O sportivă paralimpică a cerut ajutor, dar guvernul Canadei s-a oferit să o eutanasieze! … – SPORT.RO

O sportivă paralimpică a cerut ajutor, dar guvernul Canadei s-a oferit să o eutanasieze! …  SPORT.RO

Головна » O sportivă paralimpică a cerut ajutor, dar guvernul Canadei s-a oferit să o eutanasieze! … – SPORT.RO

SPORT.RO

Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 13:30

Data actualizarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 13:27

Sportiva Christine Gauthier (52 de ani), fost caporal în forțele armate canadiene și fostă membră a lotului Canadei la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro și la Invictus Games, în 2016, a dezvăluit, în cadrul unei comisii a Camerelor Comunelor de la Ottawa, că angajați ai organizației guvernamentale Veterans Affairs Canada s-au oferit să o îndrume spre servicii de eutanasiere. Răspunsul halucinant al agenției guvernamentale a venit după ce femeia s-a plâns că procesul de primire al unui lift de casă pentru scaunul său cu rotile este foarte greoi.

Alți patru veterani au fost îndemnați să se sinucidă cu asistență medicală

„Am primit o scrisoare în care se spune că dacă sunt atât de disperată, mi se poate oferi MAID, medical assistance in dying (n.r. – sinuciderea asistata medical). Un asemenea răspuns este absolut inacceptabil”, a declarat Gauthier. Aceasta a mai spus și că se luptă de cinci ani pentru a primi o rampă pentru intrarea în casa sa și a trimis o scrisoare de protest premierului Justin Trudeau în care și-a exprimat îngrijoarea că cerere simplă a unei persoane cu handicap a ajuns să fie dusă în zona de sinucidere asistată. În urma mărturiei depuse de Lawrence MacAulay, ministrul pentru Veterani ai Canadei, s-a aflat că altor cel puțin patru veterani militari canadieni li s-a oferit opțiunea de moarte asistată medical, iar cazurile au fost trimise la Royal Canadian Mounted Police

Este triplă medaliată cu aur la Invictus Games 

Christine Gauthier s-a accidentat la coloana vertebrală, în 1989, în timpul unui antrenament militar, și nu își mai poate mișca picioarele. Ea este triplă medaliată la ediția din 2016 a Invictus Games, unde a concurat în competițiile de haltere și paracanoe, fiind de cinci ori campioană mondială în ultima probă, dar și multiplă câștigătoare de competiții naționale și internaționale de înot.  

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *