Ordinul lui Infantino la Cupa Mondială din Qatar. Ce le-ar fi cerut președintele FIFA celor care televizau meciurile – DigiSport

Ordinul lui Infantino la Cupa Mondială din Qatar. Ce le-ar fi cerut președintele FIFA celor care televizau meciurile  DigiSport

Головна » Ordinul lui Infantino la Cupa Mondială din Qatar. Ce le-ar fi cerut președintele FIFA celor care televizau meciurile – DigiSport

  • Serie A: NapoliJuventus, vineri, 21:45, DGS 1

  • Premier League: Aston VillaLeeds, vineri, 22:00, DGS 1

Giani Infantino ar fi cerut două lucruri în Qatar

Potrivit publicației The Times, Infantino le-ar fi comunicat echipajelor de televiziune să-l filmeze cel puțin o dată în timpul jocurilor la care a asistat din tribune. Totodată, liderul FIFA ar fi cerut ca în momentele în care este surprins să nu apară folosind telefonul mobil.

Cel mai probabil, Giani Infantino ar fi solicitat toate aceste lucruri pentru a avea grijă de imaginea sa, destul de zbuciumată în ultima perioadă. Concret, președintele forului mondial a fost criticat după ce s-a fotografiat lângă sicriul lui Pele, iar în ultimele zile a fost chemat la audieri, la Zurich, pentru „instigare la abuz de autoritate, încălcare a secretului oficial şi obstrucţionare a procedurilor penale”.

Atacul lansat de Gianni Infantino pentru contestarii Cupei Mondiale

Înainte de startul Cupei Mondiale, într-o conferinţă de presă începută cu un lung monolog, conducătorul italo-elveţian al instanţei mondiale a scos în evidenţă originile sale italiene, asigurând că se simte aproape de migranţii veniţi să lucreze la Doha în condiţii criticate de organizaţiile de apărare a drepturilor Omului.

„Astăzi, eu sunt qatarian, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt handicapat, astăzi mă simt muncitor migrant”spunea Infantino în alocuţiunea sa.

„Acest lucru mă face să mă întorc la propria mea poveste, pentru că sunt fiul unor muncitori migranţi”, a spus Infantino. „Ştiu ce înseamnă să fii discriminat, hărţuit, în calitate de străin. Copil fiind, am fost discriminat în Elveţia pentru că eram roşcat şi aveam pistrui, eram italian, vorbeam prost germană”, a adăugat el.

În faţa numeroaselor critici cu care FIFA s-a confruntat din cauza condiţiilor de muncă ale muncitorilor pe şantierele Cupei Mondiale, Gianni Infantino a afirmat că Federaţia internaţională a fost tot timpul preocupată de soarta acestora.

„Printre marile companii care câştigă miliarde în Qatar, câte dintre acestea au rezolvat problema muncitorilor migranţi? Niciuna, pentru că o schimbare de legislaţie ar însemna mai puţin profit. Dar noi, noi am făcut-o”, a precizat Infantino.

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, obţinut spre surprinderea generală în defavoarea Statelor Unite, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Etichete: cupa mondiala , fifa , giani infantino


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Source: news.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *