat prea mult piciorul pe sub minge şi s-a dus peste poartă“, a explicat Panduru.

22

de selecții și un gol a adunat Basarab Panduru în naționala României, fiind în lotul deplasat de Anghel Iordănescu la Mondialul din 1994. Acolo, a jucat un total de 42 de minute.

Mondialul din Qatar, rezultate și program

Sferturi

*Croația – Brazilia 0-0 (1-1 după prelungiri, 4-2 după loviturile de departajare)

*Țările de Jos – Argentina 2-2 (3-4 după loviturile de departajare)

*Maroc – Portugalia 1-0

*Anglia – Franța 1-2

Semifinale

*Argentina – Croația 3-0

*Franța – Maroc (astăzi, ora 21.00)

Finala mică

*17 decembrie, ora 17.00

Finala

*18 decembrie, ora 17.00

Toate meciurile Mondialului se vor vedea, în continuare, pe TVR 1.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *