Noi detalii despre cazul de dopaj al Simonei Halep: creatorul Armatei Noii Zeelande știa fiecare… – Prosport

Noi detalii despre cazul de dopaj al Simonei Halep: creatorul Armatei Noii Zeelande știa fiecare…  Prosport

Головна » Noi detalii despre cazul de dopaj al Simonei Halep: creatorul Armatei Noii Zeelande știa fiecare… – Prosport

Simona Halep nu a ingerat nimic fără știrea și voia celui mai tare nutriționist din sportul mondial: toate „bucatele” avute de Simona în farfurie au fost rodul cercetărilor inovatoare ale lui Glenn Kearney, expert în alimentație și dietetică pus de Darren Cahill să controleze fiecare dumicat al româncei dinainte ca aceasta să cucerească primul ei Grand Slam la Roland Garros 2018.

Neozeelandez la origine, rezident în Marea Britanie, Kearney a fost numit manager de cercetare al High Performance Sport New Zealand exact după ce Halep a fost acuzată că s-a dopat cu Roxadustat la US Open.

“90 la sută din succesul unui tenisman începe și se termină cu o farfurie cu mâncare”, este motto-ul lui Kearney, nutriționistul personal al lui Andy Murray, scoțianul care pretinde că nu ar fi ajuns numărul 1 mondial și nu ar fi câștigat Mari Șlemuri fără cel care i-a hrănit și pe cei mai tari rugbyști “All Blacks” vreme de 5 ani.

Între 2003 și 2008, Kearney a fost nutriționistul naționalei de rugby a Noii Zeelande și a făcut parte din echipa tehnică atunci când aceasta a învins România, cu 85-8, la Cupa Mondiala din 2007,ediție la care a fost bătută de Franța în „sferturi”.

Noi dezvăluiri despre cazul de dopaj al Simonei Halep: omul care a creat Armata Noii Zeelande știa fiecare pas făcut de româncă! Daren Cahill, omul-cheie dintre cei doi

Prin două companii, înregistrate în Marea Britanie, dar acum dizolvate, The Good Food Dude LTD (Notting Hill Gate, Londra) și Notting 2015 Limited (înregistrată tot în Londra, dar la o altă adresă din Hendon Central), Kearney a creat schema nutrițională a lui Halep: carbohidrați de cea mai bună calitate, meniu moderat în proteine și scăzut în grăsimi.

Recomandat Simonei de către Darren Cahill, încă de la debutul colaborării româncei cu antrenorul australian, Kearney a fost preocupat să maximizeze glicogenul muscular cu până la 16 ore înaintea unui meci jucat de Halep:
– Creșterea volumului carbohidraților consumați ca urmare a unui anumit tip de alimente care să asigure aportul caloric de minimum 2.700 uneori chiar 2.900 kcal;
– Cât de multe lichide astfel încât Simona să fie hidratată înainte să doarmă în noaptea dinaintea partidei: în special la turneele australiene (Sydney, Adelaide, Melbourne) și din America de Nord (Washington, Toronto și Cincinnati) în capitala Statelor Unite și în Connecticut Simona a abandonat înainte de a fi depistată pozitiv la US Open;
– Menținerea constantă a nivelului de energie cu cereale integrale, paste, legume de culoare verde, fructe bogate în fibre și antioxidanți dar mai sărace în zaharuri;
– În fiecare dimineață, Simonei îi era recomandat să își verifice greutate corporală astfel încât, în baza parametrilor, i se configura starea de hidratare și planul de alimentație dinaintea meciului precum și soluțiile, batoanele sau lichidele energizante din timpul partidei în funcție de condițiile climaterice (căldură, umezeală, vânt, altitudine, joc la nivelul mării etc).

Colaborator în programe specifice de alimentație ale armatei Noii Zeelande prin intermediul Lead the Pack, Kearney a insistat pe o profilare nutrițională individualizată care i-a indus lui Halep inclusiv starea uluitoare de confort mental înaintea și pe parcursul finalei cu Serena Williams de la Wimbledon 2019.

„N-am avut nimic altceva în cap decât că trebuie să joc și să-mi iau șansa. Am fost ca soldații în armată, punct ochit, punct lovit, nu mi-a fost teamă de nimic. Nu au fost așteptări foarte mari, știam că pot să joc la un nivel înalt ca să câștig contra Serenei (n.r. Williams). Nu mi-a fost teamă de absolut nimic!” a dezvăluit Simona imediat după triumful de la Wimbledon.

Neozeelandezul Kearney nu a căutat să crească, neapărat, masa musculară a Simonei, ci a vrut modelarea calitativă a țesutului pe baza unor protocoale pentru forță, rezistență și capacitate de recuperare fizică a căror finalitate a constat în producția unui supliment folosit de ciclistul Mark Cavendish la Etixx Quick-Step, rezultatul a 6 ani de cercetări dintre care trei ani de teste cu echipe de farmacologi și biochimiști.

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *