O mare rivală a lui Halep se retrage „pentru a petrece timp cu familia și prietenii” – Click!

O mare rivală a lui Halep se retrage „pentru a petrece timp cu familia și prietenii”  Click!

Головна » O mare rivală a lui Halep se retrage „pentru a petrece timp cu familia și prietenii” – Click!

După ce, ani de zile, a reprezentat o adversară redutabilă pentru Simona Halep, o altă fostă lideră mondială a tenisului mondial decide să spună „stop joc” și să se retragă, cel puțin temporar, din „sportul alb”. Garbiñe Muguruza (132 WTA) a anunțat că a hotărât să ia o pauză prelungită, astfel încât nu va participa la sezoanele pe zgură şi iarbă, din acest an, în circuitul profesionist feminin de tenis. Prin urmare, sportiva va rata Grand Slam-urile de la Roland Garros şi Wimbledon, pe care le-a și câştigat, în 2016, respectiv 2017.

Simona Halep și Garbiñe Muguruza au fost, îndelungă vreme, rivale (FOTO: Getty Images)

Între timp, alte priorități s-au remarcat în detrimentul tenisului, important pentru jucătoare fiind să se bucure de compania apropiaților săi. „Să petrec timp cu familia şi prietenii a fost cu adevărat benefic şi extraordinar, aşa că voi prelungi această perioadă, până la vară. Prin urmare, o să-mi fie dor de sezonul pe zgură şi iarbă”, a notat Garbiñe Muguruza pe contul ei de Instagram.

Anunțul făcut de iberică (FOTO: Instagram)

Anunțul făcut de iberică (FOTO: Instagram)

2022, un an plin de provocări pentru jucătoarea iberică

Într-un fel, însă, vestea nu surprinde în totalitate, având în vedere că sportiva iberică a disputat doar patru meciuri, de la debutul acestui sezon, fără a obţine vreo victorie în cadrul lor. Ultima sa apariţie în circuit s-a petrecut în luna februarie, la turneul francez de la Lyon, unde a fost învinsă, chiar din primul tur, de către adolescenta cehă Linda Nosková (54 WTA).
La cei 29 de ani ai săi, Garbiñe Muguruza rămâne în istoria „sportului alb” prin numeroase reușite, inclusiv ocuparea locului 1 în ierarhia WTA, lucru petrecut în 2017. Iberica a reușit să se mențină printre jucătoarele de top, la finele anului 2021, când a și câștigat trei titluri WTA, fiind pe podium, pe a treia poziție. Apoi, anul trecut, a avut parte de o recalibrare și forma s-a fizică n-a mai fost ca înainte, astfel încât nu a reușit să meargă mai sus de sferturi de finală, în turneele în care a evoluat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!

Source: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *